Last news in Fakti

23 Август, 2018 20:49 4 824 62

Застрахователни компании работят на минус

  • гражданска отговорност-
  • застраховка

Ще има ли ново шоково поскъпване на застраховката "Гражданска отговорност"? Според застрахователи темповете на изплащане на застраховки в последно време са много високи. Оказва се, че след "Олимпик" и други компании работят на минус, съобщава Нова тв.

Проблеми в задължителното застраховане не липсват. Според анализ на Комисията за финансов надзор за миналата година в сектора има недостиг от 60 милиона лева. Той обаче се покривал успешно от други по-печеливши застраховки.

Към края на 2017-а на пазара на застраховките "Гражданска отговорност" има две компании, различни от „Олимпик”, които работят на минус. Едната е получила приходи за над 9 млн. лв., а в същото време е изплатила суми по полици от 16 милиона. Разликата е минус от 7 млн.

Друга фирма, която работи на загуба в перото на застраховките "Гражданска отговорност", получава приход от 155 хиляди, а изплаща близо 300 хиляди.

За да се балансира секторът, експертите препоръчват два варианта: или общо поскъпване на този вид застраховки, или спешно въвеждане на системата „бонус-малус”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде деее

    109 2 Отговор
    Може и застрахователите да си намалят заплатите на половина!
  • 2 Чепа

    93 1 Отговор
    Ами да спрат да работят и ще са на плюс и те и ние най-вече!
  • 3 Петър

    114 1 Отговор
    Аз като работя на загуба се отказвам, защо тия не се отказват ми е много чудно?
  • 4 Майор Костов

    112 1 Отговор
    Шофьорите са длъжни да имат застраховка, но застрахователите не са длъжни да предлагат ГО. Щом губят - спират!
    Някой вярва ли въобще на тези глупости?
  • 5 Сърбев

    45 8 Отговор
    В Неапол, Италия, 50% от колите нямат застраховка, по простата причина, че е скъпа и обикновенните хора не могат да си позволят да я плащат. Тук застраховките се сключват само в една компания и с течение на времето, ако нямате произшествия по ваша вина, намалява и премията. Плюсът е че Неапол е 6 милиона и да те спрат за проверка, шансът е много малък. По принцип не спират за проверки. На мой приятел жена му кара осма година без книжка, без застраховка, без преглед, изобщо нищо няма. Че мисълта ми е, че България много се натяга за пред Европа.

    Коментиран от #16, #43

  • 6 poncho

    67 1 Отговор
    "След извънредно заседание на НС се реши, че всички потърпевши от фалита на ЗК “Олимпик” ще получат парите си от клоновата мрежа на КТБ в цялата страна.

    За справка кой е вашият клон, моля проверете в Търговския регистър.

    За повече подробности гледайте извънредната емисия по ТV7 с водещ Ани Цолова."
  • 7 Ужас

    55 0 Отговор
    Стига сте тиражирали тъпите новини!!! На всички сте ясни вече, че пускате и плащате за такава дезинформация, за да прокарате увеличението по-лесно!

    Коментиран от #51

  • 8 българче

    47 1 Отговор
    Тия ЛЪЖИ застрахонателната МАФИЯ да ги приказва на БАБА СИ.

    В търговския регистър има данни за ОБЯВЕНА ПЕЧАЛБА на застрахователните МАФИИ за всички години досега , така че - никой не е длъжен да ги издържа.

    Коментиран от #14

  • 9 Миризлив пор

    46 1 Отговор
    Не виждам начин някой да продължава да предлага нещо от което да е на загуба. Май че е време комисията за защита от конкуренцията да се самосезира, че някой предлага нещо под себестойност и да го глоби.
  • 10 Я виж

    41 0 Отговор
    Да затварят кепенците тези хиени щом работят на загуба.Ай ще ви се и на нахалниците безочливи.Работили били на загуба аре ве.Ми то и снега е черен нали,как само лъжат и мамят алоооу ГЪЗпода застрохователи излагате се с тези малоумни твърдения.КФН веднага да каже кои компании работят на загуба ,за да не се повтори случая Олимпик и тези лъжци тогава ще усетят че белята с фалита са го намерили със собствените усти.Аз настоявам да знам кои са компаниите на загуба за да фалират наистина като не застраховаме при тях.
  • 11 Фен на България

