28 Септември, 2016 05:46 2 155 14

Бежанците ще ни изкарват пенсиите

  • бежанците-
  • изкарват-
  • пенсиите
Бежанците ще ни изкарват пенсиите - 1
Снимка: БТА

В дългосрочен план бежанците носят ползи за социалните системи на страните от Европейския съюз. Това се твърди в анализ, публикуван в бюлетина на Националния осигурителен институт, който е подготвен от Международната асоциация за социална сигурност Положителният ефект ще се усети най-силно в страните от ЕС, където населението е застаряващо, пише в. "24 часа".

Заради установяването на мигрантите и ангажирането им в икономиката те ще компенсират намалената раждаемост в тези държави и реално ще изплащат пенсиите на застаряващите европейци. В документа не са посочени конкретни страни, за които се прогнозира, че след години бежанците ще изплащат пенсиите на възрастните хора.

България обаче е в топ 5 на страните от ЕС по темпове на застаряване на населението според данни на социалното министерство. Очаква се до 2050 г. над 30% от българите да са над 60-годишна възраст, което застрашава всички социални системи с разпад и спиране на функционирането им. Освен за социалните системи бежанците ще донесат ползи и за икономиките като цяло, твърди докладът, публикуван в бюлетина на Националния осигурителен институт.

В краткосрочен план обаче миграцията ще донесе повишени разходи за социалните и здравните системи на страните от ЕС, се казва още в анализа. Заради това и на европейско ниво се обсъжда социалните помощи за бежанците да не се изплащат в пари, а в натура.

Подобни механизми вече бяха въведени в България от миналата година за редица случаи на родители, които не се грижат добре за децата си. Вместо кеш от Агенциата за социално подпомагане те получават ваучери за стоки като памперси или детски храни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛОКУМИ ДО СКЪСВАНЕ

    0 0 Отговор
    КОЛКОТО ЛИНГУРИТЕ И ГОТОВАНЦИТЕ КРАДЛИВИ ОТ ВСЕОБГРИЖЕНОТО МАЛЦИНСТВО ДОПРИНАСЯТ НЕЩО В БЮДЖЕТА ТОЛКОВА И ТИЯ МАШИНИ ЗА ДЕЦА ША ДИГНАТ НА КРАКА ОПОСКАНАТА НИ РОДИНА.ПО СКОРО ША УСКОРЯТ ЗАТРИВАНЕТО И ЗАПОЧНАТО ОТ ПРОДАЖНИТЕ ПОЛИТИЦИ.
  • 2 chopar62

    0 0 Отговор
    Блаженни са вярващите,да сте видели нахранен циганин да работи,може да се получи нещо ката работа от тяхна страна единственно ако им се спрат всякакви социални помощи под всякаква форма.Но и тогава няма гаранция,95% от тях ще тръгнат да крадат но не и да работят.
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Надей се к-ре на пияна жена.
  • 4 бял човек

    0 0 Отговор
    Който го е направил този анализ да вземе да си обърше ....... с него.
    Колкото циганите допринесоха за общественото благо, толкова ще допринесат и тези цигани.
    За разлика от Запада България има огромен опит с подобни екземпляри и много добре знаем, кой на, кого плаща.
    За това бежанците ВЪН!
  • 5 да го кажем направо

    0 0 Отговор
    Тази статия от евро-идиотите ли е поръчана???Еми нека да видят какви пенсии "плащат" алжирците в Франция-макар че са там вече пето поколение...ами мароканците...Създали са си гета в Париж където и полиция не стъпва-факт.Та чакайте тия да ви плащат пенсиите-----МАЙ подготвят почвата да ни стоварят тук цялата гмеж....Правилна е народната приказка-м....л работник няма....
  • 6 началото на края

    0 0 Отговор
    "Храни куче да те лае" народа го е казъл!!!
    След като превземат Европа няма да има милост нито за млади нито за старци Евентулно пенсия и живот ще има само за тези които си сменят вярата и им се подчинят.
    Колко наивно и пагубно мислене от на високо европейско ниво!!!
  • 7 Ник

    0 0 Отговор
    Отвратително,
    Не знам чия е тези погрешна хипотеза- вероятно на Американците
  • 8 Да ама не

    0 0 Отговор
    Това също се включва в обучението по ислям и в изучаването на Корана още от деца на тези които "ще изкарват пенсиите " на ЕС:
    “Не вземай за приятели юдеи и християни... Коли идолопоклонниците (немюсюлманите), където и да ги намериш... Побеждавай ги и приготвяй за всеки един от тях засада” (Сура 5:51; 9:5).
    „Не вземайте за ближни своите бащи и братя, ако са предпочели неверието” (9:23).
    “...Ще вселя Аз ужас в сърцата на неверниците.
    Бийте ги по вратовете, бийте ги по всички крайници!” Това е, защото се възпротивиха на Аллах и на Неговия Пратеник. А за който се възпротиви на Аллах и на Неговия Пратеник, Аллах е суров в наказанието.” (Сура8:12-13). Молитва към Аллах: „Господи мой, не оставяй на земята нито един неверник!” сура „Нух” (71:26)
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    Това е много стара теория на импотентни политици. Само че като измрат европейските пенсионери, Европа ще се окаже мюсюлманска с тъмнокожо население. Вместо да мислят как да стимулират раждаемостта на европейските, по-лесно е да предадат Европа на неевропейци. Така е. И в човешката джунгла оцелява по-жизнеспособното. По-нежизнеспособното умира. Тя, виртуалната либоф деца не ражда.

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Както беше писал един журналист още преди края на войната в Косово "Косоварите спечелиха войната в креватите". Средната им възраст тогава беше под 30г.
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    (Тя, виртуалната либов деца не ражда.) Много точно казано. Нищо обаче не можем да направим, щом нашите политиците ни водят към гибел. Единствено със сила бихме се противопоставили. Някои държави са готови за това.
  • 12 Фактите

    0 0 Отговор
    Усещате ли как ни подготвят отдалече евро атлантиците.Гответе се ЕС да направи Бьлгария гето-цялата...Честито ви европейско семейство бальциииииии .... още вярвайте Плевню и на европейските им ценности...
  • 13 555

    0 0 Отговор
    България - Арабското Гето на Европа...Европейското сметище...и сметките в държавата ще излизат когато намалите щата на полицията 4пъти......щата на прокуратурата 11пъти За справка Италия 550прокура----България 1750прокурора.........Администрация5-10 пъти....и всичко ..това бълва Пенсионери на конвейр...Ранно пенсиониране и високи пенсии....да не говорим че и държавата ги осигурява напълно....ТОВА Е ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ с ОЧАКВАНИТЕ ЗАТРУДНЕНИЯ за СОЦИАЛНИ ПЛАЩАНИЯ....
  • 14 Дани

    0 0 Отговор
    Да се вдигаме на протест срещу тия изроди! Много може да си плюваме в нета, но трябва действие!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове