3 Декември, 2018 22:27 3 301 8

Ковачки си уреди още 1.3 млн. лв. от студения резерв

  • ковачки-
  • студен резерв-
  • енергетика

Далаверите в енергетиката продължават

Ковачки си уреди още 1.3 млн. лв. от студения резерв - 1

На 29 ноември държавният Електроенергиен системен оператор е подписал договор със свързания с Христо Ковачки ТЕЦ "Брикел" за осигуряването на студен резерв в периода от 1 декември до 31 март догодина, разкрива в. „Капитал“.

Споразумението е за предоставянето на 40 МВт разполагаема мощност за 2903 часа, които не работят, но получават пари, за да стоят в готовност и при необходимост да бъдат активирани. В случая ще бъдат платени 1 273 836 лева. Централата е била единствен кандидат в обявената седмица по-рано процедура и е предложила тарифа само с 3 ст. под максимално допустимите 11 лв./МВтч.

Тук важното е, че Ковачки продължава да е сред двамата любимци за студен резерв (другият е ТЕЦ "Варна" на Доган), въпреки че през януари 2017 г., когато имаше рекордно потребление на ток, две от неговите централи не успяха да заработят. Тогава той беше глобен, но въпреки това пак е на печалба от договора си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тиква

    44 0 Отговор
    Ковачки и доган са много готини и честни бизнесмени , свързани с поръчки от държавата .... Далавера няма , вярвайте ми , аз ви го твърдя
  • 2 Къртев

    24 0 Отговор
    Аз мисля, мисля, мисля и измислих. Ами дайте си вяра и усилия и да променим нещата. Няма, кой да ни даде на готово да си веем байрака. Да си поискаме държавата, да накажем изедниците си, да се научим на родолюбие и уважение, един към друг и да заживеем нормално. Толкова ли е трудно???
  • 3 Лупи

    12 0 Отговор
    ВИНАГИ във всяко израстване на която и да е нация от как Свят светува е замесен лидер. Ние нямаме такъв от бая време, намерим ли лидер и се обединим ще се оправим докато той е жив и после пак така в кръговрата на България- робство-подем-война-мизерия-робство.
  • 4 Усмивката

    2 15 Отговор
    Прав е тиквата .Който работи а не протестира печели.Само недоволните и мърморещите. И мързеливите не умеят и не могат.
  • 5 Гост

    5 0 Отговор
    Класика. Прави сте. "Власт не се дава.Власт се взима".
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Въпрос без отговор, ако утре падне минус 20 и стане ПИК на потребление, дали този студен резерв ще го има?
    или ще е прекалено студен за да се ползва?
  • 7 Миризлив Пор

    6 0 Отговор
    Дано тази година договора е така написан, че ако пак Ковачки не запали ТЕЦ-а глобата да е по-голяма от това което му се плаща. Иначе дреме му - взема едни пари, като дойде време да работи плаща глоба по-малка от взетото и е на далавера.
  • 8 Алоу смешника

    1 0 Отговор
    Борисов. Когато въртиш задните си части към Москва, рискуваш да целунеш предницата на Козяк. Както и обратното. И в двата случая си подпрян от двете страни.