30 Януари, 2018 20:56 2 861 12

През лятото започва строежът на „Северен поток-2”

  • северен поток-
  • газопровод-
  • строеж

Към момента проектът „Северен поток-2” е на етап получаване на разрешителни. „Изпълнението върви по график. Договорите ни са готови, за да може строителството да започне през лятото, след като получим необходимите разрешителни през февруари”, каза във Виена финансовият директор на „Газпром” Пол Коркоран.

„Северен поток-2” включва строителството на две тръби с обща мощност 55 млрд. куб. м газ на година. Те трябва да тръгват от руското крайбрежие под Балтийско море и да стигат до бреговете на Германия.

Междувременно Манфред Лайтнер, член на УС на австрийската компания OMW, помоли Европейската комисия да обърне внимание на положителните страни на проекта. Той припомни, че финансирането на газопровода става от пет държави, проектът не получава субсидии, а управлението ще се извършва от „Газпром”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владо

    7 11 Отговор
    Ще поживеем, ще видим.
  • 2 Бесен Язовец

    23 6 Отговор
    Ше стане и алчните от САЩ само ще гледат и ще пресмятат колко $$ им се изплъзнаха

    Коментиран от #4

  • 3 Соросоид

    17 3 Отговор
    Ау ау, само днеска колко лоши новини , дали да не се причакам зад някой ъгъл с пистолета и да се гръмна.
  • 4 законен

    3 11 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Нали си знаеш , че "етап на получаване на разрешителни" на чист български се превежда като "до под кривата круша" ?? А пък "помоли да обърне внимание" си е чисто и просто "аз си измивам ръцете , оправяйте се " !!

    Коментиран от #5

  • 5 Костов Трайков Добрев идр

    3 9 Отговор

    До коментар #4 от "законен":

    Туй май и за Син Поток се отнасяше. Турски Поток също се отнасяше големи руски блъфове голямо нещо.

    Коментиран от #6, #11

  • 6 Мордор

    3 8 Отговор

    До коментар #5 от "Костов Трайков Добрев идр":

    Турски поток кога започна да транспортира газ бе каскет?

    Коментиран от #8

  • 7 Антисоросоид

    7 4 Отговор
    Така е. Развиват си бизнеса хората а балъците ганьовци изпълняват соросоидните американски санкции
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Пешу

    6 3 Отговор
    Малеее, мъкаа, мъкаа, мъка е налегнала соросоидните гейове в софиа. Хайде иде 2 февруари и ще направите гей парада с джендерете
  • 10 infrastrukur

    2 1 Отговор
    Никой от европейците не дава пари за цялостна подмяна и ремонт на съоръженията в Украна. Това какво значи? Че или ще тръгне сп2, или трябва американците да захранят с втечнен газ Европа. Това е много трудно постижимо. Руснаците направиха 2 завода за втечнен газ и ценово ще торпилират американските танкери, продавайки доста по-евтино на европейците течността. Накрая, така потреблението ще се оскъпи, а това не е полезно и нормално. Като израз на отчаяние трябва да чакаме някакъв огромен световен зулум, успешно приписан на руснаците. Тотални блокади и .т. Но ако това не стане, лобито на Фашингтон ще се разтопи като сладолед на +35 градуса по Целзий. Да видим.
  • 11 законен

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Костов Трайков Добрев идр":

    Дааа , само дето Турския ти поток от 65 млд. кубика "незаметно" слезе на 16 млд. и не се знае и тях още кой ще ги купува , ама карай важното е "строеж" да отчитаме на сбирките !!!

    Коментиран от #12

  • 12 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "законен":

    "На 10 октомври 2016 г. се сключва договор за прокарване на газопровод с капацитет 15,75 млрд м³ годишно, като сумарният капацитет ще достигне 31 млрд м³[1] с възможност за разширяване до четири тръби с общо пропускане на 63 млрд м³ газ на година.[2]"
    За сега са се разбрали за две тръби по 16 млрд., ти кво си смяташ и говориш си е твоя работа!