6 Февруари, 2018 22:00 5 925 22

На полето: Британците са десет пъти по-мързеливи от българите (ВИДЕО)

  • зеле-
  • фермери-
  • земеделие
На полето: Британците са десет пъти по-мързеливи от българите (ВИДЕО) - 1

Младите британци са десет пъти по-неефективни от своите източноевропейски връстници, ако са принудени да се занимават със земеделие.

Това показва експеримент на Би Би Си. Той имал за цел да провери дали младите британци са готови да заменят източноевропейците, след като напускането на ЕС от Великобритания стане факт след месеци.

В експеримента на Би Би Си са участвали петима младежи от град Плимът, на възраст от 18 до 23 години. Те са трудели в зеленчуковите градини, обработвани от компанията Southern England Farms Ltd. На Гревил Ричардс.

В компанията работят около 500 души, почти всички от които са от Източна Европа.

В момента наемаме основно българи и румънци. За работниците от Литва и Полша например вече не е изгодно да идват тук, заради промяната във валутния курс, казва Гревил Ричардс. Той признава, че работата на полето е тежка и в повечето случай надницата се движи около минималната заплата. Тя е около 800 лири на седмица, което не е атрактивно за британците.

Експериментът включвал младите британци да работят един ден на полето като берачи на зеле. На четвъртия час се оказва, че младите британци са набрали десет пъти по-малко количество спрямо останалите работници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кобрата

    76 1 Отговор
    Те сега ще видят какво е, когато нямат роби.
    Защото българите сме робите на Европа, от нас по-големи ахмаци няма да намерят, които да им бачкат за Бог да прости и да не познават парите и часовника. Не, че сме много работливи, ама от няма и как работим, защото ни мъчи мизерията и от няма и как се стягаме. А те за разлика от нас имат избор и могат да работят много по-лека работа, за доста повече пари. А тези пари, които ги дават в земеделието, те не ги имат за добър доход, това е добър доход само за българи и за румънци.
  • 3 Сандо

    52 1 Отговор
    Айде добро утро, аз бях две седмици там и са си пълни дебили.
    А самочувствието дето уж го имат... да си го заврът някъде.
    Дано един не остане при тия негодници, пък да ги видим.
  • 4 Гост

    12 19 Отговор
    800 лири на седмица сега ми обяснете как ще станат много зле британците като излязат от съюза
  • 5 Иван

    43 1 Отговор
    Индийците и пакистанците да им работят.
  • 6 Гост

    44 1 Отговор
    Няма 800 лири на седмица заплата във фермите... дори и преди такси да са. Лъжат хората. Средното е 400 паунда на седмица
  • 7 Робовладелец

    43 1 Отговор
    Великата Британия все пак е бивша империя. Това , което са насмукали от колониите за тези няколкостотин години им стига да си живуркат и да се лигавят със останалия свят. И да имат самочувствие. Нищо , че са олигофрени.
    А в България минат 40-50 години и смяна на властта със ограбване. Няма как да стане богата държава. Докато англичаните само трупат , не разпиляват.

    Коментиран от #9, #20

  • 8 onq s konq

    13 1 Отговор
    Всеки е мързелив ако има някой друг който да свърши работата вместо него.Читавият обаче като види че близък човек върши работата не както трябва,се хваща и я свършва сам.Ако пък мърлячът е наемен работник-го изгонва.
  • 9 Голем смях

    21 24 Отговор

    До коментар #7 от "Робовладелец":

    Русия винаги е била империя.Включително и сега.Владее огромни територии с несметни богатства.Има два пъти по-голямо население от Англия и два пъти по-малък БВП.А за стандарта на живот да не говорим.100 год. след маймуните.Явно нещата не опират до империите ,а до матряла.Испания също е била колониална държава ,но вече са в гъбите.Просто в Англия имат повече мозък.Не случайно са дали на човечеството десетки учени,писатели,физици,откриватели .Не случайно децата на Англия са водещи в човешката цивилизация.А децата са САЩ,Канада,Австралия,Нова зеландия,Хонгконг,Сингапур,ЮАР .

