Last news in Fakti

2 Септември, 2016 09:01 2 286 21

Бита ли е от полицаи студентката - трафикантка?

  • бита-
  • студентка-
  • трафикант-
  • мигранти
Бита ли е от полицаи студентката - трафикантка? - 1
Снимка: Нова телевизия

Прокуратурата разследва сигнал за полицейско насилие. 29-годишна жена твърди, че е зверски бита от полицаи по време на арест и разпит.

Марияна Ценова е задържана за трафик на хора и 3 дни след това осъдена по бързата процедура. Тя е заловена докато превозва бус с бежанци. Оказа се по една нова схема за трафик.  Марияна не оспорва вината си.

След сигнал от Нова телевизия прокуратурата започна разследване за полицейски тормоз.

Марияна Ценова е самотна майка на 5-годишно дете, работи като сервитьорка и учи медицина. Задържана е преди няколко дни, докато превозвала с бус 35 мигранти - афганистанци.

Марияна твърди, че е попаднала в схемата за трафик случайно. Пред своя клиентка в заведението, в което работи, споделила, че ѝ трябват пари. И получила предложение.

„Бях финансово затруднена, защото трябваше да си платя семестъра, последната ми година, затова и се навих на тези бързо изкарани 300 лева”, разказва пред телевизията Марияна Ценова.

Уговорката била Марияна да отиде до Бургас с бус, да вземе багаж и да го върне обратно в София. Наставляват я по телефон, който получава от човек на улицата.

„Всичко си е било добре обмислено. Телефонът, който ми е даден за връзка с тях, ми е даден от съвсем случаен човек”, разказва Марияна. Бусът пък взела от коли под наем.

Марияна разказва, че изпълнила инструкциите точно и тръгнала обратно към София. След 20-30 километра разбира, че вози бежанци.

„Между шофьорското място и каросерията на буса има едно прозорче. През това прозорче се подаде човешка ръка. В първия момент адски много се изплаших”, разказва студентката.

В следващия час и половина Марияна кара, без да спира.

„Страхът е голям и въобще не съм си и помисляла да спирам”, заявява тя.

На 88-ия км на магистралата бусът на Марияна е засечен от полиция. И започва гонка.

„Видях спрени коли, много спрени коли. Подадох мигач и тръгнах да задминавам и след което по мен тръгна кола без никакво обозначение със син буркан. След 10 километра имаше барикада, вече с патрулна кола с униформени. Оттам ме свалиха въпросните цивилни, без обяснения , без нищо, удариха ми главата в асфалта, ритнаха ме с кубинка и се започна един вандалски бой, без да ми се представят кой какъв. Закопчаха ме с белезници, главата в асфалта, ритане навсякъде и от никъде нищо като обяснение. След което цялата бях в кръв. Един от униформените се появи с един пакет мокри кърпи и започна да ме трие. Боят продължи близо 6 часа след това”, разказва Марияна.  

Тя е отведена в Районното управление в Елин Пелин, където бусът е разтоварен. Твърди, че чак тогава разбрала, че вози бежанци.

Боят продължил и в районното.

„Започна разпит с насилие. Може би още три пъти ми разбиваха носа и от кръвозагубата колабирах”, заявява студентката-трафикантка.

Тогава полицаите извикали спешен екип в ареста.

От Спешния център в София потвърдиха, че два пъти са пращали екипи в районното в Елин Пелин - първият път не установили нищо тревожно, втория - констатирали влошено състояние и колапс.

Първоначално Марияна е задържана за 24 часа. След това арестът ѝ е удължен.

В следствието в София я накарали да подпише, че синините по нея са отпреди да пристигне при тях.

За трафика на хора Марияна признава вината си. Осъдена е по бързата процедура на година и шест месеца условно.

По обвиненията в полицейско насилие вече работи и прокуратурата. А Марияна е дала показания пред съдия.

Заради обвиненията в полицейско насилие потърсихме отговори от заместник-директора на ГД Национална полиция Константин Димитров, за да разкаже какво се е случило на 27 срещу 28 август на магистралата.

„Получава се сигнал в полицията за незаконен превоз на нелегални емигранти. Правят се заградителни мероприятия на 89 км. на магистрала „Тракия”. Спрян е лек автомобил, чийто водач е задържан. Бусът обаче не спира, а ускорява, като кара със 140 км. в час, криволичейки. С това застрашава не само нейната сигурност, а сигурността на имигрантите и на другите движещи се по магистралата. След нея се движат три автомобила на полицията с включени сигнални – светлинни и звукови. На 58-мия километър прави сложна маневра и удря автомобил на жандармерията. Продължава напред. На 10-тия километър на магистралата намалява, но пак не спира, а прави опит да блъсне служител на Пътна полиция”, заяви Константин Димитров.  

Все пак е спряна. Тя обаче се заключила се е в кабината и е оказала съпротива.

„По някакъв начин трябва да бъде свалена. Отведена е в районното, а в буса са намерени незаконните имигранти. Въпросната госпожа няма и шофьорска книжка. Отнета ѝ е през 2014 година. Възможно е да получила тези увреждания при движението с тази скорост на магистралата”, заяви Константин Димитров. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 патриот

    0 0 Отговор
    така действат и в демократичните ЩАТИ-случайно попаднала ??
  • 2 Ласков

    0 0 Отговор
    Въпросната студентка е извършила сериозно престъпление, съпротива при арест,шофиране без книжка и др., а получава година и половина условна присъда.
    Боят който е отнесла е по скоро с възпитателен характер за да се замисли следващият път. Присъдата е смешно малка и се надявам поне боят да и напомня за престъплението.

    Коментиран от #9

  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Гугутка мамина ...
  • 4 Студента

    0 0 Отговор
    Тая е страшен артист, е8ала.
  • 5 гост

    0 0 Отговор
    Горката тя. Кога ще се спрат с тези смешни условни присъди? Какво е условната? Абсолютно нищо. Какви са били разходите на полицията по проучване, залавяне, разноски по този миндил? Хиляди левове, а тя горката била бита и това е новина. Всеки почна да се прави на луд, да признавам си вината, криминално деяние върша, но не съм доволен, че не ми направиха кафе като ме арестуваха. Защото знаят, че и да ги съдят нищо няма да им направят. В нормална държава тази влиза за 10г в затвора, детето й се отнема и не получава каквото и да е право на обжалване. Но явно нямаме общо с ред, закон и сигурност, а повече с анархия, мафия и престъпления навред.
  • 6 гоко

    0 0 Отговор
    Оказала е съпротива при арест - при тази ситуация е имало възможност дори да бъде простреляна при опита за бягство. За това ,че завършва медицина,работейки като сервитьорка,господ да ни пази.
  • 7 Бай хой

    0 0 Отговор
    Га яди кифтета ни рива.

    А иначе как действа родната полиция за защита на бизнеса на правилните трафиканти. Всеки ден задържат мулета и ги съдят за да не си получат надника а до истинските трафиканти не стигат. И кво се получава че полицията помага на трафикантите като им спестява на транспортните разходи. Започвам да се съмнявам че трафика се организира от съвсем отговорни политици. Или по точно изобщо не се съмнявам, сигурен съм.
  • 8 тошибиян

    0 0 Отговор
    В ТАЗИ СИТУАЦИЯ СЕ ИЗПОЛЗВАТ РУСКИТЕ ОРЪДИЯ АК 630 И СИ4КО В РАДИУС НА 5 КИЛОМЕТРА Е ОТРЕЗАНО БРУТАЛНО А ОТ КУКИ И ЖАНДАРМИ ИМА САМО СПОМЕН НА ТВА МУ ВИКАТ МЕТАЛОРЕЗ ХАХА СТРЕЛЯ С 10 000 ПАТРОНА В МИНУТКА
  • 9 тошибиян

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ласков":

