28 Октомври, 2018 17:20 10 575 18

Враца преговаря с автомобилен гигант

  • враца-
  • автомобили-
  • калин каменов

Напреднали преговори с голям инвеститор в автомобилната индустрия води управата на Община Враца. Това потвърди преди минути ексклузивно кметът Калин Каменов. Първи завесата около евентуалната крупна инвестиция в града вдигна зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов в интервю за национален всекидневник. Според него автомобилният гигант ще се ситуира във Враца и ще донесе инвестиция от 22 млн. лв. Очаква се да се открият 300 работни места, уточнява Kmeta.bg.

"Да, информацията е коректно поднесена и такива сериозни намерения има. От месеци с екипа ми работим активно и преговорите са на финалната фаза. Умишлено спестяваме подробности в публичното пространство и не казваме "хоп", преди да сме скочили. Ако всичко е наред, това ще е голяма победа за Враца!", каза кметът Калин Каменов.

И той, и зам.-министрът Лъчезар Борисов на този етап пазят името на евентуалния инвеститор в тайна, защото това е било и неговото желание.

"Ние сме докрай коректни в преговорите. Когато всичко е факт, ще съобщим своевременно", обеща врачанският градоначалник.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Враца дето гарга не каца

    52 8 Отговор
    Е те гиганта Божигол привлякоха, че някаква фирма за колички ли няма да придърпат ;)
  • 2 1234

    54 14 Отговор
    300 работни места на 600 лева нетна заплата максимум.Голяма победа за Враца!Бийте се в гърдите като докарате голям инвеститор и го принудите да назначава на минимум 1000-1200 лева нето за да вдигнете стандарта.Такива за 500-600 лева заплати "големи инвеститори" си има всеки град.
  • 3 гост

    36 2 Отговор
    Бе то и Сърбите докараха Фиат в завода на Застава, ама дават на хората по 650 лева заплата, а произвеждат 500L дето в Америка по 21000 $ го продават
  • 4 Пешо

    64 9 Отговор
    Колко е жалък министъра! Че навремето в едно ТКЗС в някое село работеха 300 човека. Това било крупен инвеститор. 😂
  • 5 Аман от разбирачи

    22 9 Отговор
    Гарга не каца защото няма мърша , софянци я обраха отдавна . До тук казаното от по-горните корифеи на мисълта стигам до извода , че всеки от тях до сега е открил поне по 1500 работни места за да намират махна на завод за "колички" който открива 500 .
    Дай ви само да плюете и да не правите НИЩО за се подобри ситуацията .
  • 6 РОБОДЕТЕЛ

    25 2 Отговор
    И кой точно ще впрегнете да работи?Врачани са се пръснали изБългария и чужбина.
    А забравих,високо квалифицираните мангусти,
    с брадви , колове,каруци да изнасят технологий за скраб.
    ВЕСЕЛЯЦИ!!!!
  • 7 1% + 1%+1%

    14 10 Отговор
    Този гигант да неби да е ТЕСЛА.
    Или е някаква задкулисна тайна? Проценти за БОКО &.
  • 8 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    18 4 Отговор
    Преговарят ама още не е дошъл момента с комисионната и като доиде сичко ше спре моментално хахахах

    Коментиран от #10

  • 9 Враца

    12 3 Отговор
    За всички които плюят Враца. Защо пък не, да не би във Враца да няма квалифицирани работници, само в София ли има? Защо на си гледате работата без да плете Враца, след като Софоянци са виновни за бала на целия северозапад... Я си...
  • 10 Аман от разбирачи

    10 2 Отговор

    До коментар #8 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Много си прав !
    Преди 13-14 години имах приятелски разговор със управителят на Родакар Варна . Същите които започнаха да сглабят Ровър Маестро във България , този завод не стигна до никъде защото господин 10% отишъл лично да си ги търси , защото Англичаните не са му ги превели . Ако не знаеш развитието да ти го кажа : спряха производство и консервираха завода , защото указанията бяха ясни : Няма 10% - няма производство. Завод за стотици милиони евро !!! Влязох вътре на поточните линии - те чисто нови със роботите му на конвейра и тем подобни екстри всичко оставено така . Жалка картинка е България!
  • 11 аката

    5 1 Отговор
    егати гигантите предоставят ни най мръсната дейност и за без пари като монтюпе
  • 12 Гого

    3 1 Отговор
    Айдееееееее роби на големите заплати от 500 лева.............
  • 13 клоун

    3 1 Отговор
    Смешник като му видиш физиономията ти става гадно.За един окръжен град 300 работни места .Сега София ще си отдъхне.
  • 14 Гиганта автомобилен

    2 1 Отговор
    22 мил лв инвестиции? Тоя гигант детски играчки ли ще произвежда? С тази инвестиция едва ли ще е нещо сериозно! Че то един завод за производство на обикновените батерийки е около 10 млн евро, без земята и външните инфраструктурни разходи! Нещо ми мирише на гнило, ама хайде хайърлия да е..
  • 15 User

    0 1 Отговор
    300 човека първоначално!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ефвф

    2 0 Отговор
    "Сериозни намерения" и 300 работни места! Чудо невиждано! Ще донесе благоденствие на цяла Враца....
  • 18 бащина къща

    0 0 Отговор
    То и сега в Мездра и Ботевград оперират подобни заводи.Заплатата е чисто 470лв. На 6 седмична 10 часова работна седмица.Стоиш на конвейера на крак цял ден.Абе добре е да има такова място за циганите да има къде да бачкат.Лошото е че бачкат предимно Българи до като циганите в тоя край опоскват квото е останало.