    Коментиран от #12, #21

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сенко

    2 1 Отговор
    Да да да много сме работливи
  • 12 Гост

    13 7 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Ти нормален ли сииии??? Точно ТЕЗИ ли държави са водещи и са деца на Англия? Че са деца на Англия - да деца са - вярно е - от там са излезнали най-големите престъпници. А това,че големите мозъци са отивали там,това е друг въпрос. Престанете да мислите,че англоезичните държави са господстващи. Скоро (при това много скоро) ще се разбере кой кой е?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 циганите от изтока

    17 7 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    Англичаните нито са олигофрени, нито са мързеливи, не знам, защо трябва да си избиваме комплексите по този начин.
    Истината е, че имат ефективни институции, перфектно законодателство и икономика.
    В сравнение с англичаните ние сме варвари, както едно време Рим и племената от степите.
    За това, че сме циганите на Европа сме си виновни самите ние и никой друг.

    Коментиран от #16

  • 15 пръцльо

    9 1 Отговор
    Минималното заплащане е около 7,50 лири на час и около 40-45 лири квартира в каравана в самите ферми , разход за храна за седмица около 30-50 паунда , кви са тез 800 лири на седмица ?! Ако е така пак да заминавам .:)
  • 16 Работар

    26 1 Отговор

    До коментар #14 от "циганите от изтока":

    Защо да сме циганите на Европа !!!Няма такова нещо просто ни е дадено да сме работари !Родопчанин съм работих във Англия преди няколко години на полето ,брахме ягоди череши сливи .Отначало докато се прекърши малко със кръста но после ставаш робот няма спирка пред нищо.Идваха англичани да берат ягоди мога да ви кажа за нищо не стават цял ден бере а набират по 10 макс 12 штайги а аз специално съм стигнал до 40,55 штайги !!Така че сме работливо племе и работим много но когато знаем за какво работим!Ха направете си сметка 50 штайги по 2.20 прави 110 паунда по 2.60 лева това са близо 300 лева на ден ами за една седмица отиваш на 2000лева махни половината за разходи остават към 1200 лева на седмица чисто говоря преди десетина години сега незнам как са нещата !!Така че българина е бачкатор но когато знае за какво бачка

    Коментиран от #17, #19

  • 17 циганите от изтока

    6 2 Отговор

    До коментар #16 от "Работар":

    Че сме бачкатори е ясно, но темата беше, че англичаните ги мързи да берат ягоди и да бачкат в селското стопанство.
    Като съотношение тия англичани, които са идвали са били под 1% сигурно.
    Казвам, че англичаните НЕ са мързеливи, както и българите НЕ са, просто всеки работи според собствените си възможности и заплащането. Просто за англичаните селската работа е зле платена и е тежка, както е и ОТРОВНА! Като берете ягодите дишате всичките химикали, с които ги пръскат, така, че НЕ мерси, айде няма нужда.
  • 18 Гост

    5 1 Отговор
    Какви 800 лири на седмица какъв горещ вятър хаха
  • 19 123

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Работар":

    Докато пишеш щайга със ш отпред, все ще си береш по полята, и там и тук! В началото си помислих че е някаква грешка, ама след като го повтори 3 пъти си ми ясен. Как очаквате да се отнасят с неграмотни хора?
  • 20 Даа

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Робовладелец":

    Това е най-точния коментар...в България има и прозорливи хора не само бачкатори на европеиските олигофрени
  • 21 Камион-че

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Голем смях":

    Нещата са несравними,кога руснаците са имали колонии,а Британия само от Индия и Австралия що нещо са примъкнали... като окучени плъхове са събирали за Северна Америка,Африка и сумати острови няма да говорим това са несметни богатства.Само като факт фирмата Източно Индийска компания са имали собствена армия не по слаба от кралската и е просъществувала над 200 години,кога ние ще чуем за такива фирми тука или в Русия и то преди 400 години
  • 22 лев

    6 1 Отговор
    Но живеят 10 пьти по добре от нас.