Last news in Fakti

15 Май, 2019 17:49 965 0

КЕВР пак проверява енергийната борса

  • иван иванов-
  • кевр-
  • енергийна борса

Няма изтичане на информация

КЕВР пак проверява енергийната борса - 1

Комисията за енергийно и водно регулиране е започнала поредната проверка на енергийната борса и търговските участници, съобщи председателят на регулатора Иван Иванов. Причината този път е скокът на тока от миналата седмица в два поредни дни, което предизвика недоволството на работодателите, припомня БНР.

Само в един от дните електроенергията на борсата е била най-скъпа в Европа, обясни Иванов.

"В продължение на повече от седмица, преди този ден, за който говорим, цената на българската борса беше най-ниска в Европа. На този ден се оказа най-висока в Европа и след това вече в последните пет дни цената е много ниска", аргументира се председателят на КЕВР.

Иван Иванов допълни, че няма информация от енергийната борса да има изтичане на информация, каквито опасения изрази изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев и го призова, ако има данни, да ги предаде в комисията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА