1 Август, 2016 04:30 22 563 19

Плащаме кола, а не получаваме нищо

  • плащаме-
  • кола-
  • получаваме-
  • измама

Нов вид измама пълзи в интернет пространството

Плащаме кола, а не получаваме нищо - 1

Нов вид измама пълзи в интернет пространството. Клиенти превеждат пари за коли, мотори, каравани и лодки, които поръчват онлайн без да са видели предварително, а така и не получават желаната стока.

Тарикатите публикуват офертите си на собствени интернет страници, които в повечето случаи са на английски език и се рекламират основно във Фейсбук. Това съобщи за в. „Монитор“ председателят на Европейския потребителски център Игнат Арсенов.

Плащането обаче не се осъществява по банков път или чрез наложен платеж, а чрез фирмите за бързи парични преводи и то обикновено на лица, които се намират в Нигерия или някъде в Африка. Кореспонденцията пък не се осъществява по традиционния начин – чрез имейл, а по скайп или чрез друг вид чат, където продавачът ни изпраща снимки на превозното средство.

„Не става дума за търговци, които не си изпълняват търговските задължения, а измамници, които се представят за търговци и продават стоки на много изгодни цени, а в крайна сметка не получаваме нищо“, обясни Арсенов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джими

    0 0 Отговор
    Докато има глупави и умни, ще има и Капитализъм и бедни и богати!

    Коментиран от #3

  • 2 caravans

    1 0 Отговор
    Доста Ганьовци изгоряха...
  • 3 онова

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Джими":

    Амии нали бяхче со;иализъм и то развит? Що тогава имаше бедни и богати? що на мафията БКП им се позволяваше вдичко, а на останалите не? сега да не е по-различно?

    Коментиран от #9

  • 4 Таковата

    0 0 Отговор
    В ОЛХ е пълно с такива обяви, но дали някой ще ги свали ? Самсунг с7 за 600лв.. ама друг път. И точно тези обяви са написани на английски.

    Коментиран от #6

  • 5 Роман Ценов

    0 0 Отговор
    Това е стара измама, аз в далечната 1997 преведох 60000 Дойче Марки за един W140 и нищо не докараха, автокъщата фалира и така. Сега имам 11 W140 и не мога им са нарадвам, железни коли.

    Коментиран от #12

  • 6 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Таковата":

    ОЛХ нищо не предприемат против измамите понеже и те им носят печалба. Аз им изпращах доказателства за измама, телефони, имена, копия от кореспонденция и повредената стока, но те отговориха, че макар и да знаят, няма да го блокират и да търсят отговорност от него, а само ще го наблюдават.
    Така си ги наблюдават и другите.
  • 7 Косматия

    0 0 Отговор
    Туй го знаеме още от време оно.
    Навремето един малумник се опита да ми "докара" опел капка по тая схема.
    После колко бой яде докат върне парите.

    Косматия не вади пари докат не види тва дето купува!!!
    Га ми ареса тогаз паричките!!!

    Миналта седмица пазарих неща от олхто, палнах колата и отидох при чиляка дет ги продава. Разгледах, аресах, бръкнах у джоба платих зех и сичките доволни!!!
    А тва да имаш доверие на неакъф калъф де не си го виждал и чувал. Остай брато. Ке получиш тухла а си поръчал нещо за иляда лева одма!!!
  • 8 kibika

    0 0 Отговор
    В ОЛХ е пълно с мошеници.Наскоро и мен ме излъгаха с неработеща стока.Разговор с продавача уверен,че няма проблем.След няколко дни доставката пристигна.И вкъщи се оказа,че не работи.Подавах сигнали никакъв ефект.Блокира ми профила телефонът му вече не е актуален.Пазете се хора
  • 9 грмп

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "онова":

    Кога е имало бедни при социализма имаше ли хора бъркащи в контейнерите за боклук.??? Когато не си подготвен не пиши..

    Коментиран от #14

  • 10 Той

    0 0 Отговор
    То,като отидеш в някоя автокъща и си купиш кола,пак получаваш едно скъпо нищо,така че не се чудете!!!!
  • 11 Ivo87

    0 0 Отговор
    Имаш 11 броя W140? Сподели кои? Аз също ще купувам такава и все още имам колебания на коя да избера.
  • 12 Ivo87

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Роман Ценов":

    Имаш 11 броя W140? Сподели кои? Аз също ще купувам такава и все още имам колебания на коя да избера.

