6 Септември, 2016 09:38 1 452 4

Ген. Радев: Президентът е длъжен да върне достойнството ни като нация

  • бсп-
  • ген. румен радев-
  • президент-
  • нация-
  • армия

Управляващите се страхуват от държавен глава, който изразява и отстоява интересите на народа

Ген. Радев: Президентът е длъжен да върне достойнството ни като нация - 1
Снимка: БСП

„Президентът трябва да е гарант за националната сигурност. Той трябва да е наясно с проблемите и как да бъдат решавани. Длъжен е и трябва да върне достойнството ни като нация – в страната и извън нея“. Това заяви ген. Румен Радев, кандидат за президент и върховен главнокомандуващ, издигнат от БСП, по време на посещението си в с. Калояново. „Управляващите се страхуват от президент, който няма зависимости и когото не могат да контролират. Страхуват се от президент, който изразява интересите на народа и открито и смело ги отстоява“, коментира още той.

Трябва да сложим край на самодоволството и срастването на една партия с държавата.

„Дошло е време, в което ние, българите, да решим накъде ще върви България, време да поискаме нашият труд и вашият отдаден живот да получат уважение, признание и стойност“, подчерта ген. Радев. Според него България е на кръстопът и в преломен момент. „Страната ни е заплашена. Конфликтите в Югоизточна Европа не са стихнали и продължават да се разпалват. Дестабилизацията в ЕС също продължава. Потокът с мигрантите се увеличава. Продължава социалното разслоение на хората, културната деградация“, посочи кандидатът за президент. По неговите думи бедността расте, влошава се здравеопазването и образованието. „Хората водят унизителен живот с мизерни пенсии. Продължава несправянето с битовата престъпност. Едно е ясно – има криза на управлението, а в държавата има криза на ценностите“, категоричен е той. Според него причините са, че дълго време нашите управници нямат ясна, дългосрочна визия как да се развива държавата. „Тяхната визия се ограничава в рамките на мандата им. Няма държавническа воля да се вземат държавнически решения и да се налагат”, каза още ген. Радев. Той е на мнение, че до голяма степен това се дължи на факта, че една партия се е сраснала с държавата. „Тя държи законодателната и изпълнителната власт, има влияние и в съдебната власт, неин е и президентът. Като добавим и медийния комфорт, се получава липса на контрол върху действията на тази партия. Има успокоение, самодоволство, а накрая страдаме всички ние. На това трябва да се сложи край“, категоричен е той. Според него предстоящите президентски избори са най-близката и реална възможност България да тръгне в по-добра посока. Тези избори ще покажат, дали българите имат желание и воля за промяна. „Президентът не е месията. Но има достатъчно конституционни и законови правомощия, които, използвани адекватно и активно, да изпълнят със съдържание президентската институция.“, каза още ген. Румен Радев.

„Безкрайно съм горд, че точно днес, на празника на цяла България съм тук, в град Съединение. Защото от тук започва нашето национално достойнство, защото преди 131 г. показахме на света, че можем сами да вземаме решения, и можем да вземем бъдещето си в ръце“. Това заяви ген. Румен Радев по-късно при посещението си в град Съединение, по повод празника на града, където преди 131 г. започва съединението на Княжество България с Източна Румелия.

Ген. Радев се срещна със симпатизанти и членове на левицата в клуба в града.

Кандидатът за президент поднесе цветя на паметниците на Недялка Шилева, ушила знамето на Съединението, както и Паметника на Съединението в града.

По време на своята обиколка той посети и Граф Игнатиево, където се срещна с граждани от града. Ген. Радев посети и Пловдив, като се разходи по главната улица на града, където хората му пожелаваха успех на предстоящите президентски избори, след което се отправи към Паметника на Съединението в града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милан

    1 0 Отговор
    ДАНО!!!
  • 2 Дюк

    0 0 Отговор
    Думи,като ,,трябва, нека ,да направим-Това не са думи на политик това са думи на фетфебел.И дух имаме и воля и не сме чак толкова разединени.Липсва само прилагането на закона.Имаме си всичко друго освен законност.
  • 3 еФтино

    0 0 Отговор
    Радев ти си толкоз политик колкото си и КОМАНДВАЩ на мнимата паркетна авиация. Приличащ по-скоро на Дон ке Хоте или "Кралят е гол"! Народа си ли ще лъжеш? За никого не е тайна, че и ти си поредната куха манерка!
  • 4 С трици за маймуни

    0 0 Отговор
    И ген. Михурв бе големият балон с надежда за създаване на малка, сомпактна но ефективна българска армия ала уви. И той със ефекта на ЗИКА я роди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове