12 Октомври, 2018 09:33 3 698

DB Schenker отпразнува 25 години успешен бизнес в България

  • години-
  • бизнес-
  • българия

Сред гостите бяха много клиенти и партньори на компанията, представители на браншови организации, търговски камари и медии

DB Schenker отпразнува 25 години успешен бизнес в България - 1

DB Schenker тържествено отбеляза 25-годишния си юбилей в България с нетрадиционно парти в логистичния терминал на компанията в Божурище.


Гостите пристигнаха до мястото на събитието с луксозна влакова композиция- вагоните „Корона експрес“ и „Витоша експрес“, начело с автентичния парен локомотив. Специалните вагон-салони на „Корона експрес“ са произведени в началото на 20-ти век в Германия и са били предназначени за пътуванията на цар Борис III и неговото семейство.


Сред гостите бяха много клиенти и партньори на компанията, представители на браншови организации, търговски камари и медии.

„Ние съществуваме, защото Вие ни се доверявате с Вашия бизнес и ни помагате заедно да постигаме значими неща“, каза Зоран Лазороски, управляващ директор на Шенкер ЕООД, в обръщението си към присъстващите.

Приветствие към гостите отправи и изпълнителният директор на DB Schenker за Австрия и Регион Югоизточна Европа, Хелмут Швайгхофер.

Тържеството продължи с разрязване на юбилейната тортата, атрактивни коктейли и прекрасна суинг, и джаз музика.

DB Schenker в България

След 25 години успешен бизнес в България, DB Schenker- водещият глобален доставчик на логистични услуги, отбелязва значителен растеж в оборота си през 2017-та с 9,3%, което затвърждава водещата роля на компанията в страната. DB Schenker предлага на българския пазар пълен спектър от интегрирани логистични решения и широк набор от услуги, за всички видове транспорт.


Готфрид Шенкер основава Schenker & Co. във Виена през 1872г., а първият български офис е отворен 17 години по-късно, през 1889г. България по това време е стратегически важна в търговско-икономическо и географско отношение, затова е сред първите страни на Балканите, в които компанията има представителство.

След период на успешно развитие и разрастване, през Втората световна война много от офисите на Schenker в Европа прекъсват дейността си, като след 1945г. започва постепенното им възстановяване. В България това става през август 1993г., когато се дава ново начало с регистрацията на Шенкер ЕООД.

По това време във фирмата работят едва двама служители, в офис без компютър, само с телефон, факс и телекс. През 90-те години, Шенкер успява да се развие и расте, въпреки нестабилната и динамична икономическа среда.

Новото хилядолетие открива и нови перспективи пред компанията в България. През 2004г. складовите площи, с които разполага Шенкер са над 6000 м2, като фирмата вече е открила свои представителства в градовете Русе (1998г.), Варна (1999г.), Пловдив и Севлиево (2001г.), и Бургас (2003г.).



Свързани новини