Last news in Fakti

29 Октомври, 2018 23:00 2 606 5

IBM сключи сделката на годината

  • red hat-
  • ibm-
  • сделка

IBM e постигнала договореност за покупката на Red Hat за около $34 млрд., съобщава „Блумбърг“. Агенцията се позовава на съобщение от технологичния гигант.

След приключване на сделката Red Hat ще се превърне в подразделение на IBM.

Red Hat е създадена през 1995 и е специализирана в разработка на облачни технологии.

Приходите на Red Hat ще достигнат $3 млрд. през 2019 г.

По тази причина двете компании са се съгласили IBM да купи всички акции на Red Hat на единична цена от 190 долара на брой. Така стойността на сделката е $34 млрд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милярдер

    3 10 Отговор
    RedHat прави пари от безплатен софтуер, така че 34 млрд. за нещо което може да имаш безплатно означава само едно ... ще ги затрият.

    Коментиран от #4

  • 2 Зорлем

    13 0 Отговор
    RedHat не е фирма специализирана в облачни технологии, или поне не само. Болшинството народ я знаем като създатели на може би най-разпространената дистрибуция на ("ентърпрайз") Линукс. А бяха и едни от първите дистрибуции изобщо, ако не и баш първата. И не, не всички техни продукти са безплатни.
  • 3 Коментиращ

    2 3 Отговор
    Купуват ги, за да ги затрият както стана с няколко компании които Ай Би Ем купи в последните години. Ред Хет си имат аналог на много от продуктите си в Сусе, Каноникал и т.н.
  • 4 любо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Милярдер":

    Купуват ги, за да предлагат услуги. Цената на операционната система е пренебрежимо малка в сравнение с инфраструктурата и поддръжката, с която се предоставят облачните услуги.
  • 5 гост

    0 1 Отговор
    Кака IBM ще купи нещо ,като тази компания не съществува вече .