24 Август, 2016 12:10 2 190 8

БСП подари изборите на ГЕРБ

  • абв-
  • бсп-
  • президент-
  • калфин-
  • първанов

Очевидно здравите сили победиха здравия разум, коментира Георги Първанов

БСП подари изборите на ГЕРБ - 1
Снимки: БТА

С решението си БСП подари изборите на ГЕРБ. Няма да подкрепим ген. Радев. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин.

„АБВ няма да подкрепи кандидат на ръководството на БСП и „Позитано“. Ръководството на БСП се показа като некоректен и губещ доверие политически партньор. Това отблъсква потенциалните партньори. Аргументацията, че БСП не може да преговаря с по-малки партии, е недопустимо. Държим на основни демократични принципи в нашето общество“, заяви Калфин.

Той посочи, че разделението на по-големи, по-малки, по-високи, по-ниски, с различен цвят на косата, е неприемливо. „АБВ ще предложи алтернатива. Ще защитим тезата си, че кандидатурата не трябва да бъде жертва на партийни интереси. Ръководството ще направи необходимите консултации и ще обявим как ще участваме в предстоящите избори“, каза още Ивайло Калфин.

Признавам, че вчерашното решение на „Позитано“ ми напомня, че очевидно здравите сили победиха здравия разум, коментира председателят на АБВ Георги Първанов.

„Понеже разполагаме и с проекта „Нинова“, ще посоча, че са налице две разлики. Първата е свързана с наименованието на коалицията. Ние предложихме „Коалиция за България“, което е предишното на лявата коалиция. Име, с което левицата е печелила много избори и е утвърдено и разпознаваемо. То е в съзнанието на левия избирател“, заяви Първанов. Той посочи, че в предложението на „Позитано“ е записано като име на коалицията „БСП – АБВ“ с вариант „БСП лява България в коалиция с АБВ“.

„След 4 години те предлагат да подпишем споразумение с име за коалиция, в което се съдържа името на АБВ. По-добре е да има нещо патриотично в името на коалицията. Смутени са, че не могат да дадат повече власт на ген. Румен Радев. За всичко друго нещата се даваха в ръцете на Корнелия Нинова – да разполага с финансите и да представлява коалицията“, допълни Първанов. Той добави, че трябва да се извини на колегите от АБВ за това, че твърде често направил компромиси, надхвърлящи границите на нормалната позиция. „Нинова изви ръцете на ген. Радев да даде съгласие преди излизането на указа. Кому беше нужно това?“, попита Георги Първанов.

БСП подари изборите на ГЕРБ

 „На заседанието днес приехме решение, свързано с пресконференцията и съобщението на БСП, в което обявихa, че прекратяват преговорите с АБВ за издигане на обща кандидат-президентска двойка. Оценяваме досегашната позиция на АБВ, която е правилна и отговорна. Предприехме действия за издигане на единен кандидат още преди месеци, който да има широка подкрепа и да има шансовете да спечели. Търпеливо изчакахме всички процедури“, заяви Калфин.
Той посочи, че са приели да не участват членове на ръководството. „Подкрепихме един от кандидатите, изпъчен от БСП. С решението си да прекрати преговорите си на този късен етап, ръководството на БСП породи политически страх и некоректност. Прояви пълна липса на качества. От АБВ няколкократно и публично настоявахме да бъде издигнат кандидатът от инициативен комитет“, добави Калфин. По думите му е бил отстранен силово един от основните кандидати за президент. „Днес вече е късно за инициативни комитети. Днес е време за партийни решения“, каза още Ивайло Калфин.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Първанов и Калфин ако са правилните.............
  • 2 Един умен човек

    1 0 Отговор
    беше казал: много е важно човек да остарее като катедрала, а не като цървул! Защо нещо дуета Първанов - Калфин с веки изминал ден пътува към страната на цървулите? То ако всичко, което казва Нинова е вярно, в момента колкото и да е доброжелателен човек, освен пяна по устата на тези двамата, друго не се забелязва. Мисля, че направиха достатъчно поразии и на БСП и на опозицията като цяло, т. че май е крайно време да се оттеглят с колкото достойнство им е (ако им е) останало.
  • 3 onq s konq

    0 2 Отговор
    Моите уважения към Калфин,но думите му че "БСП с действията си е подарила изборите на ГЕРБ" са абсолютна неистина.Защото...ГЕРБ СА ДОСТАТЪЧНО СИЛНИ,ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИТЕ АБСОЛЮТНО САМОСТОЯТЕЛНО И НЯМАТ НУЖДА ОТ НИЧИИ "ПОДЪРЪЦИ",НАЙ-МАЛКО ПЪК ОТ ЧЕРВЕНИТЕ!Ще добавя че ръководствата на АБВ,БСП и всякакви други партии-"сволач" са наясно че НЯМАТ ШАНС срещу ГЕРБ,но добре е и обикновеният българин да е наясно и да не се поддава на елементарните им заблуди.
  • 4 на оня с коня в у

    1 0 Отговор
    Ей, герб, бсп, абв са едни и същи хора, стига си правил евтин пиар. :)
    Герб са силни, защото за тях гласуват циганите, турците и отделно манипулират изборните резултати.
    Сигурно си мислиш, че и другите хора са прости, колкото теб, ама не е така, вЕрвай ми.
  • 5 Чичкобатко

    0 0 Отговор
    Ема им се байката на чугунените главички в този слънчев ден. Първо хемрикански изтребители ще патрулират на 9ти септември, сега и разпадът в лявото пространство. Още няколко такива новини и електората няма да издържи психически.
  • 6 Morgoth

    0 1 Отговор
    Подарява се нещо което притежаваш. БСП нямат никакъв шанс на тези избори, така че изобщо не може да се говори за подаряване.
  • 7 onq s konq

    0 0 Отговор
    Понеже според думите ти аз съм прост а ти си умен,затова няма как да се разберем.При това положение все пак можеш да обясниш ЗАЩО КАТО ТЕРБ,БСП И АБВ СА "ЕДНО",НЕ ИЗЛИЗАТ С ОБЩ КАНДИДАТ?И второ-СЛЕД КАТО ЗА ГЕРБ ГЛАСУВАТ ЦИГАНИ И ТУРЦИ,КАК АДЖАБА ДПС СЕ Е НАМЪКНАЛО В ПАРЛАМЕНТА И С ЧИИ ГЛАСОВЕ?Ако ще обясняваш предупреди да си взема лист и моли да си записвам,щото ще го цитирам на мацки,пред които много държа да изглеждам умен...ако ме разбираш!
  • 8 Матросов

    0 0 Отговор
    Тези комуняги не генерал пилот, ами и космонавт да предложат ,па ще губят . Баламите възрастни са на изчезване ,кой нормален ще се хване на празни приказки и идиодщини ? Тва са рубладжии продажни предатели . 16 републичка а? Да върят при Сталину!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове