Last news in Fakti

10 Септември, 2016 16:19 1 619 5

Радев: Ще бъда президент, който може да казва не

  • радев-
  • бсп-
  • президент

Йотова бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана

Радев: Ще бъда президент, който може да казва не - 1
Снимка: БСП

„Мога да ви гарантирам, че ще бъда президент, който може да казва не. Ще работя за национална сигурност, не само като защита от външно посегателство. Ще работя за достойна България, така че всеки българин да се чувства горд, че е такъв. Няма да подведа доверието ви. Поемам отговорността да бъда вашият боец в тази трудна борба“. Това заяви кандидатът за президент и върховен главнокомандващ, издигнат от левицата, ген. Румен Радев по време на Националното съвещание на БСП, проведено в НДК. Той бе категоричен, че кандидат-президентската битка ще бъде изключително трудна. „Затова, както аз, така и кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова ще разчитаме на вас, на структурите по места“, обърна се той към събралите се.

„Моята кандидатурата е ясен знак, че в България има една партия, която се развива и която поема и може да носи отговорност. Това е сигнал към всички български граждани. Не само към симпатизантите и членовете на БСП. Сигнал е, че всички хора, които искат промяна в статуквото, както и да се пробие политическият модел, трябва най-сетне да се обединят. Трябва да се работи с всички хора, които искат промяна, ново бъдеще за България, независимо от техните политически убеждения“, категоричен бе ген. Радев.

„В моята работа ми се е налагало да бъда стратег, да бъда дипломат, да формулирам и отстоявам, както и да налагам позицията на България на различни международни форуми. Налагало ми се е да бъда и мениджър и най-вече ми се е налагало да бъда лидер и да водя по силата на убеждението и личния пример“, обясни кандидатът за президент, издигнат от БСП. Той бе категоричен, че сега имаме криза на ценностите и криза в управлението. „И аз като всеки търся причините и отговорите. Причините са много, като първата е, че липсва ясна и дългосрочна визия за страната. Няма обективен и безпристрастен анализ“, обясни той.

Ген. Радев бе категоричен, че предстоящите избори ще доведат до пробив в статуквото, а то ще доведе до пробив във всички сектори. „Цели се обезличаване на президентската институция и на президента, за да бъде той зависим. Ние обаче ще бъдем коректив на случващото се“, каза още той.

„Благодаря ви за огромното доверие. Няма да ви предам“, заяви кандидатът на БСП за вицепрезидент Илияна Йотова. Тя се обърна към ген. Радев с думите „Няма как да не почувствате как трепти едно доверие към вас и да знаете цената на всеки един глас който е застанал зад вас. Пред себе си имате най-старата партия в България и почти в цяла Европа".  

Йотова подчерта, че България е без перспектива, в мизерия и бедност. „Можем ли да направим така, че страната ни да изглежда по друг начин, за да имаме бъдеще ние и децата ни?“, попита тя и подчерта, че президентът има важна роля, за да се промени това. Йотова добави, че в последните пет години един президент, който не е бил избран, а назначен за такъв, е обезсмислил институцията. Тя припомни, че  е била свидетел на поведението на Плевнелиев и извън страната, където е карал сънародниците ни само да се срамуват. „Обещавам ви, че когато спечелим изборите няма да се срамувате от нас“, категорична бе тя. Йотова допълни, че държавата ни не само е била унижавана, но и са били изпуснати много ползи. Тя обърна внимание и на поведението на Плевнелиев да се огъва пред големите държави. Същевременно, по думите й, много по-малки държави отстояват своите решения твърдо.

Йотова бе категорична, че никога повече президентът на България не трябва да позволява страната ни да бъде унижавана, да допуска да има началници. „Важно е не само да знаеш националния интерес, но и да имаш силата, волята, смелостта и амбицията да го защитаваш. С избраната днес двойка за президентските избори ние заставаме пред вас като хора, които могат да го направят“, заяви тя. Йотова подчерта, че основа на кампанията на левицата ще бъдат предложенията за изваждането на страната ни от тинята, в която е попаднала.

„Ще се обърнем към всеки български гражданин и кампанията ни ще бъде от най-малкото село, до града, до големия областен център“, обясни тя. По думите и след 2016 г. държавата ни е на кръстопът и трябва да се вземат решения, от които ще зависи животът ни като европейски граждани. „Затова е важно, кой ще заеме президентския пост“.  Тя подчерта, че трябва да сме не държава, която понася чужди политики, а държава която прави европейски политики. „И във вътрешната и във външната си политика ще градим дружба и мостове. Ние сме носители на доброто“, заключи Илияна Йотова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    2 1 Отговор
    дори всички цигани да бъдат мобилизирани да гласуват, пак няма да стане президент

    Коментиран от #2

  • 2 666

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сульо":

    Сульо,
    първо се огледай кой купува циганските гласове и после се изказвай.
  • 3 ВайВай

    0 0 Отговор
    Колкото и пилот беше... със 20 летателни часа на година...
  • 4 Азимут

    1 0 Отговор
    Правилният човек в грешната партия.

    Коментиран от #5

  • 5 onq s konq

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Азимут":

    Че то нема такова животно!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове