31 Август, 2016 13:09 1 419 3

ПФ иска отстраняването на ДОСТ и ДПС от политиката

  • пф-
  • отстраняването-
  • дост-
  • дпс-
  • политиката
ПФ иска отстраняването на ДОСТ и ДПС от политиката - 1
Снимка: БТА

ПФ иска отстраняването на ДОСТ и ДПС от политиката, заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПФ Валери Симеонов.

Ето и пълният текст н а декларацията, която Симеонов прочете:

„Новата геополитическа обстановка изправя България пред още по-сериозни предизвикателства и реални опасности. Тероризмът, възобновеното военно противопоставяне по оста Изток – Запад, тежките военни конфликти в близки до нас региони, нестабилността в съседни страни и заплахата от нови и нови вълни мигранти-авантюристи изискват навременна и адекватна реакция от страна на всички български власти и всеки отговорен български политик.

Патриотичният фронт няма да използва сложната обстановка и трудностите, пред които е изправена България, за евтина партийна пропаганда с оглед наближаващите президентски избори, нито за безпринципна критика на всяко действие на Правителството. Ние оценяваме усилията на Правителството да отстоява българския национален интерес пред партньорите ни от ЕС във връзка с мигрантската криза и  подкрепяме настояването България да бъде третирана еднакво с другите две гранични за Съюза страни, подложени на силен мигрантски натиск – Италия и Гърция.

България трябва ясно да покаже, че няма да позволи да стане  „погранично гето“ на ЕС, нещо като карантинен лагер за настаняване на придошли от цял свят авантюристи. И още – България трябва да заяви, че едностранно замразява изпълнението на Дъблинските споразумения и няма да приеме нито един човек от тези, които европейските държави искат да ни върнат, докато няма единна европейска политика за недопускане на нелегални емигранти. Успоредно с това българското правителство трябва да поиска от ЕС помощ в жива сила, техника и сериозна финансова помощ за охрана на външната граница на ЕС.

Патриотичният фронт категорично настоява за обезпечаването на сигурността на българската граница чрез спешно завършване на защитното съоръжение до Черно море и разполагане на допълнителни сили на българската армия и полиция. Българският парламент и правителството трябва да заявят, че в случай на необходимост ще бъде използвана сила за недопускане на тълпи от нелегални авантюристи на територията на суверенна България. Под „използване на сила“ трябва да се разбира употребата на всички средства за недопускане на нелегални мигранти, а именно: физическа сила, технически средства за възпиране, сълзотворен газ, водни струи и огнестрелно оръжие.

През предстоящата парламентарна сесия Патриотичният фронт все така последователно ще изпълнява предизборната си програма. Първостепенна задача за коалицията НФСБ-ВМРО остава отстраняване на ДПС и неговото разклонение ДОСТ не само от властовите позиции, но и от политическия живот на страната. Обслужването на интересите на Република Турция, извършвано прикрито от ДПС и неприкрито от ДОСТ и политическия файтон на Касим Дал, остават най-сериозната заплаха срещу българската държавност и единството на нацията.

От десетилетия ДПС, а отскоро и ДОСТ, както и управляваното от турската Дирекция по вероизповеданията Главно мюфтийство използват религията за отчуждаване на части от българския народ, за внушения, че религия, народност и нация са едно и също и че щом си мюсюлманин, значи не си българин, а турчин и не България, а Турция е твоята родина.

В тази връзка ПФ ще настоява за приемането на ЗИД на Закона за вероизповеданията, който да забрани финансирането на религиите от чужди държави, фондации и граждани, използването на мощни озвучителни уредби при ежедневните религиозни церемонии, както и използването на неразбираем език, различен от българския.

Предстои приемане на второ четене на нашите законопроекти за забрана на бурките (фереджетата), както и на този срещу радикалния ислям.

