3 Януари, 2019 23:33 3 180 20

Караниколов: Германска компания ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца

  • „мд електроник“ еоод-
  • враца-
  • инвестиции

„МД Електроник“ ГмбХ, Германия е водещо дружество в автомобилната индустрия

Караниколов: Германска компания ще инвестира 21,5 млн. лв. в завод край Враца - 1

Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас А на „МД Електроник“ ЕООД по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Размерът на инвестицията възлиза на 21,5 млн. лв., като ще бъдат разкрити нови 300 работни места.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на ново производствено предприятие в гр. Враца, което ще се състои от производствени, логистични сгради и офиси с обща застроена площ от 9 950 кв. м. Предприятието ще произвежда кабели за пренос на данни и електронни компоненти, коаксиални части и кабели за медия и мултимедия модули. За целите на производствения процес дружеството ще закупи и оборудва фабриката с различни ръчни, полуавтоматични и автоматични машини.

„МД Електроник“ ГмбХ, Германия е водещо дружество в областта на решенията за пренос на данни в автомобилната индустрия. Продуктите му са интегрирани в повече от 170 модела на автомобили на над 25 производители. Групата на МД Електроник обхваща четири държави на три континента и има над 5 000 служители.

Министър Караниколов подчерта, че за периода 2014-2018 година сертифицираните проекти в автомобилния сектор са 17 на брой, на обща стойност 300 млн. лв. и са разкрити близо 8 000 нови работни места. „Безспорно, автомобилното производство е един от приоритетните сектори за привличане на чуждестранни инвестиции в страната, с голям потенциал за развитие на експорта, заетостта и регионалното развитие. В сектора са заети повече от 170 предприятия – международни и местни компании, производители на части и компоненти за автомобили“, поясни Караниколов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сметката

    16 14 Отговор
    21.5 млн лв / 9 950 кв. м. == 2160 лв./кв. м. - с други думи инвестицията струва 1000 евро на квадрат - това предполагам е площ, стройителство с немски термопоманели и не знам честно какво е оборудването и всичко останало, че да наречем тази сделка инвестиция, че и сертификати за насърчаване да и издаваме. Произвеоството на пластмаса: визирам въпросните кабели и т.н. е сред най-мръсните производства, спрете да каните подобни инвестиции ... да хората там са бедни във Враца и не останаха хора, но не може да тровим малкото останали там хора и с подобни инвестиции. Спрете това !

    Коментиран от #2, #13

  • 2 ЛюбаТача

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "Сметката":

    Всичко немско и меркелско: люба, тача и милея ... за жалост в днешно време така трябва да перафразираме родните си слова ... с подобно управление.
  • 3 onq s konq

    16 12 Отговор
    ИСКАМЕ ДА РАБОТИМ ЗА РУСИЯ!В Жигулитата също има кабели и жици.

    Коментиран от #5

  • 4 НКВД

    12 9 Отговор
    Завод за семки! Семкрска история!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Чукундур

    4 8 Отговор
    Брей бтрей ималп още роби у нас
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Христо

    9 11 Отговор
    А като започнат да се правят спойките на куплунги, жакове и другите свързващи елементи. Каква смрад и отрова е, не ми се мисли.
  • 9 КГБ Териер

    19 6 Отговор
    Колко 300€ заплата ще дават? Тук заплащането е като в страните от 3тия свят! В Дойч ще плати 3000€ на един работник тук с 3000 ще плати на 10 белокожи!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 пакост Караниколов

    7 6 Отговор
    Мъжката, секретарка на Доган," малкия пакостник ",Караниколов ,
    раздава сертификати, както Руснаците, раздаваха значки .
  • 12 Mirko

    18 5 Отговор
    Може ли някой по-умен от мен да ми обясни какво като някоя компания инвестира милиони в България, а дава заплато като в Зимбабве ? Да ви преведа ли какво е инвестицията ? 5 % купуване на терен, 10 % сгради и 85 % оборудване от чужбина. И на какво толкова да се дивим питам аз ?
  • 13 СТАРОТО

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сметката":

    ха, че сега не се ли произвеждат всякакви неща от пластмаси в това число и някои пробори с които се храниш! За съжаление пластмаси се произвеждат сега в целия свят-ти нали не искаш да се храниш с дървени лъжици и вилици и в дървени чинии. От друга страна и производството на метални прибори е може би по замърсяващо и от пластмасовите.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 отчаян от живота в бьлгария

    1 1 Отговор
    само да не участват в ивентиционния фонд ,акб- форест , щото народа от тия инвистиции народа пати ,от дивиденти ,рмд и приватизации , и после тия 300 души наполие
  • 16 стоян

    6 4 Отговор
    Ако не инвестират ,питат защо няма инвестиции =сега като инвестират пак не бива тъй като заплатите били малки .Ами работете па да станат заплатите големи.Толкова големи специалисти сте че искате германски заплати
  • 17 DDDDDD

    1 0 Отговор
    Германците направо ще уцелят десятката с тази инвестиция точно там във Враца. След това започва голямото надлъгване. Те ще лъжат врачанлии че ще плащат а врачанлии че ще работят. Там до един са все тарикати. Немците ще се видят в такова приключение че им е бедна фантазията. От личен опит го казвам не от злоба
  • 18 От северозапада

    1 0 Отговор
    Надпис във врачанска кръчма:
    - Молиме ви, да не фъргате пиратки по келнерете, оти таа простотия я прайте 5-6 човека, а они после плюват на сички ора у рикиите заради вазе!......ето с тези хора ще работят швабите
  • 19 Баш Врачанлия

    1 0 Отговор
    Баце,недейте да плашите ората у града с тия щуротий оти тука сме са збрали неколко пустиняка се тарикати пичове с наша си далавера.Унасаме коли от чужбина на тънката лайсна.Тава дека сте го решиле да доаждат некви си тука у градо че ни затърка.Да не са смеяле да доаждат никви немци,италянци или австрийци оти ем че ги биеме ем че ги мандръсаме. Че фане некой от тиа пустиняци да си познае колата и като види че е станала по-млада с 200-300 иляди че ни напраат за кашмер,после и колело нема да моеме да продадеме.За тава опичайте си ъкъла на време да се не питаме после ....оти така стана?
  • 20 Дедо Шишарко

    0 1 Отговор
    Оказва се ,че можем да правим само кабели!И ние като китайците цял живот ядем гарнитурата към основното ястие!