16 Август, 2018 12:16 26 924 9

Професия със заплата от 10 000 EUR на месец

  • моряк-
  • професия-
  • заплащане-
  • дефицит
Професия със заплата от 10 000 EUR на месец - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 70 000 свободни работни места има в страните от Европейския съюз за специалисти, свързани с корабоплаването. Заплащането в сектора е много привлекателно – от 3000 до 10 000 EUR на месец. Истински шанс за учениците, които искат да станат моряци и да получат реализация на този необятен трудов пазар, дава Бургаската Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола", която обяви прием за четвърто класиране за незапълнените места по двете специалности - "Корабоводене" и "Корабни машини и механизми".

В гимназията вече сформираха паралелката по специалността "Корабоводене", която е със срок на обучение - пет години, уточнява „Флагман”. Завършилите тази специалност могат да свободно да манипулират с всякакъв вид устройства и механизми за управление на кораба, свободно да боравят с палубните товарни маневрени механизми и устройства, да си служат с всички навигационни прибори, инструменти и системи, да изпълняват палубни, маневрени, товарни и ремонтни операции по кораба. Те могат да работят във всички корабоплавателни фирми като корабен рулеви, моряк или боцман. След 36 месеца плавателен стаж като корабен рулеви могат да се явят на изпит за придобиване на правоспособност "вахтен помощник капитан".

Специалността "Корабни машини и механизми" дава възможност на завършилите да работят във всички корабоплавателни фирми като уайпер, ойлер, фитер, корабен моторист, корабен механик. Те могат да заемат и длъжност „механик“ след 36-месечен плавателен стаж като моторист и след успешно положен изпит пред ИА "МА" за вахтен механик. На кораби с намалена мощност на пропулсивния комплекс те могат да бъдат и главни механици за мощности по Наредба № 6 за КМЛ.

От учебната 2018/2019 година ще бъде осигурен специализиран транспорт на фирма "Бургасбус" ЕООД за улеснение на всички родители, ученици, преподавателите и служители, които живеят в Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сиромаха

    33 7 Отговор
    С ОГРОМНО УДОВОЛСТВИЕ бих давал 10 000 € заплата на работник ОТ чийто ТРУД аз бих ПЕЧЕЛИЛ по 20 000€ на месец !!!!!
    " открихте ТОПЛАТА вода "

    Коментиран от #3

  • 2 КККК

    42 1 Отговор
    Поне напишете,че е реклама))))
  • 3 Гост2

    20 4 Отговор

    До коментар #1 от "Сиромаха":

    ако правиш по 20.000 на месец, няма да изплатиш кораба никога, то само горивото за 1 ден няма да може да платиш....
  • 4 Гост

    28 1 Отговор
    Реклама на училището,:-):-):-). 3000 евро заплата за ученик,ама друг път.1500 евро е реалноста. След стаж и обучение 5 години може да стигне 3000 евро,а 10 000 евро взимат помощниците на капитана и някои от ожицерите на кораба. Преди време Господари на ефира изловиха едно такова училище което мамише учениците с дипломи.
  • 5 onq s konq

    8 9 Отговор
    Има много скъпо платени професии ,като освен тази се сещам и за "АВИОДИСПЕЧЕР",който води самолетите през територията на страната и им определя тавана на височина и точното направление.Тия хора просто нямат време да си отделят погледа от екрана за да се изпикаят дори и така-6 или 8 ч-не знам точно колко. А отговорността им е стотици човешки животи при евентуален сблъсък дори от най-малкото разсейване и недооценяване на ситуациятя.Затова и предпочитам да ми дават направо заплатата на подобни професии,но не и да ги работя.
  • 6 hmhmhm

    1 19 Отговор
    Alo 21 век нещата се ръководят от компютри машини и навигации аиде тези на корабите да не взимат такива заплати че след някоя друга година останали без работа.
  • 7 CL500

    19 0 Отговор
    Супер подвеждаща статия-реклама за неинформирани хора. Първо ми пишат само за някаква гимназия, а не за висше училище, та да цитират офицерски заплати. Второ не казват след колко години и години стаж и донякъде късмет с промоциите в длъжност можеш да захапиш добрите пари за старши-офицер. Трето не знам за европейски компании дето дават 10 и 10+ хиляди евро на месец за българи, защото все още на много места нас ни режат в заплатите. Вероятно има някоя и друга такава европейска компания, ама не повече. Тези пари могат да се вземат в американска пасажерска топ компания (за старши механици-шеф, 1-ви и т.н., че пом.капитани българи почти няма) или в някоя от топ танкерните компании. Моята плата е 12К евро при японците, ама хич не е лесно да отидеш там старши офицер, а за промоция забрави. Надута е тая статия ...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 0 Отговор
    Може и президент на България ! Нищо не правиш а парите са добри!