Last news in Fakti

20 Август, 2018 11:10 6 088 16

Собственикът на фалиралия "Олимпик" има още 19 фирми

  • олимпик

Едноличният собственик на фалиралата кипърска застрахователна компания "Олимпик", която остави близо 200 хил. шофьори без "Гражданска отговорност" у нас, е Диего Гонзалес Алонсо. Той е свързан с 19 компании, в които заема 33 поста. В 8 от дружествата Алонсо има по няколко длъжности, сочат испански търговски сайтове. Това разкрива в. "24 часа".

В 3 от тях той заема високи постове - в консултантската фирма за недвижими имоти Conforland е главен изпълнителен директор. В "Олимпик", която е основана през 1995 г. и е със седалище в Никозия, Кипър, той е председател на УС. Компанията е работила само на кипърския и българския пазар. След одиторска проверка кипърският регулатор е отнел лиценза на "Олимпик". Установено е, че значителна част от активите на дружеството са проблемни - в необичайни географски локации, и не могат да бъдат установени. Това съобщи зам,-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн.

Във финансовата групировка - New York Securities Bank (NYSB) Алонсо заема длъжността главен изпълнителен директор. Компанията е основана през 2010 г. и е базирана в Люксембург също като компанията му Hispakol.

От декември 2015 г. "Олимпик" действа като дъщерно дружество на NYSB.

От съобщение на сайта на NYSB става ясно, че групировката вече няма банкова дейност. Ако сте клиент, препраща към имейл за подробности.

Испанецът е завършил бизнес администрация в частния мадридски университет "Небриха". Не е популярна личност в Испания, тъй като е собственик на малки или средни фирми, а дейността му е крайно подозрителна, пише испанската преса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Защо не в БГ

    63 0 Отговор
    Прекратена дейност в Кипър, неясни авоари, подозрителни финанси в Испания......в БГ обаче няма никакъв проблем. Да са живи и здрави службите, комисиите и какво ли още не, щом сме в БГ.

    Коментиран от #11

  • 2 Усмивката

    33 0 Отговор
    Още ми звучи репликата на мин. Председателят на България .Граждани ,сънародници ...внимавайте с кого сключвата подобни договори....пълна нелепост...нима той е знаел,или не .И в двата случаи требе да си оди
  • 3 За провала

    37 0 Отговор
    Трябва уволнения на голяма част от надзорите на които плаща държавата. Фалираха банка, сега застраховател без лиценз, който ограбва българите, кое е следващото?
  • 4 CUKOVSKI

    1 7 Отговор
    MMM DDDRRR SS ZSA NJA POTYV
  • 5 Усмивката

    20 2 Отговор
    Следващото може би е държавата...Господ да ни е на помощ
  • 6 Гъбарко

    28 0 Отговор
    Лиценза за застрахователна дейност на фирмата е отнет през Май 2018г. от Кипърските власти.
    Защо никой не е реагирал в БГ от КФН???
  • 7 гост

    16 0 Отговор
    Самите застрахователи са си знаели, че е проблемен, СДИ също са знаели. Още година преди КТБ да фалира от другите банки казаха, че тяхната схема няма да издържи и банките предупреждаваха да не се прехвърлят пари към КТБ, защото именно очакваха това, което стана.
  • 8 Копюр

    15 2 Отговор
    Бил изп. директор на банка в Люксембург... Не е могла да фалира, щото хората имат закони.... Тука може да фалира всичко... Щото няма закони и съд.
  • 9 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    6 1 Отговор
    Кога ли ше гръмне бълхария ама официялно? И с 1000 пари да си купиш клечки за уши?

    Коментиран от #16

  • 10 goni

    5 0 Отговор
    Не се опитвам да ви успокоявам, ама като гръмнаха Лемънс Брадърс спомняте ли за какви пари ставаше въпрос, и дали някой ги възстанови?!:)
  • 11 Бай Благой

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Защо не в БГ":

    Толкова много комисии, ДАНС-манс....КФН...
    Всички те се издържат от нашите данъци и са с неясни функции и най-вече отговорности!!
  • 12 Бул Инс

    0 0 Отговор
    Я оставете човека на мира!
  • 13 мими

    5 0 Отговор
    и аз това питам: какво работят службите??
  • 14 Димитър

    7 0 Отговор
    Никой още ли не разбра защо "фалира" тази фирма? Всичко е просто, преди няколко седмици застрахована в нея предизвика катастрофата с автобус при която загинаха много хора, и ще се наложи да се изплащат едни много милиони обезщетение, а собственика не иска! Там е заровено кучето!
  • 15 Uflaf

    4 0 Отговор
    Още от Юго агент все е тая. Или и тогава не знаеше държавата ? Пирамиди,фараони... е сега са само политически фараони с милиарди ,но пък роби колкото щеш . Доброволно си дават парите уж,ама ако не са полицаите и КАТ тези мафиоти с частен бизнес защотаван от държавата щяха да правят само застраховки на къщи. Колата ти ще седи примерно 6 месеца в гаража защото си в чужбина със самолета и като се върнеш тя вече ще е служебно дерегистрирана ,т.е. нелегална защото не си платил гражданска. Докато се оправиш и си снесъл едни пари на роднина на шефа на кат още докато ти попълва формолярче пред КАТ или на банката преводна такса + някакви такси за Кат. После идват и големите суми и ако те е спрял на пътя докато отиваш в Кат ще отнесеш и стотици глоба. Няма такива обирджии просто като Герберастите като започнеш с онова дебелото моме ,дето и министерство и направиха за ограбване на още 30 лв към всяка винетка. С колко ще намалят винетките за дето вече няма да се бъркат за хартийки по стъклата ,за тях казваха ,че струва около 20 лв изработката. И сега тези 20 лв в кой джоб ще са ?
  • 16 Иванов

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Рашке, най- вероятно рязаният да ти гръмне в задника. Духай и лягай да спиш.