    Коментиран от #13, #16

  • 13 Емо

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ivo87":

    Бат Иво, купуваш само S420 или S500 и в никакъв случай S320 или S600, т.е. купуваш задължително само осмак, по възможност от годините 1997-98! Дано да намериш читав, че всички на пазара тук са гробници! Много внимавай при оглед и задължително с човек, който разбира! Успех! :)

    Коментиран от #19

  • 14 един

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "грмп":

    Ами като беше толкова хубаво при комунизма защо махнахте бай Тошо, вие комунистите и започнахте да правите капитализъм!
  • 15 Митко

    0 0 Отговор
    ОЛХ - мижитурки. Измамник ми писа да му изпратя пералнята за 40 лева. Представи се за член на семейство с три деца, едно от които с церебрална парализа. След 3 дни от Еконт звъннаха и казаха "или платете в една посока и да я даваме за унищожаване, или 60 лв и да ви я изпратим обратно". Копирах телефонния номер на мошеника и като го пуснах в гоглето се показа фейсбук страница на сервиз за бяла техника. От страницата взех мейла и попаднах на форум с много оплаквания от така наречения "майстор". Явно долното същество е очаквало, че ще му пратя пералнята безплатно, защото от Еконт казаха, че като е отишъл в офиса им въобще не я е погледнал, не е посочил и причина за отказа си а направо е взел някаква друга, при все че в кореспонденцията ни пишеше, че му е нужна точно моя модел. Писах до ОЛХ - същата реакция, както казва и колегата по-долу. "Ще му напишем забележка. Ние не отговаряме. Не сме арбитър и т.н.". Ако аз поканя в моята къща двама гости и единият окраде другия и това се докаже, дали ще оставя крадеца ей така да му се размине?
  • 16 Роман Ценов

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ivo87":

    Браво колега, радвам се че не съм само аз ценител на старото немско желязо. Купувай бързо, че от 1.1.2017г. цените ще станат тройни и под 30000лв. няма да има. Най-здравият двигател за модела е 420SE, половината мои са с него, другите 5 са ми S350 ТД и една лачена S280 с десен волан. Постоянно идват араби и руснаци да ми купуват колите, но ги гоня. Предлагали сяа ми суми колкото къща с басейн в Бояна, но съм непреклонен, как да си дам рожбите на непознати. Моите W140 ги карам със специални чехли и до 1200 оборота, поздрави на всички разбирачи и ценители.

    Коментиран от #18

  • 17 онова

    0 0 Отговор
    Абе имаше и някоои хубаави неща не отричам. Но имаше и редица лоши. Ами диванета бяха на власт тогава, а сега да не сса по-добри, че да очакваш нещо добро? Ето, всеки ден кражблли, побоища, рецидивизъм, а тия дяволи на постовете си лапкат пачките и не им дреме? И не искат да направят законите така, че всяка маймуна дръзнала да открадне, изнасили, измами и окраде човек или фирма да бъде наказвана достатъчно страшничко? Тия хуманни ли са към човека? Не, те са хуманни към злото. Ами например беше срамота да чакаш по 7 години за кола, по 8 месеца за секция, по 3 месееца за пералня и телевизор и то второ качество, понеже великият ни "Баща" Тато и мафия пращафа първо качество не за "любимият" си български народ, а за износ? И тия моряци навън си купуваха български стоки от чужбина първо качество и по евтини от тук бе? Ами сега? Тока износ навън по-евтин от тук дето се произвежда? Ние пак субсидираме чужденци... Тия и преди и сега са за куршумче, ами и преди и сега таранкооловцу стоят начело на секюритито и ни бяхме соц, ни сме пазарна икономика. Ти от чобани и Чавдарци какво очакваш бе, рай ли? то трябват хора с правиилен морал на постовете, не Калинкизирании пладнешки разбойници къде ли не! Как се гради социализъм с кундурджии и чааветата им? Никола Гешев е задал въпроса, аз го повтарям... Никак! Е, затова нямаше и соц, затова нямаме и добра демокрация. Ами сега? Плащаме данък ДДС не получаваме нищо? Плащаме застраховка и пак нищо? Плащаме куп неща и нищо? Само тарикати къде ли не лапат и стават милионери и милирадери, а за нас нищо?
  • 18 Ivo87

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Роман Ценов":

    Благодаря за съвета, колега! Какво ти е мнението за S500 L (към такъв съм се насочил ). Имал ли си проблеми с S350td, доволен ли си от него?
  • 19 Ivo87

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Емо":

    Благодаря за съвета, Емо! Прав си, наистина в наши дни, човек да намери запазен екземпляр си е направо чудо. Читавите бройки са единици и за жалост се намират все по-рядко.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове