Last news in Fakti

2 Март, 2018 20:05 3 215 2

ЧЕЗ чака оферта от „Инерком”

  • чез-
  • инерком-
  • сделка

Нямало получена официална оферта

ЧЕЗ чака оферта от „Инерком” - 1

Чешката компания ЧЕЗ очаква предложение от кандидат купувача „Инерком”, след като вчера стана ясно, че и българската държава иска да се включи в сделката. Това обявиха от централата в Чехия за bTV.

Компанията все още няма получена официална информация след вчерашния обрат по сделката.

Докато се чака предложение от „Инерком”, стандартната процедура по продажбата продължава, съобщават от ЧЕЗ.

След спешната среща с премиера и парламентарната комисия по енергетика вчера, днес стана ясно, че Гинка Върбакова все още не е заминала за Чехия. Нейната компания е внесла 5 млн. евро гаранция за участие в процедурата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Модърн Токинг

    5 0 Отговор
    Социалистите вместо да дрънкат глупости биха могли да купят Чез и щеха да си вдигнат рейтинга 2-3 пъти, щото могат, в Ел. бизнеса са от много години - купуват квоти от Козлодуй и ги препродават на народа, фотоволтаици, ВЕЦ-ове, щяха да намерят банкова гаранция, или пък не ?
  • 2 Бате Симо

    1 0 Отговор
    По-скоро България чака оферта от ЧЕЗ, да не се правят на интересни щото активите им се намират у нас и могат и нищо да не получат, тука капитализма още не е формирал традиции