Last news in Fakti

8 Февруари, 2018 17:53 2 984 8

Увеличиха инвестицията в „Турски поток”

  • турски поток-
  • газопровод-
  • финансиране

До 7 млрд. USD е повишена паричната оценка за финансирането на газопровода „Турски поток”, съобщиха от „Газпром”. „Първоначално преценихме, че цената ще е около 6 млрд. USD, но сега я повишихме до 7 млрд. USD. Също така не изключваме възможността за привличане на проектно финансиране, но изхождайки от реалната ситуация, обектът ще бъде основно финансово ревизиран и в бъдеще рефинансиран под формата на пускане на облигации, подобно на „Северен поток”. Пускането беше успешно реализирано през декември 2017 г.”, каза Андрей Круглов, заместник-председател на „Газпром”.

През януари 2018 г. компанията получи разрешение от турските власти за строителството на втората тръба от морския участък до крайбрежието на южната ни съседка.

По-рано „Газпром” планираше да вложи 11.4 млрд. USD в „Турски поток”, но тогава ставаше дума за строеж на четири, а не на две тръби.

Началото на строителството на подводната част при руското крайбрежие на Черно море беше поставено през месец май 2017 г. Дължината на морската част е 930 км., а на сухоземната – 180 км. Първата тръба е определена за задоволяването на турския пазар, а втората – на южна и югоизточна Европа. Мощността на двете тръби е 15.75 млрд. куб. м на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Равин

    9 15 Отговор
    А и 10 милиарда може да стане, той олегархичиния руски капитализам не пита обикновените боярышници искат или не искат!? Вземат колкото им трябва!

    Коментиран от #2, #8

  • 2 гост

    5 10 Отговор

    До коментар #1 от "Равин":

    То и 7 милиарда са си бая , при тоя капацитет излизат 25-30 долара на 1000 кубика само да го докарат до Турция или България , а за по нататък отделно за всяка страна по още толкова горе долу !! И като вземеш , че очакваните средни цени в следващите години са 150-160 долара за 1000 кубика , май ще се радват ако въобще им остава нещо , ама като нищо може да излязат и на червено ако нещо се сринат цените !!
  • 3 Наблюдател

    10 4 Отговор
    Не са увеличили инвестицията, а цената е пораснала.
  • 4 Хасан

    7 8 Отговор
    Европейската олигархия квичи като прасе...няма никаква аванта от турския поток...
  • 5 И няма край

    3 6 Отговор
    възхода на парата за руската тръба...ехоооо.
  • 6 гост

    4 2 Отговор
    "Седем европейски компании са заинтересовани от участие в консорциум за управлението на украинската газотранспортна система, съобщи вицепремиерът на Украйна Владимир Кистион във Facebook в петък.

    Той обяснява, че се е състояло първото заседание на работната група, която правителството на Украйна е упълномощила да проведе предварителни консултации с международни оператори на магистрални газопроводни системи, които са заинтересовани да станат партньори на Киев в управлението на газотранспортната система на Украйна. " !!!!!!!!!!!!!!!
    А честито на газпромовци , хората им казаха , че ако се правят на интересни , ще купуват на руско-украинската граница , ама ние ще строим "патоци" , щото бащицата така бил казал , хахахахах !!!!

    Коментиран от #7

  • 7 Домакин

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Сега вече усрайна няма да може да краде от газопреносната мрежа! А Газпром ще продава не на усрайна , а на запада, който ще продава на усрайна.. Споделям радостта ти, че Газпром няма да има повече главоболия, а ще си продава газта на западняците, но не мога да разбера радостта на въпросният усраински вицепремиер, който не може да не знае, че с монтирането на западни прекупвачи, 7 на брой, газта ще им излезе меко казано соленичка! Та за какво беше наздравицата?
  • 8 Павлин

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Равин":

    От тебе ли ги вземат, равине, че толкова много ги мислиш?