Last news in Fakti

23 Януари, 2018 13:22 2 480 4

Китай: САЩ са заплаха за световната търговия

  • китай-
  • сащ-
  • търговия-
  • заплаха-
  • световна търговска организация-
  • обвинение

Китайците отправиха критики към Вашингтон

Китай: САЩ са заплаха за световната търговия - 1
Снимка: Shutterstock

Китай захапа Съединените американски щати, посочвайки, че американците представляват риск за световната търговия, предадоха световните агенции.

Китайското външно министерство атакува администрацията на Доналд Тръмп, след като от Вашингтон обявиха като „грешка“ приемането на азиатците в Световната търговска организация през 2001 година.

Освен това стана ясно, че Тръмп обмисля налагането на санкции на Пекин заради кражба на интелектуална собственост. Дипломатическото ведомство на Китай остро разкритикува думите му и обяви, че всъщност САЩ са заплаха за търговията в световен мащаб.

Китайското външно министерство обяви, че откакто страната е приета в Световната търговска организация, винаги е следвала стриктно нейните правила и е допринесла за развитието на многостранната система, съобщи „Ройтерс“.

„Всички виждат, че едностранният подход на САЩ и обвиненията за едностранчивост, отправени от тях, представляват безпрецедентно предизвикателство за многостранната търговска система. Много членове на СТО изразиха притеснения за това“, обявиха от китайското външно ведомство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фриман

    13 3 Отговор
    А така! Да им слагат санкциите на сащовци, нека да посидят в изоляция! И трябва да връщат много пари,между другото, така че времето дойде! Тръмп за трети път ще стане банкрот, само че този път ще банкротира цялата държава! Канадците вече не го поддържат! Мексика е отдавна наясно с положението, Бразилия е на страната на Русия и Индия в търговия! Ще се самоунищожат съвсем скоро! А европейци отново ще станат водещи в технологичен прогресс! Не ме събуждайте само!))

    Коментиран от #2

  • 2 Патриот

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фриман":

    Кои европейци - класическите или новите(на дъртата Меркел)?
    Европа залязва заедно и преди САЩ.
    А тия ако си поискат дълга САЩ ще фалира буквално. Те са най-големият им спонсор. Вече един път САЩ се опита да ги излъже с позлатени волфрамови кюлчета. Китайците вече знаят.
  • 3 Ритник отзад

    10 1 Отговор
    САЩ са заплаха за целия свят!
  • 4 ганю

    0 0 Отговор
    Нарочно го правят за да е напук на Китай и Русия