26 Юли, 2016 13:42 1 073 3

АБВ отстоява кандидатурата за президент да е Първанов

  • абв-
  • отстоява-
  • кандидатурата-
  • президент-
  • първанов
АБВ отстоява кандидатурата за президент да е Първанов - 1
Снимка: АБВ

След заседание на Изпълнителното бюро на ПП АБВ  ръководството на партията  взе следните решения:

Препотвърждава имената на председателя на АБВ и президент на РБългария (2002 – 2012 г.) Георги Първанов и на зам.-председателя на АБВ Ивайло Калфин като предложения за единни кандидатури за президент на широка коалиция „Ляво – Център“.

ПП АБВ е готова за обсъждане на равно приближена, но силно избираема кандидатура за президент на широк кръг от политически формации от „Ляво – Център“.

Ръководството на ПП АБВ настоява за разширяване и ускоряване на преговорния процес  по номинирането на единна кандидатура за президент и вицепрезидент на политическите формации.

В ГЕРБ не се притеснявали от Георги Първанов и Ивайло Калфин.

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че важно било кандидатите за президент да са отговорни политици. Според него дебатите, които ще се водят трябва да бъдат смислени, градивни и да намалят напрежението от неистини, които може да бъдат генерирани.

От БСП заявиха, че разговорите в ляво продължават, следващата среща с АБВ ще е на 3 август.

Ръководството на БСП днес е взело решение на 2 август да анализира номинираните от местните структури имена и да прецени с кои от тях отива на разговори с другите партии, заяви лидерът Корнелия Нинова.  Тя коментира, че не е изненадана от номинациите на АБВ, защото те стоят още от самото начало на разговорите.

„Но не се прави така, след като имаме уговорка, че ще се видим, че ще обсъждаме имена, не се прави предварително, каза тя. Коректно е да седнем и да разговаряме - те с техните имена, ние с нашите”, допълни Нинова. Тя обаче каза, че политическият диалог за обща кандидатура с АБВ не е изчерпан.

 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Но, Първанов не става за Президент, нищо че беше два мандата там. на какво основание ще се нарушава и Закона, който постановлява, че никой няма право да заема трети мандат? ако беше стока полезен за нас, той щеше да се докаже още през първият си мандат, а на практика нищо полезно не ни донесе. уг беше против ЕС, а изведнъж се оказа за? уж беше против НАТО, а изведнъж стана за? това е човек от паразитната прослойка връзкари тук, който ни донесе само смърт и загуби. за какво ни е и трети мандат? на нас не ни е нужен презцидент - това са поставени кукли на конци, които служат на враждебни нам кръгове и тук и отвън. защо сте ни? И без това никаква полза нямаме от пионки на постове, с тлъсти заплати и бонуси. какво би направил Гоце, ако е президент е въпроса, не дали иска? а това никой от кандидатите не завери нотариално, защото са страхливци. ако бяха българи по морал, щяха да се подпишат нотариално и да не клинчат после от обещанията си. Ала тия са нии врагове отдавна. Още от соца и досега. Впрочем, НАП същщо се оглавява от врагове. Остави такива като Гоце да строят огромни палати, а си затварят очите за техните игри, а на нас останалите ще ни продадат апартаментите ако не платим данък за тях, макар че не е редно да плащаме данъци за нещо, което си е наше лично.
  • 2 гост2

    0 0 Отговор
    Чак ми е чудно каква наглост и безочие. Сутринта чух и идея да издигнат отново Сакса. Абе малоумници, що ни занимавате с простотии и с псевдо избори. След като дори ви хрумва идеята да номинирате "царя" и Гоце, то е ясно колко реални ще са ви и изборите. Що просто не обявите кого сте решили да ни "оправя" като "президент". Толкова ли няма свястни хора или поне по-малко познати, че отново ни пробутвате старите, доказа ли се ******. Кой би гласувал за тях на едни честни избори, освен единици изкуфели пенсионери и купени цигани?
  • 3 кроко

    0 0 Отговор
    Докато старите к..ви и наследничките им се навъртат в "новия бардак", положението няма да се промени.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове