Last news in Fakti

6 Март, 2018 14:11 5 297 3

Държава с рекорден валутен резерв

  • египет-
  • резерв-
  • рекорд-
  • инвестиции
Държава с рекорден валутен резерв - 1
Снимка: Shutterstock

Валутният резерв на Египет достигна най-високите си нива за последните 30 години, като надвиши 42 млрд. USD. За януари 2018 г. валутните резерви на страната са се увеличили с 4.4 млрд. USD, достигайки рекордни нива от началото на 90-те години на миналия век, посочват от Централната банка на Египет.

Преди година и половина валутния резерв на страната беше 19 млрд. USD. Финансовата ситуация се стабилизира след като Египет и Международният Валутен Фонд сключиха сделка в края на 2016 г. за предоставяне на кредит на Кайро в размер на 12 млрд. USD за срок от три години.

Днешните нива на валутните резерви на Централната банка на Египет анализатори оценяват като стабилизиране на финансовата система на страната, която спомага за привличане на повече чуждестранни предприемачи, увеличаване на общия инвестиционен климат и привличане на нови финансови средства в икономиката на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    14 6 Отговор
    Но иначе има военна хунта и имаше военен преврат
  • 2 Ками

    23 3 Отговор
    Сета като чуят американците и ще ги опоскат

    Коментиран от #3

  • 3 Патриот

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ками":

    Ще има натресат демокрация и там!