    И ТЕБЕ ДА ТРЪГНАТ ДА ТЕ СПИРАТ ЦИВИЛНИ ТИ КАК ШЕ РЕАГИРАШ
  • 10 тошибиян

    0 0 Отговор
    СИ4КО Е ИЗМАМА ТВА СЕ ПРАВИ ЩОТО ТРАФИКАНТИТЕ В УНИФОРМИ СА СЕ УВЪЛ4ИЛИ И ГЛЕДАТ НА ТАЗИ ЖЕНА КАТО ПОТЕНЦИЯЛЕН КОНКУРЕНТ В ДАЛАВЕРАТА С БЕЖАНЦИТЕ ВМЕСТО ТЕ ДА ГИ ПРЕБЪРКАТ И ЗЕМАТ КЕША ГО ПРАВИ ТЯ И КАНАЛЖИИТЕ НЕ СИ ПРАВЕЕТЕ ИЛЮЗИИ 4Е НЯКОИ ШЕ ГОНИ ТАЛИБАНИ СРЕШУ 450 ЕВРО ЗАПЛАТА КОЛТОТО Е ПОЛОВИНАТА МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ В ГРЪЦКО ВСИ4КО Е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА НА ВИСОКО НИВО И ВСЕКИ ЦЕЛИ ДА ОГРАБИ КЕША НА ТАЛИБАНИТЕ ДЕТО НОСАТ НО НЕЩАТА СЕ ПРОМЕНИХА И ТАЛИБАНИТЕ НЕ НОСАТ КЕШ У ТЕХ ТО4НО ЗАРАДИ РОДНИТЕ ГРАНИ4АРИ
  • 11 писна ми

    0 0 Отговор
    Без книжка,
    Прекарва нелегални имигранти-трафикантка,
    Не спира на полицейско разпореждане,
    Оказва съпротива...и т.н.
    Да се радва, че е жива, защото ако беше в щатите или някоя "опарена" евро държава можеше и да не е!

    И сега "правата" си търсела, дете имала не знам си 'кво си, а то другите хора нямат деца, намат проблеми и мизерии само тя има.
    Бабите дето ги изнасилват и ограбват по селата и те имат права, ама на тях никой не им обръща внимание!
    Престанете да ни занимавате с тази !!! Да си понася последствията и да се дава ясен знак на всички продажници, които за 5 лева, ще ни напълнят с тази паплач и проблеми !
  • 12 peter

    0 0 Отговор
    NE CHEQ ZASHTITAVAM. NO VIE OT KADE STE SIGORNI CHE DIREKTORA GOVORI ISTINA AAA. I SAMO DAWI KAJAA CHE AKO BESHE V DRUGA. DARJAVA BEZ AMERICA NQMASHE DASE DARJAT BOKLUCITE TAKA JESTOKO S NEQ NEZABRQVAITE CHE E MAIKA, ZNAM CHE KATO E MAIKA NQMA PRAVO DA VARSHI PRESTAPLENIA NO IMA NO KATO HVANAHA NACHALNICI NA GRANICATA ZASHTO GI PUSNAHA PAK NA RABOTA A DEIBA TAQ SHIBANAA KOROMPIRANA BULHARIA DETO ZASLUJAWA RUSIA DASIQ VZEME...
  • 13 иван

    0 0 Отговор
    kakво условно какви проверки докога ще се гаврите с полицаите тази е за затвора с ефективна присъда да лежи. нима няма опит за убийство на повече от едно лице и тя ще става медицинско лице.
  • 14 Бургас

    0 0 Отговор
    По мое време поне студентките бяха хубави, а сега ... какво бъдеще я чака тази страна ...
  • 15 маша

    0 0 Отговор
    Направо тази жена е за затвора не знам как е осъдена условно.При положение,че направо не щяла да блъсне и пътния полицай ударила е и кола на жандармерята и е возола емигранти.Просто за пореден път се убеждаеам че няма закони няма и правосъдие.Седнала да се оплаква от полицайте те денонощно са на работа и се лишаеат от семейство и деца.Ако беше убила полицая пакли ще я осъдят условно?
  • 16 TONI

    0 0 Отговор
    Tazi si e napravo prostitutka na turskite tiradjii
  • 17 линда

    0 0 Отговор
    Калвото сие търсила това е намерила
  • 18 тони

    0 0 Отговор
    Невиждам следи от толкова голям побой какъвто го описва Мариана .Женаъа си е дебела и затова и физиономията и е такава.А мохе да е бита и от хораъа на който е провалила сделката с трафика.
  • 19 вал

    0 0 Отговор
    Ако беше згазила пътния полицай пак ли ще бъфе осъдена условно.Нестига че полицайте са лишени при тези ниски заплато денонощно да работят.Да не са про семейство децата немогаъ да си видят.А тази самотна майла тръгнала по тозо начин да искара прари нрзнаела какво кара а ми а кое дрога.Как така не познава никой и ще возо нещо което не знае какво е.Аможе би не и е за първи път щом бвга и не спира
  • 20 дидо

    0 0 Отговор
    Поредната проститутките станаха ърафиканти тоеа е новата схема А като гледам тая вече не стаеа за проститутка заъова са я направили трафикантка.
  • 21 киро

    0 0 Отговор
    Малко и е боят на тази.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове