1 Ноември, 2018 22:00 3 398 11

Приморско цака Китен с евтини чадъри и шезлонги

  • плаж-
  • концесия-
  • китен-
  • приморско

Нови условия за плаж на Черно море

Приморско цака Китен с евтини чадъри и шезлонги - 1

Плажовете "Китен - Атлиман" и "Приморско - север" имат нови концесионери.

Това съобщиха от пресслужбата на правителството.

"Атлиман 2" ЕООД става концесионер на морски плаж "Китен-Атлиман", а "БУЛ ПРИМ ГРУП" ЕООД ще е концесионер на "Приморско-север" в община Приморско.

За морския плаж "Приморско-север" инвестициите за срока на концесията възлизат на 814 689 лв.

Концесионерът се задължава да предлага цена за 1 бр. чадър в размер на 5 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер на 5 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Концесионното плащане за всяка календарна година ще бъде в размер на 35 812 лв. И двете концесии са за срок от 10 г.

Концесионерът на плажа в Китен ще трябва да направи инвестиции по отношение на опазване на околната среда и защитените територии в размер на 1 162 560 лв.

Фирмата "Атлиман 2" ЕООД предвижда цената за ползване на чадър и шезлонг да бъде по 7 лв. с ДДС.

Всяка година концесионерът ще плаща 126 898 лв. без ДДС.

Същият концесионер ще стопанисва догодина и "Китен -юг", тъй като на 1 август бе обявен за победител в процедурата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ванката

    18 0 Отговор
    знаем ние много добре как се раздават тия концесии и кой може и кой неможе да стане концисионер...
  • 3 бг море

    3 3 Отговор
    Това са цени на 10 кг ! Ако тежиш 50 х5 лв =25 за шезлонг, ако си 100х5 лв =50 за лезлонг и т.н. Чадърите са на ръст в см.-ри за 30 см. Така ако си 1,50 см х 5 лв= 25 лв, ако си 180 - 40 лв и т.н.
  • 4 Расулюлах

    5 0 Отговор
    Ко ще да прават аз в говноморието не стъпвам вече хахах ходя си в Анталия Кушадаси пък вие тука създраве да правите мутрите още по богати
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Расулюлах

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    С рейса в двете посоки до анталия от тур оператора е 80 лв на човек 5 звезден хотел ол инклузив 7 нощувки 9 дена е 460лв на човек
  • 7 Расулюлах

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    Сигурно и руснаците дето ходят там са комплексари и глупеци и изобщо чужденците в турските курорти са глупаци и комплексари а?муахахаха
  • 8 Расулюлах

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    В Анталия крейбрежието е кристално чиста вода а за разлика от товноморието тука там има пречиствателни станции щото тука мутрата ка ше даде пари за такива неща?тва знаиш пари колко ес класички кокинка и силикон за спермоядите до него са?
  • 9 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "mediator37":

    До Халкидики е 6ч път с кола, а до Черноморието са 4ч. Голяма разлика, голямо чудо. Само че на Халкикикиту водата ти е бистра, плажовете чисти, храната истинска морска и учтиво обслужващ персонал. Един чадър и шезлонг са ти 2евро и ти носят шише вода, а у нас за 25лв получаваш едни проскубани клечки с мръсен шезлонг и нацупен батка, който ти събира таксата. Само от това си с 20лв напред всеки ден или за 5 дена компенсираш дори разликата в пътя като гориво и ти излиза по-евтино у Гърция. Нощувка там е 50-60евро със закуска, а у нас за 120лв и чаршафите не идват да ти сменят, искат ти 18лв за паркинг на ден и не ти издават касов бон за стотици левове сметка. Кеф да ти е да си у нас, а?

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Вероятно и двамата сте скъсали връзката отдавна. На Св. Влас на плажа е по 7 лв. чадър и шезлонг. За двама - 24 лв. Пак там маса с 5 барбарони е мин.
    консумация 30 лв. от ресторанта на хотела, който е с отлична кухня, и ползвам отстъпка. Аз съм с две деца и 30 лв не ми стигат за обяд. Само да вметна - от 2 години почивам в Бг. В Турция не ми харесва, предпочитам Италия и Испания, Гърция основно островите. За цени мога много да пиша, но от мен да знаете , и в България може да почивате добре и изгодно, само ако спрете да мрънкате колко хубаво и евтино било в чужбина.
    А, и за хотели много мога да пиша (за чужбина се).
    Хубав ден на всички.
  • 11 Турист

    1 0 Отговор
    Че някой още ходи ли на плажа лятото ? На море се ходи зимата - Сейшелите , Малдивите, Тайланд. Едно подценявано място е Микронезия. Лятото - на планина, все още става и у нас.