    38 0 Отговор
    Аре стига с тия глупости.Ако някой направи измама за 200лв.Ще го разпънат на кръс,а тия и в момента лъжат.А и вие жуналите им помагате.Тия мърши никога няма да са на загуба и да продължават да работят.Сега нови 200К застраховки с разлика над 100лв + печалбата.Какво е ?
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Пасатор

    27 0 Отговор
    На мен октомври ми изтича гражданската и трябва да я подновя. След поредния фалит, незнам в коя компания да си направя застраховка. След като държавата като контролен орган не си изпълнява задълженията и аз като гражданин няма да изпълня моите, тоест няма да си правя застраховка. Не съм длъжен да проверявам компаниите, които предлагат тази услуга, дали е възможно да обявят фалит.

    Коментиран от #44

  • 14 гост

    8 19 Отговор

    До коментар #8 от "българче":

    Абе вие наистина ли сте неграмотни или само се правите на такива ?? Покажи една компания поне която работи само за Гражданска отговорност ??? НЯМА ТАКАВА !!!!! И не само това , ами гражданската е не повече от 20-25 % от всичките и приходи !!! Това са елементарни правила , като се правите на експерти поне прочетете елементарна литература или вземете един отчет на някоя компания и го прочетете , ама не началото и края !!! ГО НИКОГА не е била най-печелившата застраховка има сто вида застраховки и повечето са десетки пъти по-печеливши от ГО !!!!

    Коментиран от #19

  • 15 МИ ТО СИЧКИ БАРАБИ В БГ ГЕТОТО

    12 3 Отговор
    СЕ БАЧКАМЕ НА ЗАГУБА СЕ НИ МОИМ ДА НАИБЕМ СИЧКИ ПИЧКИ И ДА ИЗПИИМ СИЧКАТА РАКИЯ А ТВА СИ Е ЖИВА ЗАГУБА АМА КО ДА НАПРАИМ НИ СМЕ СЕДНАЛИ ДА СЪ ОПЛАКВАМИ....
  • 16 Усмивката

    32 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сърбев":

    България не се натяга.Просто тука в България ,това е единственият доходен бизнес .Стоиш подпрян на некво дърво и гледаш за колан и пуснати фарове.
  • 17 Хаджи Папурко

    26 0 Отговор
    Още заглавието като прочетох веднага ми дойде репликата на младият бай Ганьо - ''Пуста сопа неокастрена''.
  • 18 Гост

    13 1 Отговор

    До коментар #12 от "Синдикат на Ало Измамниците":

    Няма такава дума "компаний"
  • 19 CL500

    29 2 Отговор

    До коментар #14 от "гост":

    Въпросът е, една компания, ако е на загуба с ГО, защо не спре да я предлага като услуга и да се съсредоточи на печелившите пера от бизнеса си. И дали е възможно тези загуби да са фиктивни и документални, за да се намалят данъците. Дали е възможно една застрахователна компания да действа чрез подставени лица и сервизи да укрива пари за ремонти и кражби (за каско) и да ги представя за загуби, а да ги изплаща на подставените си лица. Просто въпроси, само защото бизнесът си е суров и следва логика, а тук тя се изплъзва нещо.

    Коментиран от #24

  • 20 Гост

    26 0 Отговор
    Неапол 6 милиона??? Ти добре ли си? Неапол няма и 1 милион, ти 6 сънуваш?!
    Пък нас искат да ни цакат с някаква безумна лъжа, че застрахователите плащали на румънци в Италия с български коли. Ами като изтече ГО, как ги подновявате, г-да застрахователи? Или искате да кажете, че точно последната година има бум на ПТП-та в Италия на румънци с български регистрации на автомобилите? Преди това никога не се е случвало, но отсега нататък ще се случва редовно, нали? Или може решението на ВКС важи и за румънци, а? Толкова сте се оплели в лъжи, че чак ставате жалки!

    Коментиран от #32, #34

  • 21 Шоо

    11 8 Отговор
    Единственото нещо, което трябва да се направи е при сключване на ГО, хората да бъдат уведомявани, че при фалит на избрания застраховател Гаранционният фонд не го покрива. И тогава всеки да избере къде да си направи ГО. Тия Олимпик не съм ги чувал изобщо до сега. Ама толкоз народ да се набълбука при тях, явно са продавали доста по ефтино от другите.
  • 22 Zoro

    27 0 Отговор
    Хайде стига простотии! На загуба краставици.../
    Да се откажат кат са на загуба нали е пазарна икономика, П..али!
  • 23 тодор живков

    22 0 Отговор
    По татово време така пускаха слухове да подготвят народа за увеличаване на някои цени. Още живеем в татово време.
  • 24 гост

    1 14 Отговор

    До коментар #19 от "CL500":

    И каква е пък логиката да се отказва ?? Те ти казват каква цена ти предлагат , за да си покриват разходите , а ти ако не ти изнася , не плащаш и не караш , просто е !! Ако си мислиш , някой отвън ще ти предложи по-добра цена , пробвай !! Ама после да не викаш "наште са си добри , не пускайте други" , а ?? Щото застраховка така или иначе ЩЕ ИМА и то задължителна и само ще ти припомня , че само последните два месеца през България са минали половин - един милион ЧУЖДЕСТРАННИ автомобила , а при тях обезщетенията за смъртен случай почват от милион !!!! Сега сигурно ще предложиш и границите да затворим , а , хахахха !!!

    Коментиран от #37

  • 25 Българин

    23 1 Отговор
    След толкова много написани коментари не разбрах само едно: -Кога потърпевши хора, както в случая ще се обединят и ще излязат на протест, както го правят в Румъния ???
    Всички недоволстваме седнали в кръчмите и кафенетата !
    Така промяна няма да има НИКОГА !!!
    Време е заспалият, овчедушен народ да ВЗЕМЕ СЪДБАТА СИ В СВОИТЕ РЪЦЕ и да помете мръсните комуняги и техните отрочета, коити съсипаха и продължават да съсипват България !
    ВРЕМЕ Е, ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЧАКАХМЕ ...

    Коментиран от #28

  • 26 сноу

    13 0 Отговор
    Тая държава е като многоръкия Шива ама никоя ръка не знае какво прави другата.Сега се сетили да се озъртат като обрани евреи,че румънците им срали в гащите.Ами Гойо още като седна на престола и зейна да събера пачки започна да се вихри тая далавера с румънците по цялото протежение на Дунав.Тогава още нашия Русенски КАТ се напълни с мамалиги и съответно с орди селски тарикатчета ,които им регистрираха колите.Развихри се жестока далавера която напълни гушките на сума народ по веригата-началници,служители ,банки,застрахователи ,преводачи а накрая и бюджета на Гойо.Дори съседът ми /работи на канала ТП/се срещаме една вечер и изумен реди...една циганка ,казва ,гледам в компютъра, има 156 коли на свое име и казвам на шефа как после ще и съберем данъци на тая, а той кротко,кротко ме тупа по рамото и..Давай ,давай да им събираме парите ,че отгоре искат.Така че това се беше организирана държавна далавера и нямат никакво право ,да се правят на ощипани.
  • 27 Bubbles

    15 0 Отговор
    Трети път само за днес я пускате тая статия под различно заглавие, не че нещо ама АМАН!
    Ако ше и 20 пъти да повторите не можете да ме убедите че тия кожодери работят на загуба, както казаха и нагоре в оментарите, като са на загуба да пускат кепенците!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 галапагос 78

    14 0 Отговор
    като са на минус да фалирват и толкоз не виждам някаква полза от тази гражданска това си е жива измама
  • 30 математик

    12 0 Отговор
    Как може да е на загуба компания, която само прибира пари, не изплаща нищо и няма разходи.
  • 31 гост

    5 21 Отговор
    На всички тука много викащи и пенещи се да припомня само едно две нещица !! При ПТП виновно причинено от вас , при липса на застраховка ГО , подлежите на процес по общия ред на гражданско процесуалния кодекс !!! И тогава обезщетението за съдещия ви ще се определя не от застрахователната компания , а от НЕГОВИТЕ АДВОКАТИ И ВЕЩИ ЛИЦА назначени от съда !!!! И най-вероятно ще се окажете осъдени за суми които далеч надхвърлят ЦЯЛОТО ви лично и не само имущество и то за територията на почти цял свят , щото за повечето страни България има договори за съдебно взаимодействие !!! И много скоро няма да може да се скриете даже с пластична операция , щото един ДНК тест вече струва под 20 долара , а там подправяне няма !!! Та си налягайте парцалите и проумейте , че 1000 лева за трошка ИЗОБЩО не гарантират , че може и да я карате след това !!!

    Коментиран от #41, #45, #59

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Пасатор

    3 1 Отговор
    Пълно с комплексари, завистници и доносници. Няма оправия.
  • 34 Пасатор

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Всяка полица има лимит на плащанията, дали в България, дали в Европа е едно и също. Тъй че аз и да съм румънец, като съм си платил в българска застрахователна компания, къде карам си е мой проблем.
  • 35 Еви

    10 0 Отговор
    Е аз не го разбирам това да работиш на минус и да продължаваш ,трябва да си малоумен кръгъл глупак или по скоро нас ни правят на такива
    .
  • 36 Filо

    12 1 Отговор
    Има ли поне един човек, който да вярва на подобни глупости.
  • 37 CL500

    17 0 Отговор

    До коментар #24 от "гост":

    А аз не мога да разбера твоята логика. Не става дума дали ми харесва цената, която ТЕ са определили или не ми харесва. Въпросът е, че ТЕ определят цена, хората я плащат и с ТАЗИ ТЯХНА цена и получена от клиентите им декларират, че са на загуба. Така също и те не са задължени по закон да предлагат и такава услуга ГО. Затова въпросът е защо го правят и защо ще продължават да предлагат тази услуга. Малко е странно...
  • 38 тъпанари

    10 0 Отговор
    Аха, и от къде взимат пари като работят на минус ? Горкичките. Така се вдигат цените.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Иванов

    11 1 Отговор
    Дано да я вдигнат. Дано да я вдигнат, та овцете да се събудят и да станат лъвове, защото нищо друго не може да събуди спящите! Лакомията на дерибеите, дето ни "управляват" чрез фалшификации на изборите ще изведе българите от съня им и тогава ще хвърчат тикви!

    Коментиран от #46

  • 41 Иванов

    10 1 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Дано скоро да ти се наложи да вземеш обезщетение от застраховател, примерно имущество. Тогава ти змийо ньедна друга песен ще запееш- лъжци, мошенници и т. нат. И тогава ще разбереш със всяка клетка на тялото си, че животът ти е една лъжа и измама филмирана от Мафията, където всички са навързани като свински черва и единствената им цел е да стрижат и доят народа!
  • 42 Wesley Snipes

    2 2 Отговор
    Овчия народ НИКОГА няма да се събуди защото голяма част от него е в играта. Манталитета на повечето в БУЛГАРИСТАН е следния: Щом ще внигнат цената на нещо и аз ще крадна повече, ще мамя повече, КАК ще ме прецакват и аз мога. Така че дами и господа в ПОМИЯРИЯ никога нищо няма да се промени. Ако имаше народ и общество въобще нямаше да се стигне дотук. Както се вижда на много им изнася това състояние.
  • 43 Miusuka Madoto

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сърбев":

    Първо: Прав си, че това, че са 6 млн -един мравуняк, една България град ги спасява - шансът да ги спрат е много малък. Не си прав, че това е от натягане пред Европа - ТОВА ОСТАНА ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН за пълнене на хазната: Глоби, актове, и данъци! Това е работещата икономика на Боко ТИКВАТА! КАТ стана най-силното перо в БГ икономиката!! И не искам дори да си помислям какво ще се случи тук след 2020г, когато спрат Еврофондовете. Тук ще дойда Ада, Тоталната мизерия! Българинът не осъзнава, че вече е на кръстопът. Защото Тиквата, при тази форма на управление, няма алтернатива, и отново ще се завърти руската рулетка с избори, където всеки трябва да избере нещо - от тези, които ще отидат да гласуват, разбира се, и ЦвЦв ще фалшифицират, и ще купуват, и цигани, и мигани и е ви пак Тиквата. И понеже Тиквата вижда народа каква мърша е и носи, пред дилемата, и след като бая се накраде (5 млрд), дали да си бие камшика и да си кара старините на спокойствие на Острова, или към Барса (щото ако бяхме народ тоя отдавна трябваше да е свикнал с нара в пандиза) и това да остане и да поокрадне още малко, щото минава, че и всички Папи го милват по главата, ТОЙ ще остане и чак тогава ЖАЛНА ВИ МАЙКА! Или Терминал 1/2, или бавна смърт чрез мизерия. И доминиращ % от Шведи...Nice, a?
  • 44 Miusuka Madoto

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пасатор":

    Не си прави в ЛЕВ ИНС! Вервай ми! Те са следващите
  • 45 Miusuka Madoto

    6 1 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Аз съм единият от тия с плюсовете. И то само защото това е горчивата истина! Ако си застраховател - чувствай се нахранен де..Законът е такъв и капана е щракнал. Ще плащате и хоро ще играете ако не можете без кола, иначе живота се преобръща..
  • 46 Ветеран

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Иванов":

    Още утре , ще извадя чифте пищови и пушка кремаклийка ! Ти само развей байрака ! (Ако артрита ти позволява)
  • 47 Хайде холам

    6 0 Отговор
    То и аз всеки месец към средата съм на минус вече, ама няма кой да се сети за мен...
  • 48 Защо предлагат услуга на минус?

    3 0 Отговор
    Застрахователите могат и да не предлагат губещи продукти. Загубата да не е само на книга?
  • 49 Друг подход

    3 0 Отговор
    Ако гражданската покрива 90% от щетите хем няма да са на минус, хем джигитите ще почнат данвнимават. Ама явно не това е целта!
  • 50 123

    5 1 Отговор
    Според закона е незаконно да работиш на загуба! И преди казах, що за застраховател си, след като не може да изчислиш и покриеш риска? Намирисва на пране на пари или някакви измами! И защо премълчават имената на компанийте? Значи ще ми дигнат вноските не защото се е увеличил риска, а защото били на загуба! Смотаняци!
  • 51 мафията си има държава

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ужас":

    Не е дезинформация на факти.бг, снощи по БунакТВ го казаха същото!?
    Уродите мутристи, работели на загуба, и така вече 30 години на загуба, ама не се отказват, ся да чакаме да започнат да ни плащат!?
    Тия тъпи мутри, застрахователи, не можаха ли нещо друго да измислят, ами с тия плиткоумни лъжи си мислят, че сме някакви просто овце, по голяма простотия не може да се измисли. Една лъжа не могат да скалъпят, като хората, толкова са прости. Застраховането е бизнес предимно на мутри, бандити, комунисти, ДС агентури, военни от разузнаването, 6-то, УБО и други формирования на Мафията БКП.
    Няма по елементарен и по сладък бизнес, за това и се практикува от зората на Декорацията.
    Бизнес, който работи на загуба не може да съществува, трябва да бъде проверен за други дейности, като укриване на доходи, пране на пари и други далавери.
  • 52 мафията си има държава

    5 0 Отговор
    Събрали са се няколко мутри собственици на застрахователни компании, бивши сикаджии, висаджии, болканци, трите хикса, трите седмици, петте единици и са отишли при Вожда, пийнали са отлежало уиски с ядки, поиграли са им стриптизьорките, хвърляли са банкноти по 100 лв, напили са се и Картофа се е обърнал към Вожда:
    Батко, мисля, че има мегдан да вдигнем още тия застраховки, маймуните работят, имат пари, трябва да им бръкнем по надълбоко в джоба!?
    Батко: Ами е*еш ли му ма*ката, шо не! Ама за мене едно процентче там да уредим нещо, а? Избори идват, требва да купуваме гласовете на римляните, така, че нали се сещате?
    Картофа: Готово не Батко, беха 30%, сега ти даваме по 50%, съдружници ше станем, немаш грижи.
    Батко: Напраихме далаверата пак, пийте и е*ете, материалът е прост.
  • 53 мидирен

    4 2 Отговор
    Не искам да плащам задължителна ГО! Това за мен е тотален минус. Аз не карам като дебил, ако някога направя птп ще си поема разходите. Стига сте ме доили!
  • 54 ББТДУ

    1 0 Отговор
    Каква страхотна кампания за повишаване на цените на гражданската, и то рязко и без уговорки УЖАС!!
  • 55 Гого

    1 0 Отговор
    А защо не напишат какви бонуси си раздават и какви скъпи коли и сгради са си построили били на минус айде бе даже и бежанците няма да им повярват. Просто са алчни като всички от картела.
  • 56 CL500

