Last news in Fakti

16 Април, 2019 20:22 2 561 4

"Еврохолд" остава единствения кандидат за бизнеса на ЧЕЗ у нас

  • еврохолд-
  • чез-
  • българия

Не се знаят официални параметри на офертата на "Еврохолд", но според източници на изданието става дума за "по-атрактивна оферта от тази на индийците"

"Еврохолд" остава единствения кандидат за бизнеса на ЧЕЗ у нас - 1

Изтеглянето на чешката енергийна компания ЧЕЗ от българския пазар премина в нова фаза. Според източници на чешкото издание Lidovky Noviny, близки до мениджмънта на компанията, дружеството е решило да преустанови преговорите за покупка на активите му у нас с индийската Indian Power и да остане в такива само с българската финансова група "Еврохолд".

Припомняме, че през миналата седмица чешката компания прекрати преговорите с друг кандидат - "Инерком", която дълго време беше и единствен желаещ да купи местния бизнес.

Не се знаят официални параметри на офертата на "Еврохолд", но според източници на изданието става дума за "по-атрактивна оферта от тази на индийците". Припомняме, че първият кандидат "Инерком" предложи 355 милиона евро, отбелязва money.bg.

Кандидатурата на българския холдинг стана известна официално в началото на месеца, като както изглежда последната оферта може да се окаже първа.

"Намерението за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България е част от дългосрочната стратегия на холдинга за навлизане в нови регулирани бизнес сегменти, предлагащи големи възможности за растеж. Едновременно със сделката за придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България, "Еврохолд" разглежда възможността да продаде част от активите си извън застрахователния бизнес, за да се фокусира върху сегментите с най-голям потенциал за растеж", се казваше тогава в официалното съобщение.

Плановете на "Еврохолд" включват увеличение на капитала с близо 80 милиона нови акции, от което очаква да набере 80 милиона евро. Решението трябва да бъде одобрено от акционерите на компанията на извънредно общо събрание на 22 април. Ръководството на холдинга е получило уверение и подкрепа за увеличението на капитала от основните акционери.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миризлив пор

    6 2 Отговор
    Хм.... Еврохолд, евроинс гражданска отговорност, бавене на плащане.... Наказателна процедура и по-висок гаранционен фонд.... Само си мисля... Тези нещо 3 буквено като корен нямаха ли?

    Коментиран от #4

  • 2 Яшко

    7 0 Отговор
    Що си мисля че тази фирма трябва се казва Евробоко ило Евротиква,щот нещо Гинка звучеше малко селско,а на бас че баш собственика пак е някоя офшорка от некой остров
  • 3 ддд

    4 0 Отговор
    Интересното е кой депутат ще има пръст в тази фирма и в коя офшорка е регистрирана.
  • 4 пуцай куме

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "миризлив пор":

    ЕВРОхолд, ЕВРОинс, Граждани за ЕВРОпейско развитие на България!
    Еврохолд - Да се хванем за ЕВРОто (преведено на български).