19 Април, 2019 16:35 12 878 13

Колко струва един абитуриент на родителите си?

  • абитуриент-
  • цена-
  • разходи-
  • родител
Колко струва един абитуриент на родителите си? - 1

С наближаването на баловете идва и въпросът колко струва церемонията по завършването на средното образование за родителите на един младеж. Костюм, обувки, автомобил и ресторант са само няколко от разходите, които трябва да се покрият преди абитуриентският бал. Зрелостниците имат и изпращане от училището, което е допълнителен разход, тъй като повечето решават вечерта да отидат в някое заведение или нощен клуб, а някои дори подготвят отделен тоалет за този ден.

Ако трябва да се определи някаква конкретна цифра за цената на един абитуриент, то може би тя е някъде между 3000 и 4000 лева. Сумата ще бъде различна в зависимост от това дали зрелостникът е момиче или момче.

При момичетата приготовленията за бала са по-дълги. Първото, от което ще имат нужда, е тоалет, като той може да бъде от около 200 до над 1000 лева, в зависимост от претенциите и възможностите. Обикновено втората стъпка са обувките, те струват от около 80 до над 200 лева. Следваща стъпка в изготвянето на визията е чантата – нейната цена може да бъде от 60 до над 300 лева. Повечето дами избират и бижута за да завършат тоалета си, като това може да струва от 30 до няколко стотин лева. Финалният щрих при дамите са прическа, грим и маникюр – в зависимост от сложността цените варират между 70 и отново няколко стотин лева.

Подготвянето на бала за момче е доста по-лесно, тъй като за повечето момчета покупките се свеждат до костюм и обувки. Мъжките костюми са с цени от около 400 до над 1000 лева. Понякога е необходимо закупуване на риза за костюма отделно – това струва от 50 до над 100 лева. Някои момчета избират да добавят вратовръзка или папионка към тоалета си, което би добавило към финалната сума още около 20-30 лева. Обувките, в зависимост от марката, могат да бъдат от 70 до над 300 лева.

Има и някои разходи, които трябва да се поемат независимо от пола на зрелостника и те са – за ресторант или нощен клуб в деня на изпращането – около 50 лева; за ресторант в деня на бала – около 100-150 лева; дискотека, която е от 50 до 80 лева и, не на последно място, наем на автомобил за бала, който е около 150 до 300 лева. Освен зрелостниците, често и семействата им празнуват събитието, като се съберат за пийване и хапване в заведение. Кувертът обикновено струва от 30 до 50 лева на човек, а ако бъде нает и фотограф, за да се запамети цялото събитие, върху финалната сума се добавят още от 100 до 300 лева.

Показаните суми са примерни – възможно е балът да се вмести и в по-малък, а разбира се, и в по-голям бюджет. Всичко зависи от предпочитанията и възможностите на семейството. Често спестяването на пари започва година преди това или се налага да теглят кредит, за да сбъднат мечтания бал на детето си. Съществуват и кампании, които подканват зрелостниците да се явят на последният си ученически ден по тениски и да дарят парите, които иначе биха похарчили за осъществяването на абитуриентския си бал, на различни каузи. Ако имате нужда от бързи средства за празника Ви, не се колебайте да се доверите на cashcredit.bg


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пфъ

    22 2 Отговор
    Айде на панайра. 1 2 3 Свърши ама кое :)
  • 2 Язе 2

    49 1 Отговор
    Харченето на много пари за абитуриентски балове са избиване на комплекси и излишна показност.
  • 3 Meganoob BG

    13 4 Отговор
    Аз бех евтин. Със Жигулата и със парадния анцуг ходих :D
  • 4 Един

    18 0 Отговор
    Колко струва? Поне 18 години "гледане" ако не повтаря ( е, те сега всички преминават - независимо от незнанията)!
  • 5 Абитюрентас

    5 6 Отговор
    Ми към 10 бона ще ми стигнат :)
  • 6 Омбре

    44 2 Отговор
    Най безсмисленето харчене на пари.По голяма глупост от баловете няма.Абсолютна тъпня е да харчиш няколко хилки за няколко часа ,колкото трае един бал.А това броене от 1 до 12 ,пък каква селяния е,че даже не ми се коментира.
  • 7 Рошко

    18 0 Отговор
    Просто е ,зависи от родителите
  • 8 Хъш

    12 0 Отговор
    Това не е статия а платена реклама.
  • 9 Зайко Байко многознайко

    15 2 Отговор
    Аз съм посещавал много държави на четири континента, такава простотия, като нашата селяния по време на абитурентските балове няма никъде!
  • 10 Трол3

    1 1 Отговор
    Кешкредит са много съмнителни - аз не си и помислям да взимам пари от тях!
  • 11 дявола

    4 0 Отговор
    Хубаво бал няма лошо ами после какво правим като на половината ръцете са им от зад до лакти
  • 12 Това няма как да спре

    2 0 Отговор
    Зщото търговците и бизнеса са на най голяма далавера. Те няма как да изпуснат това кеширане.
  • 13 радиаторче

    1 0 Отговор
    Аз бях със сватбения костюм на баща ми. Колата беше стар мерцедес "пура" на някакъв съсед, дето ни качи 3-ма от различни училища и си беше навързал различни презервативи - релефни, сини, жълти зелени... По пътя ни вика: "Момчета, старее и изчезва тая държава. От вас зависи да направите тая вечер бели малки българчета, когато напиете к¥4к№т€!" ...