11 Юни, 2019 09:33 9 549

Как се справя Мони Трейд ООД с намирането на кадри?

  • кадри-
  • подбор-
  • персонал-
  • трудности-
  • намиране-
  • марки-
  • държави-
  • пазар-
  • българия
Как се справя Мони Трейд ООД с намирането на кадри? - 1

Кризата с намирането на качествени служители се задълбочава. Безспорен е и факта, че за по-голяма част от тях, е важен и специфичния набор от умения, които потенциалния кандидат трябва да притежава (начин на мислене, начин на изразяване, какви са неговите занимания и интереси). По какви начини се справят с трудностите работодателите при намирането на служители, попитахме HR- и на водещи компании.

Мони Трейд ООД е водеща фирма за бебешки и детски продукти в България, с над 20-годишна история. Компанията поддържа партньорство с повече от 300 фирми в страната, а продуктите ѝ с марка Moni, Cangaroo и BYOX, се предлагат в над 20 държави в Европа.


Карим Кисеруан - Мениджър продажби в Мони Трейд ООД

Как се справя Мони Трейд ООД с намирането на кадри?

Къде намирате трудности при наемането и намирането на качествени служители?

Последните години малко хора кандидатстват за работа. Много от тях предпочитат работа в центъра, а нашите офиси и складова база се намират в покрайнините на града. Доста от кандидатите не отговарят на описанието, което са дали в CV-тата си.

Каква част от хората, които кандидатсват по Ваши обяви стигат до интервю?

Благодарение на партньорствоto ни със Zaplata.bg, засичаме ръст на броя на кандидатите по нашите обяви за работа. Ако трябва да съм честен, около 30% от тях стигат до интервю.

С какви нереалистични очаквания се сблъсквате по време на интервю?

Най-нереалистично е очакването за много висока заплата, без да е показано умение за постигане на резултати и цели.

Каква е вашата прогноза за ситуацията на пазара на труда в България?
Става належащ вноса на работна ръка в България. За съжаление много от младите хора излизат в посока Запад, поради желанието си за по-високо заплащане и повече емоция.

Какво според Вас ще са принудени да направят компаниите, за да привлекат служители?

Механизмите за привличане на работна ръка са много. Например: осигуряване на транспорт, ваучери за храна, бонусна система, висока заплата и т.н.

Моето виждане е, че работодателите трябва да се лишaт от сериозна част от своята печалба, която да бъде в полза на служителите им.

Виж актуалните предложения за работа от Мони Трейд ООД