Last news in Fakti

12 Март, 2018 12:39 3 881 24

Хотелиери внасят работници от Украйна

  • хотелиери-
  • готвачи-
  • туризъм

Най-желани са опитни готвачи

Хотелиери внасят работници от Украйна - 1
Снимката е илюстративна

Хотелиери ще наемат работници от Украйна за летния сезон по морето. За тази сфера обаче са необходими кадри с опит в туризма, които трябва да гарантират качествено обслужване, информира Нова телевизия.

Глад за опитни служители има за всички позиции в хотелите и ресторантите. Освен от Украйна по-опитните управители вече ще внасят кадри и от Македония. Оказва се, че повечето кандидати се интересуват единствено от сумата, която ще получават за труда си. През миналото лято в повечето обекти по Южното ни Черноморие заплатите се вдигнаха с около 20%.

Най-желани са опитни готвачи. За тях заплатите стигат и до 2000 лева. Камериерки обаче могат да получат около 600 лева. А за администратори и спасители на басейни сумата е до 800 лева. Въпреки това кандидати от България няма.

Хотелиерите обаче са на мнение, че трябва да се облекчи режимът за работа на непълнолетни, както е в други европейски държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    31 3 Отговор
    в момента Украйна е номер 1 по износ на проститутки и бели роби, задминаха дори България и Румъния взети заедно, а и са по-евтини.
  • 2 Брокер от БАН

    32 2 Отговор
    ...сумата е до 800 лева. Въпреки това кандидати от България няма.
    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
  • 3 кукуруку

    31 2 Отговор
    Ми като им се виждат много парите, да си работят сами! Те натам са тръгнали!
  • 4 ДОХ

    28 2 Отговор
    Само дето заплатите в големите КУРорти не са се променили от 2008 , само часовете стават повече . Този филм , че ще докарат украинци да бачкат добре го няма . По-добре да хванат пак ромите като миналата година на Златни пясъци . То така или иначе ниво на обслужване няма . Проблема е на хотилиерите , като искат качество да вдигнат заплатите .

    Коментиран от #13

  • 5 реалист

    16 2 Отговор
    Преди имахме почти 9 милиона население и всеки работеше,сега няма и 7.Преди слугувахме на арабите,сега на Западна Европа-все пак е прогрес...
  • 6 75milano

    30 2 Отговор
    2000лв за готвач с 450 работни часа месечно,мерси бачкайте си ги вие тия стотинки жалки,после чакайте грамотни хора .............................
  • 7 Някоя

    25 1 Отговор
    Ако можеше да им работят и без пари, щеше да е супер за всички робовладелци....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Уес

    23 1 Отговор
    2006 година работих в Слънчев Бряг за 300лв по 10-14 часа без почивен ден.От Бургас съм и горивито за колата ми беше към 150-200лв.Добре,че бакшиша беше хубав.И на всичкото отгоре първия и последен месец от сезона даваше половин заплата защото нямало работа.Не даваше и храна.Говоря 4 езика и съю професионашен сервитьор с повече от 20г.стаж.От тогава се преместих в друга държава и тук за сущата работа ми плащат 1000евро за 40часа на седмица и бакшиша е същия!!!Така,че да си работят!!!
  • 10 Пенчо

    27 1 Отговор
    Кой ше ви бачка за стотинки ве ей алчни тъпаци,15-16 часа на ден. Ако продължавате така ще внасяте работници от Уганда след някоя година.

    Коментиран от #12

  • 11 Уес

    9 0 Отговор
    Извинявам се за правописните грешки!!!!Натиснал съм саседните букви!!!
  • 12 гост

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пенчо":

    ама те тия от Уганда ще се скъсат да бачкат, много са работливи :)
  • 13 Ззззз

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДОХ":

    Явно не си ходил в Албена скоро. Миналата година там повечето служители бяха от Украйна.
  • 14 гост

    7 0 Отговор
    Ами ако някой спасител вземе 800лв чиста заплата да се обади на телевизия и да си покаже фиша, защото такова нещо няма. Масово работят за по 250-300лв, а 600лв за готвач, който се скъсва от сутрин до вечер и няма бакшиш е смешно. В САЩ преди 10г. плащаха по 10долара на час да режеш салатки и да обръщаш мръвки на грил, а готвача взимаше двойно. С толкова пари кое да си платиш, квартирата, транспорта или храната?

    Коментиран от #17

  • 15 Владо Вр

    9 1 Отговор
    След година-две и баламите от Украйна ще свършат. Ако устискат и толкова. Вдигане на заплатите - поне двойно и по-нормални условия на труд. Иначе, да обират индианците от региона.
  • 16 обикновен Бг

    5 1 Отговор
    :-) пичове ,само за информация, имате ли си представа какво е заплащането в Уганда. НЕЩО СТЕ В ГОЛЯМА ГРЕШКА.
    ТАМ ВСЕКИ УЧЕНИК Е С ЛАПТОП ОТ ДЪРЖАВАТА, А 4G имаха преди 15-20 години.
    Явно имахте напредвид заплащането в ПАПУА-НОВА ГВИНЕЯ, ТАМ СА ОЩЕ НА НИВО КАНИБАЛИЗЪМ И ВСИЧКИ СА С КОКАЛИ ПО УШИТЕ И НОСА, А ДА НЕ ЗАБРАВИМ И ОТРОВНИТЕ СТРЕЛИ КОИТО НОСЯТ, ТА ТИЯ КАНИБАЛИ СА С 350 Евро МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА.

    Коментиран от #23

  • 17 ТИМ Варна работната група.

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Кажи на коя телевизия да се обадя - работя в новият ТИМаджийски комплекс на "Константин и Елена", който го направиха (АКВА ХАУС) - само дъртаци сме(няма спасител в комплекса под 40г.), дето ако ни накараш да плуваме 100м. и ще бактисаме на 20-я метър, НО си има начин да си покриваш ежегодния норматив и да си изряден! Нали не си мислите, че някой "младок" дето кипи от сила и лети като торпедо ще го пуснат да бачка в басейнов комплекс и да си чеше макарите за 1200лв. ??? Тука всичките сме "ЗАСЛУЖИЛИ" - ясно е, че младите и способните си ядат супата, но "старите" висящи меса винаги ще кажем, че сме ОПИТНИ и младите окапват!!! Пък и да не забравяме, че ТИМ-Варна е мутро-военна групировка и си имат уважението към "старите" ))) таааа какво за твойте 800лв. ??
  • 18 vasik atanasova

    4 1 Отговор
    украинците ще работят на половин заплата
    на българина
    това е факт
  • 19 Г.З.

    3 1 Отговор
    Богатите в България имат имоти и средства подобни на бизнесмените от запад,но се циганеят на дребно,защо да дават високи заплати като може да ви изклати.на места и бакшиша се взема от работниците.Хотелиерите са най големите тарикати,бивши мутри и ченгета.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 777

    1 0 Отговор
    Кой изобщо ходи на Гьолището?!
  • 22 Гадина

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Оказва се, че повечето кандидати се интересуват единствено от сумата, която ще получават за труда си."

    А от какво се очаква да се интересува един сезонен работник?
  • 23 Гадина

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "обикновен Бг":

    "ТАМ ВСЕКИ УЧЕНИК Е С ЛАПТОП ОТ ДЪРЖАВАТА, А 4G имаха преди 15-20 години."

    Аха, и сега ползват 8G. И всеки ученик ходи на училище със собствен автобус. И един мармот....

    Първата ЕКСПЕРИМЕНТАЛНА 4G мрежа стартира преди 10 години в Китай!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.