Last news in Fakti

1 Ноември, 2018 15:51 2 152 2

Разказ за млечните продукти от близо и далеч

  • иец-
  • изложение-
  • храна

Следващите близо 4500 символа посвещаваме на специфични вкусове от страната и чужбина, които ще са в епицентъра на изложение Светът на млякото

Разказ за млечните продукти от близо и далеч - 1

Историята сочи, че всичко започва преди 8500 години... Според сведенията около 6500 г. пр.н.е. човечеството започнало да консумира мляко, добито от домашни животни. Оттогава до днес млякото и млечните продукти са се разпространили толкова мащабно, че се консумират навсякъде и всяко земно кътче има свое уникално изделие.

В търсене на специфични и иновативни български и чуждестранни предложения, професионалистите в бранша посещават международното изложение Светът на млякото. През тази година, от 7 до 10 ноември, в Интер Експо Център събитието ще даде за 15-и път възможност за среща на специалистите и широката публика, търсещи крайни продукти, суровини, специализирани машини и лабораторно оборудване, хладилна техника и специализиран софтуер.

Вкусове отблизо и далеч...

Прославящи България по целия свят, родните млечни продукти и през тази година ще ангажират вниманието на присъстващите. Компаниите ще представят традиционни кисели млека. Продуктите са претърпели процес на млечно-кисела ферментация под действието на закваска, съдържаща изолирани в България лактобацилус булгарикус и стрептококус термофилус. Това гарантира краен продукт с характерния традиционен вкус, аромат и консистенция. Като платформа за идеи и иновации, на публиката ще се запознае с новото за пазара ни ацидофилно мляко, приготвено от пастьоризирано прясно мляко, създадено със закваска от бактерии Lactobacillus acidophilus. За пригаждането към родния вкус, към традиционната бактерия са добавени Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus thermophilus.

Разбира се, присъстващите ще се докоснат и до магията на родните вкусове при традиционните български сирена и кашкавали. И тъй като развитието на бранша е изключително динамично, участниците в Светът на млякото от България и чужбина ще представят многобройни иновативни разработки, опирайки се на традиционните похвати и разнообразни модерни вкусове. С целия си капацитет в изложението се включва и Асоциацията на млекопреработвателите в България.

Млечни продукти от Италия. Притежават изключителни вкусови качества и носят духа на Апенините. Да; и с тях ще се запознят присъстващите. Защото сред участниците през тази година ще бъде Кооперативът на биволовъдите от Кампания. Те съчетават съвременни технологии на производство с традиционни похват, запазвайки ръчното увиване и оформяне, съхранявайки свежестта и оригиналният вкус. От 70-те години насам членовете на кооператива произвеждат от биволско мляко моцарела, рикота, масло, както и бурате от биволско мляко и качоте; и разбира се – традиционни италиански сирена.

Качество без компромиси

За създаване на качествен продукт от първостепенно значение е поддържането на високо качество, чрез стриктното спазване на предварително заложените изисквания. Затова на посетителите на Светът на млякото 2018 ще бъдат дадени многообразни високотехнологични възможности за автоматични анализи. „Предимството на съвременните технологии е, че са компактни, лесно преносими, сервизът им се извършва дистанционно, а обновяването на софтуера е автоматично“, коментират експерти. За създаването на качествените продукти ще бъде представено и специализирано лабораторно оборудване.

Сред продуктовите предложения посетителите ще откриват и решения за подобряване на хигиенния инженеринг. За нуждите на млекопроизводителите ще бъдат представени и разнообразни методи за обработване. С очите си те ще видят модулни мандри, изградени у нас. На вниманието на посетителите ще бъдат представени и разнообразни решения от машини и оборудване за предприятия в сферата на млекопреработвателната промишленост.

Организирано от Интер Експо Център и Асоциацията на млекопреработвателите в България, изложение Светът на млякото ще се проведе паралелно с международните форуми за хранително-вкусовия и хорека секторите - Месомания, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и СИХРЕ. Заемайки всички шест изложбени зали и пълния конгресен капацитет на Интер Експо Център, в тях ще се включат над 500 изложители от България, Австрия, Италия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия. Общо 162 ще бъдат участниците, които ще се включат за първи път със свои щандове.

Безспорно е – през изданията си досега, изложение Светът на млякото се е превърнало във водеща професионална платформа за сектора. Затова специалистите и широката публика, заета в млекопреработвателната промишленост, ще се съберат от 7 до 10 ноември в Интер Експо Център. Всичко за Светът на млякото ще откриете на food-exhibitions.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мария

    2 0 Отговор
    КАКТО Е ТРЪГНАЛО В МЛЕЧНИТЕ НИ ПРОДУКТИ ЩЕ ИМА ВСИЧКО ДРУГО И МАЛКО МЛЯКО.
  • 2 гощо

    1 0 Отговор
    За юнашкото мляко нищо не се каза?!?!