Last news in Fakti

4 Юни, 2018 13:07 1 916 9

„Газпром“ отпусна €2,142 млрд. кредит на „Турски поток“

  • турски поток-
  • газпром-
  • зае-
  • заем

Заемът ще се връща до 2023 година

„Газпром“ отпусна €2,142 млрд. кредит на „Турски поток“ - 1

Кредит от €2,142 млрд. получи компанията оператор на проекта "Турски поток" - South Stream Transport, съобщи ТАСС.

Агенцията отбелязва, че заемът е отпуснат от съвета на директорите на "Газпром". ТАСС разкрива, че лихвата е от 3,98% и заемът трябва да бъде върнат най-късно на 30 декември 2023 година или четири години след пускането в експлоатация на газовото трасе.

"Газпром" намекна, че води преговори по маршрута на втората линия на "Турски поток" през Турция.

Сега се обсъждат два основни варианта в съответствие с процедурите в ЕС и Еврокомисията. Като потенциални пазари се смятат Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 наблюдател

    12 23 Отговор
    А както стана ясно, при планираните доставки, стойността на тръбата ще се изплати след 50 г. ! Да са им честити лихвите на турците.
    Ето в каква игра щяха да ни натресат любимите ни червени политици с Южен поток. Те щяха да вземат комисионните, а ние, децата и внуците ни да плащаме лихвите!

    Коментиран от #2

  • 2 Ал Кохол

    21 6 Отговор

    До коментар #1 от "наблюдател":

    Не се тормози, ние пак ще плащаме, но този път на турците, че да си погасят по-бързо кредита.
    Като спре транзита през Украйна, откъде ще внасяме газ?
  • 3 Някой си

    19 5 Отговор
    Ей, то все ще се намери някой философ...след 50 год!? Кой каза този цифра, кой я сметна, кой я провери? Къде е официалнота финансова прогноза, а маркетинговия анализ? Някой политик да не би да се е отчел пред избирателите, та да знаем и ние? Това, че много умници не виждат по-далече от носа си, не означава, че няма мислещи хора...
    Газ към нас ще има, ама ще го пуска турска ръка, и парата ще влиза в турски джоб, защото никой не мисли с главата си...А като купуваш скъпо от комшията, няма кой да купи от тебе...и комшията винаги може да ти прави чатмак номера...и може да поиска каквото се сетиш..Ама кой да мисли!? Я по-добре си купете кюмур, че за друго пари я останат, я не - тока ще е скъп, дървата свършиха, а газта ще могат да си я позволят само тези които плащаха по 100 кинта за череши. Ей до там ни докараха нашите хубавци безподобни...
  • 4 Kcaniba

    14 4 Отговор
    опорните точки на сороснята са в точката!!
    тоталнлто предателсьво на българските интереси, удавени в тоталната русофобия!!!
  • 5 Бойков Хъб

    17 5 Отговор
    Ето видяхте ли, че хъба е в Турция и от ще пускат тръби. Ние изпуснахме милиарди от транзитни такси заради Бойко мафиота.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Готин ама не съвсем

    7 4 Отговор
    Ей, много простичко хора ни управляват!!
    Докога ще ги търпим???
  • 8 Да да

    5 4 Отговор
    ДрОгари! Спрете Новичока! При 10 евро цена на транзит за 1000 куб.м. и 75% запълнен капацитет (от 16 млрд.макс минават 12 млрд.) постъпленията ни ще са 120 мил.годишно! До нашия бряг тръбата е малко по-скъпа! Иначе казано това са 20 год.! Сега сложете поддръжка,ток,аварии амортозации! След 30 год.може да видим някой лев! А ако пуснат С.Паток 2? А газ от Азарбейджан! Честито да им е на пуйките,все такива проекти да реализират!
  • 9 Froid

    2 4 Отговор
    И ако не върнат до 30.12.23 Какво правим ?