Last news in Fakti

23 Февруари, 2018 10:37 4 064 2

Най-привлекателните държави за студенти

  • образование-
  • университети-
  • държави-
  • класация
Най-привлекателните държави за студенти - 1
Снимка: Shutterstock

В ТОП 3 на най-привлекателните държави за студенти влизат Германия, Великобритания и Франция. При съставянето на класацията под внимание са взети фактори като качество и цена на образованието, както и качество на живот и възможност за кариерно развитие в дадена страна.

Съчетанието на университети от световна класа и възможността за безплатно обучение са основните причини ФРГ да заема челно място в класацията. Великобритания пък привлича с добро качество на образованието и възможност за правене на кариера. Тя обаче е чак на 30-то място по привлекателност, когато става дума за цена на обучението. Излизането на страната от Европейския Съюз може да я измести по-надолу в класацията.

Аналогично на Германия, третата в класацията – Франция, привлича младежи с качествено, и в същото време не много скъпо висше образование.

В ТОП 10 за пръв път през тази година влиза Полша. Сред основните причини е, че достъпното от финансова гл.т. висше образование предлага все повече програми на английски език. За последните 5 години броят на чуждестранните студенти в страната е нараснал от 12 000 на 65 000 души.

ТОП 15 на най-добрите държави за студенти

държава
1 Германия
2 Великобритания
3 Франция
4 Холандия
5 Русия
6 Швейцария
7 Швеция
8 Белгия
9 Италия
10 Полша
11 Австрия
12 Ирландия
13 Испания
14 Норвегия
15 Финландия


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 124

    4 4 Отговор
    Става за деца на милионери, сутеньори, борци, лихвари, застрахователи, заложни къщи или червени бизнесмени.
    Баща му имали верига от 15 хотела, съучастие в 1278759347 фирми,
    Ей на такива отрочетата учат зад граница. И после се връщат и дават акъл кое как се прави, и какво трябва да правим, КАК ТРЯБВАЛО ДА УЧИМ ЦЯЛ ЖИВОТ за да работим ЗА ТЯХ АМА ДО 80 ГОДИНИ.
  • 2 Slavic Vibes

    6 2 Отговор
    Африканските мигранти от Саваните са съгласни с този списък от 1 до 4. Казват, че много добро било обучението в Германия особено. Насилваш германка, плащат ти €500 след това, и цял ден пиеш кафенца. Добро обучение. И сексуалното обучение си го бива с белите робини. Живот. Братя българи, хайде заедно и ние натам!