21 Септември, 2016 15:21 1 533 18

Румен Радев: Страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия

  • ген.румен радев-
  • румен радев-
  • санкции-
  • русия

Те вредят и на ЕС, а и на България като член на ЕС, категоричен е той

Румен Радев: Страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия - 1

Лявото, за мен, означава приоритет на обществения над корпоративния интерес. В нашия съвременен прочит лявото протестира срещу договорите за свободна търговия и замяната на националното правосъдие с търговски трибунали.

Споделям разбиранията на лявото, че трябва да има равен шанс за всеки. Не виждам със законите за нашето образование това как ще стане. Споделям и виждането, че трябва да има човешко развитие, а не само потребление и консумация.

Това каза за предаването „12+3“ по „Хоризонт“ ген. Румен Радев. Той коментира, че разделянето на коалицията, която го е издигнала, „математически погледнато“ не е било най-доброто решение, но „разводът с АБВ“ е показал, че той не е назначен от тях кандидат:

Мисля, че избирателите на лявото пространство са по-мъдри от своите партийни централи и с техния масивен вот ще преодолеят тези различия. В никакъв случай моята амбиция не се затваря с избирателите на лявото пространство, напротив, диалогът ми е с всички български граждани. Срещам се, много хора идват, безпартийни. Идват хора дори с десни убеждения.

Радев сподели, че „няма да е лесно“ да работи с управляващите, ако стане държавен глава, но е оптимист, че ако победи в надпреварата, ще има предсрочни парламентарни избори и „нещата ще се решат от само себе си“. Според Радев, „дефицитът на истина е определящ в нашето общество“ :

Трябва да има истина. Само с истината, с един реален анализ какво е действителното състояние на държавата, без замитане на проблемите, може да има доверие на хората в управляващите.

Радев оцени високо приноса на Плевнелиев към IT сектора и позицията му относно оставянето на кандидатурата на Бокова за генерален секретар на ООН, но заяви, че не приема външната му политика и „войнствените“ пози спрямо Русия. Радев е категоричен, че страната ни трябва да настоява за отмяна на санкциите срещу Русия, защото те вредят и на ЕС, а и на България като член на ЕС.

Вредите от санкциите ги виждаме. Ако някой може да обоснове ползите – да заповяда! Вижте какво става от историята на санкциите – те се налагат шумно, обикновено, и се отменят тихомълком. Вижте позицията и на Италия, Словакия, Унгария, Гърция – хората търсят правата си, когато са ощетени.

Радев отчете, че националната сигурност „не е само оградата“ и изтъкна като огромни проблеми икономиката, образованието, демографския срив, здравеопазването и сигурността на отделния човек. Той допълни, че няма да иска промяна на Конституцията и увеличаване на президентските правомощия, ако спечели:

Президентът трябва да поставя цели и да поставя въпроси, и то базирани на нашите национални цели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фронто

    0 0 Отговор
    Не санкции - ЕМБАРГО! На всичко и във всичко. До положение каскета на Ленин да ядат!
  • 2 ансер

    0 0 Отговор
    Санкциите следва да бъдат наложени на САЩ защото о.раха цял свят
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор
    Ето я ЖЕЛЯЗНАТА ЛОГИКА НА ХИБРИДНАТА ВОЙНА ОТ ПРО-РУСКИТЕ ПАРТИИ/в случая БСП/:Да се отмени ембаргото на Русия за да може та да забогатее,та да НИ ИЗКУПИ ПО-ЛЕСНО!!!...След което закономерно следва "БЪЛГАРИТЕ ВЪН ОТ НАШИТЕ ЗЕМИ ,СПОРЕД НАШИТЕ ЗАКОНИ"...

    Коментиран от #4

  • 4 на коня под опашката

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Да посетиш скоро личния си лекар. А да, щях да забравя, ти нямаш такъв. А ти е наложително.
  • 5 да изтоним руснаците

    1 0 Отговор
    Кой те пита за каквото и да е било ? Руски лизгар! С такова надупване на руснаците и един файтон хора няма да грасуват за такива като теб! Не помниш ли че когато руснаците се разполагаха в България като у тях си българите работехме за мизерните 50$ а в магазините нямаше нищо ? Или пак ще откриваме КОРЕКОМ и вместо да ходим в цяла Европа и Америка ще ходим да работим за "твърда" валута в Либия?
  • 6 Девон

    1 0 Отговор
    Какъв равен шанс за всеки виждаш ? Не помниш ли че комунистите прибраха на хората ниви ,инвентар че даже и магарешките каручки прибраха ,без да говорим за хубавите градски къщи които си ги взеха за техно лично ползване ?А който небеше доволен го разстрелваха по руски образец за назидание ?

    Тия комунисти - руснаци много взеха да се обаждат!!!
  • 7 кочо

    1 0 Отговор
    И този простия фатмак ще ми става президент.Българите са тъпи,но не толкова ,че да изберат тъп военен.
  • 8 Киро

    1 0 Отговор
    Ето - лъсна му задника и на тоя, лоена торба на хранилка на мурзилките!

    Аре, чао, господин "кандидат президент", даже и до балотаж няма да стигнеш!
  • 9 да върнат крим

    1 0 Отговор
    тъпотии !
    Санкциите са, защото вземат чужди територии!
  • 10 Ринго Сталин

    1 0 Отговор
    АЗ ПРЕДЛАГАМ , ВСИЧКИ ДРУГАРИ ОТ БКП / БСП ...ДА СЕ НАДУПЯТ ДРУЖНО НА ДРУГАРИТЕ ОТ ЦК НА КПСС , И МОЖЕ ДА СЕ НАДЯВАТ СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ ДА НИ ОПРОСТЯТ ПРОСТОТИЙТЕ ДЕТО Е ПОДПИСВАЛ СТАНИ ШЕФ И СИЕ ...
  • 11 гост

    1 0 Отговор
    Ейтова е бесен и злобен Русофил , а българите и България кучета ги яли те не са важни . Важни са другите .
    Тоя народ българския напълно си заслужава управниците . Тоя военния тъпан , ако беше в нормална страна , не президент , ами за селски кмет няма кой да го избере . Но в България изборите се нагласят и магаре може да направят президент стига да удобно на някой .
  • 12 СЛАВА РОССИИ

    0 1 Отговор
    РУССИЯ е единствена която може да ни спаси от Българският Държавен Еничарски Гнет! Днес няма нито една партия която да мисли и работи за гражданите на България! А що се отнася за "злото" от Русия ще кажа това, та ние достигнахме най-високо жизнено равнище благодарение на безрезервната помощ на РУСИЯ. А тук днес у нас е Башибозукщина, Бардак, Национална катастрофа. Демокрация дето Сулю и Пулю се натискат да карат влака. Диктатура на пролетарията а диктатура на чорбаджилъка! Забравихте ли кой не Джендо, кой хвърли в поща на локомотива Пейо Яворов, кои прекърши живота на Вапцаров, кой бучеше глави на колове1 преди 9ти 1944 г. Кой окъпа народа в кръв 1923 г.
  • 13 СЛАВА РОССИИ

    0 1 Отговор
    Когато не сте съгласни с позиция на други, защо не се изходите до края като разкриете коя е Партията ви вдъхновителка на всички ваши постижения днес. Така по-лесно ще стане ясно с какъв материал боравим участниците на форума.

    Коментиран от #14

  • 14 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "СЛАВА РОССИИ":

    Слава на България ,русия сама ще се оправи без да и ближем задните и предните части
  • 15 Умрял кон не рита

    0 1 Отговор
    Как се казва твоята партия ? България не само че не диша а ми и не рита. На система с изкуствено дишане сме , без икономика и на милостиня-заеми . Както се казва : добре сме ама шъ съ упраим. Или надявай са Х на пояни жени. Какво ти нивото на школото бе Юнак?
  • 16 Интереса Български е единствено с РУСИЯ

    0 1 Отговор
    На света няма друг народ или държава който да ни изведе на прав път. За 25 години ДЕРМО крация сме в агония! А за 25 г. Социализъм живеехме къде, сега дори не можем ДС си го помислим. Та ние сме продадени и чужди в собствения си дом. България не е наша! Чорупката, всичко зависи от това какво имаш в чорупката.

    Коментиран от #18

  • 17 ААА. ааааман от КПСС

    0 0 Отговор
    Аз се чудя на този пилот ?...Радев. Ама въбще не си в час .Не президент , как си станал пилот ? Ти трябва да служуш на България бе чоджум.Сигурно с комунистически протекции си станал пилот се личи. От не ходиш да станеш президент в сибир бе момче? Българският президент ,трябва да бъде Българин.Да представлява България,и да работи за България.
  • 18 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Интереса Български е единствено с РУСИЯ":

    Те ни водиха ,водиха .... та ни доведоха до 50$ заплата - мерси !Нека сега сами да се водят пък ние ще се оправим!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове