Last news in Fakti

6 Октомври, 2016 13:38 7 520 37

Не подавам оставка заради комунистическа фамилия

  • бойко борисов-
  • оставка-
  • комунистическа-
  • фамилия

Бокова прояви нахалство, заяви премиерът

Не подавам оставка заради комунистическа фамилия - 1
Снимка: БТА

"За какво да подавам оставка – за това, че не мога да осигуря още пет години на една комунистическа фамилия ли?" Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод призивите да подаде оставка заради слабото представяне на Кристалина Георгиева в надпреварата за генерален секретар на ООН.

По думите на Борисов това ще се отрази негативно върху всички усилия на България за справяне с мигрантската криза.

"Няма логика в искането за оставка, всички премиери извън Португалия би трябвало да подадат оставка. Оставка трябваше да искаме на Орешарски, но той вече я подаде. Затова, че ни я предложи (Ирина Бокова - бел ред) преди две години. Тя прояви нахалство и не се отказа и отиде да блокира госпожа Георгиева", каза още Борисов.

Според него номинирането на Кристалина Георгиева "в последния момент не е гаф". "Имахме увереността на много държави, че ще я подкрепят", подчерта той. По думите му за Гутериш е имало договорка между големите държави. Премиерът дори изрази удовлетворение, че само от едно изслушване Кристалина Георгиева е получила подкрепа.

"20 години кой е виждал Бокова в Бългрия?", попита още той. Единственото, за което премиерът съжалява, е че "принципите вече не съществували", като даде за пример, че не била спазена уговорка за нов генерален секретар на ООН "да бъде избрана жена от Югоизточна Европа".

От думите на Борисов се разбра, че друга жена в тази част на Европа е нямала шанс, затова са пробвали с втората диктатура на Кристалина Георгиева. "Както мъжът й (на Бокова) въпреки всичките опити за оставка не се оттегли от Европейската банка за развитие", направи сравнение премиерът за това, че не се е отказала от надпреварата. "Малко да се смирят", призова той.

По думите му до номинацията на Георгиева се е стигнало след информация до българското правителство от партньори, че Бокова ще има червени картони. В крайна сметка и Бокова, и Георгиева са били изправени пред заплахата да получат вето. Всичко това Борисов обясни с противопоставянето между Русия и САЩ, "което тази седмица беше страшно."

Борисов бе на откриването на новата агенция на Европейския съюз "Европейска гранична и брегова охрана" на граничния пункт "Капитан Андреево".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    0 1 Отговор
    А,ти не си ли от комунистическа фамилия??? Пинокио ....

    Коментиран от #17

  • 2 Ник

    0 1 Отговор
    Нагъл както винаги!
  • 3 валкон

    0 1 Отговор
    Видя ли колко ти е авторитета в Европа само където срина престижа и на БГ
  • 4 сто

    0 1 Отговор
    егати и гьнсурата нагъл
  • 5 jimbo

    0 1 Отговор
    толкова прост като боко скоро не е управлявал и май ще е последният за тази територия
  • 6 дасдасд

    0 0 Отговор
    Как може да говори за Бокова, че не била в България :Д при положение, че Георгиева даже има чуждо гражданство. Той какво си мисли, че хората ще го търпят още много ли... Направо ме е срам... НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ... Като говорим за комунистическа фамилия нека отговори Кой му е кандидата за президент и кой е бил баща и дядо и. Дайте малко информация госпожата председател на народното събрание...
  • 7 и бре

    0 0 Отговор
    Знзчи как така до един момент подкрепяше комунистическата фамилия, а в следващия не!?
    Мениш си мнението бетер жена в мензис !!!
    Що не вземеш да млъкнеш и да спреш да ръсиш тиквени семки, че стана за смях на цял свят! Мани ни нас ние си те знаем, ама вече и Патагония научиха що за "бисер" си!
  • 8 боко е путьо

    0 0 Отговор
    Най-тъпото парче в парламента!

    Оставката не се подава заради това че не можеш да осигуриш "още 5 години на една ком. фамилия", а зашото си тъп и прост и не можеш да вземеш никакво самостоятелно решение! Като са тия предложили Бокова, а ти не си я искал, що прие кандидатурата и? И ако беше мъж, нямаше да я оттегляш 1 седмица преди края, подлизурко! Друг някой да се е излагал като тебе, та да си подава оставката?
  • 9 Бойко Тъпанаров

    0 0 Отговор
    Наглост и безочие!Г-н Борисов, за маймуни ли ни имате!?

    Коментиран от #11

  • 10 смешник

    0 0 Отговор
    Неизбежното постепенно се случва, през годините все повече хора разбраха какво представлява тоя смешник Борисов. За съжаление има и прекалено много глупаци в тая държава дето са гласували за него(особено втория път, когато на всеки дори средно интелигентен човек беше пределно ясно че палячото от Банкя изобщо не става за държавник, на никакъв пост освен може би началник на пожарната в някое малко градче)

    Коментиран от #26

  • 11 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бойко Тъпанаров":

    Хаха!Не точно-Бойко ВИ има за "некачествен матриал" а НИЕ които го подкрепяме,ви имаме за маймуни:)А колко сме НИЕ и колко ВИЕ-личи по конфигурацията в Парламента,ще си проличи и при предстоящите избори за Президент.И запомни/те/-Не може да слагате червен прът в колелата на демократична и ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ-БИЕМ ПРЕЗ РЪЦЕТЕ...шуштер наивен!:)

    Коментиран от #13, #14, #15, #20, #21

  • 12 Върбан Български

    0 0 Отговор
    Сега стана ли ви ясно,че Боко и ГРИП са соросоидна аморфна маса,сложени да ни управляват от ЦРУ , световния жандарм и дъртия некрогерантофил Сорос.Питам глупаците,които гласуват всеки път за тези псевдо българи от ГРИП и се оправдават "Ми за кой друг"
  • 13 Ник

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Я пак кажи от къде идва Кристалина? - Кой я изпраща в дълбокия СОЦ в едно с Румен Гечев от БСП в чужбина?
    Искам да ми кажеш от къде идва и Цачева?
    Ами Цветанов от къде идва?
    Селяндура от Банкя от къде идва? Неговият близък приятел -шефа на Лукоил, от къде идва?
    И накрая питай Борисов, който няма уж нищо общо с прасето Пеевски, как така неговата новосформирана фирма "ЗМБГ" АД (след скандала), взе да печели новите конкурси (2016) за боклука в страната?
    Нищо не знаеш момче! - Глупав си! Въобще нямаш идея как се случват нещата. Сленянита от Банкя го начуква, на цялата страна включително и на теб, но ти го поемаш отзад с удоволствие. Това е разликата между нас и теб.
    Хайде върви се занимавай с разбитата 3-ка на село. Тук видимо не ти е мястото.
    Между другото ти повече от средно образование имаш ли?
    Защото ми се струва, че и ти не си чел повече от "Винету"!?!
  • 14 Бат Пачо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Братле и ти си тиква като агент Буда,изборите ги купувате яко това е ясно на всеки нормален човек.Това с боя на рацете е от времето на ДС,а и ти си тяхно отроче.
  • 15 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    конь, на изборите не гласуват повече от половината българи. От гласувалите няма и 50%, 25% са за вас - 1/4 от гласовете. А от тази една четвърт, поне половината са купени и недействителни гласове от фалшифициране на протоколи. Така, че в никакъв случай тези, които реално ви подкрепят не са повече от 10-12%. Ако имаше антигласуване, вие щяхте да се дори преди ДПС изхвърлени от парламента!
    Специален поздрав www.youtube.com/watch?v=sqNuLPt4MdI

    Коментиран от #18

  • 16 рес еоод

    0 0 Отговор
    бивши комунисти няма
  • 17 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "бббббб":

    Не е ве батка, честна дума, човека е от партия ГЕРБ......
  • 18 Димитър Колев

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "кроко":

    Един кон едва ли ша разбере това което му казваш.
  • 19 богатбеден

    0 0 Отговор
    Нагъл тъпак...Знае ,че не е прав и пак се държи арогантно...И къде видя комунизъм в 2016 година...В Китай може би...
  • 20 Бате Любо

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ей коня....А стига лизал стари комунистически задници прекръстени на "Гербери" че стана за смях на цялата нация...
  • 21 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Ей, боково червенотиквениче, ти си нереализиран комсомолски активист и недорасъл партиец! Ръсиш тъпотия след тъпотия и се мислиш за велик. Кой ще биеш през ръцете бе шлифер скъсан, на кой казваш маймуна, козяшко тролче!
  • 22 гларус

    0 0 Отговор
    Специален поздрав за картофения ни премиер - Винету , дантеления външен министър и военно аграрното ни недоразумение.
    https://www.youtube.com/watch?v=yPuC4Cy2ZuI&list=RDyPuC4Cy2ZuI

    Коментиран от #23

  • 23 ПЕТКО ВОЙВОДА

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "гларус":

    НАРОДа ВЗЕ ДА ЗРЕЕ - СКОРО БОКО МУТРАТА ЩЕ ИЗДАДЕ БАГАЖА!!! ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ - ДОЛУ НАГЛИТЕ ОТ ГЕРб !!!
  • 24 ПРАБАБА73

    0 0 Отговор
    смешник от първа класа.нали всички сте комунистически остатъци.истинските вече не са живи.сигурен в технологията и схемите ,чрез които си осигуряват победа от последните години на всички избори.тя,схемата е строго спазена от неговите хора.и никой не може да докаже,как я осъществяват.така ,че има да го търпим още много години.тежко и горко ни.
  • 25 Ghost navigator

    0 0 Отговор
    Добре че е Бойко да карате по магистрали.И сега заради вашите хора ще плащаме реакторите за АЕЦ Козлудуй
  • 26 опс

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "смешник":

    Аз съм един от тъпаците, гласували за този и ГЕРБ 3 пъти. Знаех това. Но гласувах и за СДС-ОДС-БСП-Атака-.... И все същото? Да, този човек ни будалка много пъти. Но повнечето са така. Въпроса не е в Борисов, той е поредният тарикат на поста и манипулатор. Въпроса е, че нашето Секюрити и Правосъдие ги няма никакви - те не могат да ни защитят дори от няколко лъжливи и крадливи политици по министерства парламент общини? А това прави системата тотално обречена на демагогия кражби диктатура на простотията и алчността. Кой генерал излезе и каза на депутатите: Вие сте престъпници по Закона, защото въведохте отткрит рекет за задължително гласуване! Това е престъпление по Конституциая и антидемократично уронва личното право на избор на човека! ...КОЙ? Нито една от тия бецзполезни тарикатчета не си направи дори устата. 28000 военни, 58000 ченгета, 13000 бюрократични търтеи чиновника в тая кочинна вредна не си направиха устата даже? Цялата държавна-общинска администрация е батак! Мълчат лапат си доходчетата и не им дреме, че съсипват системата служат на престъплението? И всеки ден искат повече пари, да им даваме данъци? Ето тия са всичкките ПРЕСТЪПНИЦИ! Защото са на постове-власт, а не я прилагат, за да накажат такива престъпници. Разбра ли, защо съм и ГЛУПАК и отвратен от тая кочина от Президент до долу? защото е помия като морал! Аз не съм герой терорист, но ако бях на пост щях да им повдигна поне обвинение за тия дела престъпни. А ония на постовете спят и лапат
  • 27 Минчо Белев

    0 0 Отговор
    Оправдания на Бойко Борисов са жалки и немощни!Той си отива от българския преход!Това е само началото на края му!
  • 28 кон

    0 0 Отговор
    Нагъл простак !Ама какво да очакваш от мутра
  • 29 Тони

    0 0 Отговор
    Ама той за Кристалина ли говори? Защото по принцип и тя е от комунистическо семейство.
  • 30 Про

    0 0 Отговор
    До номинацията на К. Георгиева се стигнало щото до Боко Т. стигнала информация че ще има червени картони за Бокова...................Само че Боко т. номинира Ирина Бокова макар и с нежелание и закъснение в последен момент...ЩОТО ИМАШЕ ИНФОРМАЦИЯ ЧЕ РУСИЯ ЩЕ ДАДЕ ЧЕРВЕН КАРТОН НА ГЕОРГИЕВА КАТО АМЕР ПОДЛОГА И КОЯТО Е БИЛА ТВЪРДО ЗА САНКЦИИ ПРОТИВ . РУСИЯ....Знае добре че Кристалина няма никъв шанс... но важното да не осигури още 5 год. на една ком. фамилия ..макар и да е Българка...Не оставка а,, ТРИБУНАЛ "ТРЯБВА ЗА ИЗМЕННИКА БОРИСОВ
  • 31 Чавдар Войвода

    0 0 Отговор
    Като сборище на вещици сте, комунистически и руски тролчета такива!
    Марш на лов за покемони!

    Коментиран от #32

  • 32 Спондж БоК

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Чавдар Войвода":

    А бе Войводиното,
    Я кажи Кристалина и Борисов от къде са? - Виж им биографиите!
    - Те са от онези комунисти, които искахме да разкараме 89 година.
  • 33 българин

    0 0 Отговор
    Изкривиха им се кратуните от тия печени аганцета,и прасенца.Крадените пари ,сираци да им останат.
  • 34 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Как стават така,че най-негодните,най-дълго се задържат на власт у нас.Май избирателите като "оня с коня" са мнозинството,а всички останали,които гласуваме не можем да променим нищо.Разумът на българите (ако изобщо го имат) спи непробудно...
  • 35 Кака Гинка

    0 0 Отговор
    Как стават така,че най-негодните,най-дълго се задържат на власт у нас.Май избирателите като "оня с коня" са мнозинството,а всички останали,които гласуваме не можем да променим нищо.Разумът на българите (ако изобщо го имат) спи непробудно...
  • 36 Българин от наше време

    0 0 Отговор
    Като гледам тази статия и коментарите ми идва на ум за старата Българска поговорка:Кучето си лае-керванът си върви,само,че тук случая е -бълъците си плюят-Бойко си управлява!Това е положението човека си е простак,но на този етап няма по-кадърен в страната за този пост!Троловете плюят-на тях им плащат за това,на всички останали ще кажа:Това е положението братя Българи и след 10 избори ще продължава да е така!Който не му харесва-светът е голям намерете си по добро място за реализация и спрете с помията и оплакванията!
  • 37 чистач

    0 0 Отговор
    В момента в България всичко е с краката нагоре-на черното се вика бяло,крадеца вика дръжте крадеца...С много поколения напред ще плащат тези мръсници,дето направиха толкоз мръсотии на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове