30 Август, 2018 18:16 1 610 3

С 40.4% пада печалбата на „ЧЕЗ Разпределение България“

  • чез разпределение българия-
  • спад-
  • печалба

„ЧЕЗ Разпределение България“ отчете спад в консолидираната си печалба за първите шест месеца на годината от 40.4%. Тя намалява до 12.11 милиона лева, спрямо 20.33 милиона лева година по-рано.

С най-голяма тежест за влошаването на финансовия резултат, е спадът в приходите от услуги на дружеството. Последните се понижават до 173.72 милиона лева, спрямо 218 милиона лева година по-рано, припомня сайтът „Инфосток“.

Понижението с 18.2% в разходите на електроразпределителното дружество, не е достатъчно, за да компенсира спадът в приходите и това води след себе си до влошаване на финансовия резултат.

За последната една година акциите на „ЧЕЗ Разпределение“ загубиха малко над 6% от стойността си, или далеч по-малко от спада на водещите индекси с между 10 и 12%. От началото на годината поевтиняването е в размер на 17.3%.

Можем да припомним, че във връзка с казуса за продажбата на дружеството, бе променен закона, за да може Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да разрешава разпореждане с дялове и акции, когато те са повече от 20% от капитала на търговски дружества, които са лицензирани за пренос на електроенергия, топлинна енергия и газ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Измама

    8 0 Отговор
    Не им се връзвайте на лъжите това е пропаганда с цел увеличение на тока щото са се ненаяли тия животни смахнати
  • 2 горките

    8 0 Отговор
    не са успели да направят милярд печалба ще карат на помощи.
  • 3 гнида

    4 0 Отговор
    Е , всичко е точно , кака Гинга ще го купи точно за 50 000 лева след 6 месеца ... Нали точно и е толкова капитала на фирмата ..........