От първостепенна важност за коалицията „Патриотичен фронт  - НФСБ и ВМРО“ е и задачата за възраждане на българската икономика. Ние не можем да бъдем удовлетворени от ръста на икономическите показатели, намаляването на инфлацията и безработицата като естествено следствие от двугодишното политическо стабилизиране на България. Ние считаме, че за изминалите две години не бе направено почти нищо в посока насърчаване и облекчаване на дейността на дребния и средния бизнес, а по-скоро обратното: Бяха приети откровено лобистки поправки и закони, утежняващи положението на цели браншове и то на тези части от тях, които работят при пълно спазване на законите. Такива бяха например ЗИД на Закона за концесиите, Закон за обществените поръчки, някои поправки в Закона за енергетиката и особено промените в Закона за данъчните складове и акцизите. Последният нанесе тежък удар върху над 1000 малки обекти за дестилация (селски казани), последван от фалити и масови протести – и то на регистрирани и лицензирани, т.е. спазващи законите собственици на дребен бизнес. „Сенчестата част“ от бранша, шесткратно по-голяма от „светлата“, остана незасегната от ограниченията, но вероятно ще остане вярна и благодарна на управляващите от ГЕРБ.

ПФ ще настоява за приемането на второ четене на законопроекта,  връщащ старите условия за работа на малките обекти за дестилация и отхвърлянето на законопроекта на управляващите, въвеждащ още по-тежки ограничения, които ще ликвидират целия бранш. За нас това е недопустимо!

Тежкото състояние на българската енергетика е тема, която ще продължава да бъде обект на изключително внимание за ПФ. За пореден път заявяваме, че за нас е недопустимо увеличаването на цената на електроенергията и настояваме за спешно прекратяване на неизгодните договори с американските ТЕЦ „Марица – Изток“ 1 и 3.

Считаме за неуместно и безотговорно поставянето на дневен ред на въпроси, свързани с отдавна отречени идиотски енергийни проекти, носещи само загуби за държавата и потребителите за десетилетия напред, но осигуряващи печалби от крупни комисиони на добре познати политически брокери.

През новия политически сезон ПФ ще продължава своята политика за законодателни промени и контрол върху изпълнителната власт по отношение на борбата с битовата престъпност, тероризираща цели райони на страната и засягаща особено силно териториите с компактно циганско население.  В циганските „гета“ законите на държавата са заменени от законите на джунглата, а политически партии и „доброжелателни“ НПО-та внушават на етническите групи, че имат само права, но не и задължения. Това създава огнища на растяща криминална престъпност, нападенията над служители на МВР и медицински работници стават ежедневие. Нападенията и гаврите над беззащитни възрастни хора – също. ПФ настоява държавата и държавността да се завърнат в такива гета и ще внесе законопроекти за разширяването на правата за самозащита с използване на оръжие, както и увеличаване на санкциите за посегателства върху беззащитни хора и тяхното имущество.

Сред приоритетите на ПФ ще бъдат приемането на  Закона за българите в чужбина, както и законите за наборната служба и за резерва.

Уважаеми колеги, предстоят ни президентски избори. Преди повече от месец ПФ пръв от парламентарно представените сили издигна своята кандидат-президентска двойка - като демонстрация на желанието ни да водим почтена и честна предизборна борба,  да се обединим в името на националните интереси. Към настоящия момент няма с кого да водим тази борба. Считаме това за висока оценка за качеството на нашата двойка, но искрено се надяваме скоро да узнаем и имената на вашите кандидат-президентски двойки.

Защото за нас служебната победа е половин победа. А сега едно съобщение: на 7 септември в 12.00 ч. в Добрич ще открием спонсориран от нас паметник на великия български генерал Иван Колев – спасител на Добрич и Добруджа през 1916-а година.

Каним всички патриоти на това светло събитие!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ален

    0 0 Отговор
    точно така да се забранят всички опозиционни партии за да може които са в управлението да се ширят както си изкат така ще им е наи добре
  • 2 123

    0 0 Отговор
    агенти-актьори,
    смешковци на порцион за наша сметка.
  • 3 Белята

    0 0 Отговор
    Да се забрани ПФ . Това най наглата измама .Болен Зидероф пък ,дирекно в психодиспансер.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове