Last news in Fakti

12 Февруари, 2018 10:37 8 640 9

Ирак дава гаранции на инвеститорите

  • инвестиции-
  • ирак-
  • възстановяване

Багдад е готов да даде необходимите гаранции на всички държави и организации-донори, които искат да участват във възстановяването на Ирак. „Готови сме да дадем гаранции на всички, които ги искат. Готови сме да коментираме всичко необходимо по темата”, каза председателят на Комитета по чуждестранни инвестиции към иракския парламент Абделбари Зебари.

Над 1400 компании от 70 държави участвата в специален форум посветен на възстановяването на Ирак, който се провежда днес в кувейтската столица.

На срещата има силно руско и американско присъствие. Руската федерация ще бъде представена на ниво заместник-министър на външните работи, а от американска на форума ще присъства държавният секретар Рекс Тилърсън.

За възстановяването на инфраструктурата на Ирак ще са необходими между 55 и 100 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янките ВЪН

    56 6 Отговор
    Целта на краварите: да сринат една държава за да я възстановат по свой вкус. Помнете Виетнам, Лаос, Камбоджа, Никарагуа, Авганистан, Либия, Египет, Ирак, Сирия. Навсякъде са намесени краварите и навсякъде са изгонени като пребити кучета.

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Гост

    31 1 Отговор
    Те и България сринаха. И Сърбите преебаха , а те така хубаво бяха подкарали техните цигани.
  • 3 Гост

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Янките ВЪН":

    Кравар, пише се Афганистан.
  • 4 Статистик

    1 17 Отговор
    Съсипването е по лесно.... но за възстановяването трябват пари и то много! Така ,че московията ще се отсрочва и ще я кара на обещания и на военни бази - като в Сирия.
    С изключение на въоръжаването, инфраструктурата в Ирак е западноевропейска или американска . Т.е. урките трудно ще се включат с ремонти и технологично обновяване.
  • 5 Горги

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Янките ВЪН":

    Това е най-разумния коментар които съм чел в нета въобще. Евалата!
    Истината "право куме в очи" без предразсъдъци!
  • 6 народ

    6 0 Отговор
    И въпреки всичко новината е добра,ако наистина започнат да възстановяват Ирак,че вече ми се повръща от войни и терористи!
  • 7 план Маршал

    2 6 Отговор
    хаха че има ли държава която да не е източена и раграбена щом се е докоснала до Филипините с ядрено оръжие ( Русия ) . панелна мизерия и евтина плът там където е стъпил руски крак .
  • 8 Axel

    4 0 Отговор
    Близкия изток и северна Африка са с нерадостна съдба от дълъг период, с малко изключения. Великите сили докато не си разделят парсата, така че да са доволни, там няма да има мир. А някога, мнооооого отдавна, района е процъфтявал и е бил средище на култура и наука. Но това е отдавна забравено.
    Едно е ясно, нито Американците, нито Руснаците мислят доброто на тези при които отиват да ги "оправят" ...
  • 9 Саладин Исмаил

    1 0 Отговор
    Мароко и Йордания, както и ОАЕ, Катар, Дубай са едно изключение, но и там нещата са съшити с конец, който може да се разплете и всичко да рухне.