5 Юни, 2019 18:27 5 990 7

Инвестиции за 100 млн. лв.

  • инвестиции-
  • бизнес-
  • софия-
  • пловдив

Предприемачите са се насочили към София и Пловдив

Инвестиции за 100 млн. лв. - 1
Снимка: М. Богданова ©

В близките 3 години бизнесът ще вложи близо 100 млн. лв. Въпросните предприемачи са се насочили към София и Пловдив. Там ще бъдат разкрити над 1800 работни места. Час от плановете са за разширяване на дейността на вече установени и работещи компании във въпросните градове. Други ще реализират инвестиции от нула.

На днешното си заседание Министерски съвет одобри проект на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за частично възстановяване на направените от инвеститора задължителни осигуровки. Те са за работници и служители, заели новите работни места, свързани с осъществяването на сертифициран инвестиционен проект по Закона за насърчаване на инвестициите.

Безвъзмездната финансова помощ е в размер до 6.1 млн. лв. за периода 2019- 2021 г. и се отпуска за няколко проекта. Финансовите средства са за разширяване на дейността на съществуващи предприятия и за създаване на нови предприятия основно в района на столицата, както и в градовете Пловдив, Костинброд и Индустриална зона Божурище, като се планира разкриването на 1791 нови работни места и извършването на инвестиции в размер на 93.33 млн. лв.

Проектите са в сферата на високотехнологичните дейности от секторите услуги и производство. С договора, инвеститорите поемат ангажимент да поддържат заетостта по тези проекти за срок от минимум 3 или 5 години, в зависимост от категорията на предприятието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дявола

    32 3 Отговор
    Само не знам кой ще работиииииииии няма хора за работа всеки гледа лекото и мекото
  • 2 България

    29 6 Отговор
    Не е София и няколко града, няма животновъдство, няма средна да неговорим за тежка индустрия, всичко е в сверата на услугите и фабрики изнасящи стоката си в чужбина просто експоатиращи трудовака тук, такава държава бъдеще няма
  • 3 Селянин

    22 2 Отговор
    Абе кое е туй животно "Бизнесът", някой виждал ли го е?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7 плюс

    2 0 Отговор
    после що се обезлюдяват селата
  • 6 Пешо

    1 0 Отговор
    А защо само в тези региони, '' ПАПАГАЛИ'', да не би на другите места да живеят маймуни??? Много пагубно, много. Бягат хората в чужбина,и са прави, пожарникар-финансист, не може да бъде, по скоро може, че дели на 1

    Коментиран от #7

  • 7 СссереМ

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо":

    Защото в провинцията сте некадърници и безделници,свикнали от татово време да работят пет за четири.