    1 0 Отговор
    Решението е само за мен - с изтичането си застраховката ГО (или да кажам от 1-ви Януари 2020, когато всички ще са изтекли) става само символична, колкото да поема разходите по отпечатването, административните разходи и от този сорт. Разходите по всяко ПТП се поемат или рапределят според виновността. Кръвнините също. Как е, когато в друг криминален случай има убийство - да не би убиецът да му се поема кръвнината от някакъв гаранционен фонд ??? Бонус-малус система, ала-бала, няма какво да чакаме да се събира история на водача за ПТП-тата му. Виновен - ПЛАЩАШ, ВСИЧКО! Да не споменавам тогава, как и ще намалеят ПТП-тата, щото и най-големият олигрофрен ще знае, какво му се пише, ако се прави на джигит, минава на червено, дрифти до спирка с хора и т.н.. Щото и малките келеменца по 18 години, дето събрали някой лев за стара 3-ка ще се замислят дали ще ми се правят на джигити, без да им пука толкова за колата, която струва 1500 лв, а ще знаят, че ако направят някое ПТП или убият някого, може да вземат апартаментчето на мама и тати или да ги задължат да плащат кръвнини цял живот.
  • 57 ХанкоБрат

    1 0 Отговор
    И един мармот .......... Продължавайте с рекламите на застрахователната Бойкова мафия. Аз вече не мисля да плащам никакви застраховки.
  • 58 гост

    2 0 Отговор
    Горките. За 5г. вноската се вдигна от 120лв на 240лв, а те все нямат пари и все на загуба работят. Дайте да съберем пари за застрахователите.
  • 59 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Пич, виждам, че не си някъв дебил, дето псува хората. Коментарите ти са културни (нещо, което уважавам), но това, което проповядваш е същинско безчинство над сънародниците ти. Спри да мислиш, че нещата се ограничават само до проста пазарна цена. ГО е услуга, като всяка друга на пазара. И като всяка друга услуга или продукт, цената й не се определя само от разходите по нея, а й от покупвателната способност на потребителите. Колкото повече тази способност намалява, толкова по-малко се продава продукта. Пък ако ще и да е задължителен за шофьорите. Покачването в цените на ГО, ще доведе до неминуемо свиване в продажбите, и което е по-лошо - ще увеличи броят на бабаитите без ГО по пътищата. Нещо, което ще се съгласиш, че си живо подтикване към системно нарушаване на закона. Друг проблем е, че процентът продадени ГО, е икономически показател за страни в ЕС. Към момента, България е поела ангажимент пред ЕС, да достигне 90% по този показател. Нали разбираш, че увеличението на цените, само ще доведе до намаляването му. И тук ще се окъкаме пред ЕС. Отделно от това, да върнеш половината население в 18 век, като направиш непосилно за тях да имат личен транспорт, просто ни окачествява като страна, по-подходяща за Африканският съюз, отколкото за ЕС. Този статут ще се затвърди още повече, когато, заради рязкото спиране на многото сиромашки колици (над 75% според статистиката), започнат рязко да фалират бензиностанции, ЗД-та, автосервизи, магазини за части, пунктове за ГТП
  • 60 Димов

    0 0 Отговор
    Колко от тия бизнеси ще фалират? Колко служетели ще останат без работа? Колко голяма ще е финансовата загуба за страната от това, наред с непродадените винетки и загубени пари от данъци? С колщо ще се вдигнат тези цени, в опит да се закрепи положението? Май не ти мърдат 10лв/л бензин, 5 бона ГО, и 2 бона винетка и още толкова данък. Вдигането на цените не е единственият начин за стабилизиране на финансовият дисбаланс. Намаляването на разходите е също доста ефективен метод. Но не е предпочитан от дерибеите, в държавата с най-много администрация, на глава от населението.
  • 61 Димов

    0 0 Отговор
    ...и когато обикновените хора наистина останат без коли, както ти смяташ за редно, и цените станат непосилни дори за заможните, от коя страна на оградата ще си ти, че и разните синчета на олигарси, настояващи пътната мрежа да е само за тях?
  • 62 Zlatev

    0 0 Отговор
    Той и Валентин Златев откакто управлява Лукойл е на постоянна загуба, но не фалира. Магьосник.