31 Октомври, 2016 17:01 2 976 26

2,4 млн. за две бронирани коли на президента и премиера

  • две-
  • бронирани коли-
  • президента-
  • премиера

Те ще бъдат оборудвани с най-високата 8-а степен на бронировка

Две луксозни коли за по 1,2 млн. лв. бройката купува Националната служба за охрана. Данните са публикувани на сайта на Агенцията за обществени поръчки.

Според информацията на "168 часа" ръководството на службата предвижда скъпите и мощни автомобили да са "Ауди" А8, черен металик. Засега обаче НСО не конкретизира модела официално.
Двете коли трябва бъдат оборудвани с най-високата 8-а степен на бронировка. Това означава, че в салона на ВИП колите ще има внедрена противопожарна система, сейф за прибиране на оръжието на охраната.
Според изискванията в обществената поръчка колите трябва да са произведени не по-рано от 2016 г.
Нивото на класификация за сигурност на информацията по нея е поверително. Крайният срок за изпълнение е 31 юли 2017 г.

Новите бронирани коли ще бъдат предоставени за ползване на премиера и президента.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 meteor

    1 0 Отговор
    И за какво им трябват толкова скъпи автомобили ???
  • 2 баш батка

    1 0 Отговор
    За какво са им две бронирани коли на тея глу*аци. Ако бяха съвестни и кадърни хора нямаха да имат нужда от постоянна охрана от НСО. Да бяха построили две детски градини. Има много нуждаещи се хора. Да не говорим ,че и старите бронирани коли си вършат чудесна работа. Направо нямам думи!
  • 3 възмутен

    1 0 Отговор
    Да ни е честито драги данъкоплатци...
  • 4 електорална единица

    1 0 Отговор
    Да ги пазят от "народната любов"!
  • 5 ОНЯ

    1 0 Отговор
    А кмета на Лондон ходи на работа с метро. А нашите безсмъртни спират светофари и затварят кръстовища, за да се придвижат - ПАЛЯЧОВЦИ!!!
  • 6 срамота

    1 0 Отговор
    нямат пари за здравеопазване за майките за възрастните хора,а за бронирани коли намериха,срамота...
  • 7 Немам думи

    1 0 Отговор
    Абе господа политици,как не ви е срам. Помагайте на хората вместо да тънете в лукс. Другата година ще искате 9-та степен че и да не е произведена преди 2017-та. Ама то винаги си е било така. Прост народ се управлява лесно. Приятно возене.
  • 8 YAMAHA

    1 0 Отговор
    Евалата няма ли да се засрами малко пожарникарят
  • 9 Бг ларс

    1 0 Отговор
    Безкрайна наглост!Очевидно страха от"народната любов"е голям.Тиквата не се свени да краде от децата и учителите.
  • 10 Ник

    1 0 Отговор
    НЕ!
    Това са две коли за Бойко и за охраната му. Той си кара колата сам или вози Дейвид дето вече не е премиер на острова:-))

    Коментиран от #11

  • 11 Бат

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ник":

    Вози Дейвид щото може да кара! Тия пияници от БСП не могат да карат щото са се пияни ... Бойко ги харесва Аудитата. Като беше главен караше едно Ауди Ес 8.
  • 12 Димитър Колев

    1 0 Отговор
    Кога ша изхвърляме боклука!
  • 13 onq s konq

    0 0 Отговор
    Някой случайно да знае колко струват бронираните коли на Путин?Би трябвало да са поне 2 пъти по-евтини,защото неговият рейтинг е почти два пъти по-голям от тоя на ББ и би трябвало логично да имат два пъти по-лека бронировка срещу "народната любов".
  • 14 гост

    1 0 Отговор
    Защото трябва да ги пазят от народа, затова. Те се страхуват от раята си, ако не се страхуваха щяха да се разхождат из градовете и да карат евтини коли, за да дават личен пример. А те се изхвърлят и позират както правят една голяма част от българите щом пипнат власт и пари. Един свестен шеф, щом постигне добри финансови резултати трябва да се сети кой му ги е донесъл и да ги награди, макар и малко, за усилието. У нас шефа си купува Тесла, на синчето нов мотор, а на служителите си им дава 20лв за вафли. Това е власт по български.
  • 15 Курабията

    0 0 Отговор
    По принцип Бойко винаги пътува с джип Тойота и друг за охрана, не знам откъде е тази информация ама не вярвам да е така !
  • 16 да им приседне

    0 0 Отговор
    Хосе Мухика е президентът на Уругвай. За разлика от повечето световни лидери, той не живее в президентски палат. Вместо това, по собствено желание, живее в скромната си частна къща, до която се стига по черен път. Освен това Мухика дарява 90% от заплатата си за благотворителност. Този мъж е на 79 години, няма банкова сметка и кара Volkswagen от 1987 г.

    Прочети повече на: http://profit.bg/news/5-uroka-po-skromnost-ot-naj-bedniya-prezident-v-sveta/nid-130111.html
  • 17 непознат

    1 0 Отговор
    Ами така е ,как не ги е срам.Пенсионери взимат по 150лв,работещи бедни 90процента,тия купуват коли за милиони.Засрамете се господа само българският народ търпи такава подигравка,защо не сте в Гърция да видите как ще ядете бой на почивки.
  • 18 Васичка Атанасова

    0 0 Отговор
    ЕЙ ПАК НА АУДИТА СЕ КАЧВАТ
    А НЕ НА S КЛАСИ АМА С НАШИ ПАРИ
    А ЧЕСТИТО НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ
  • 19 фиУ

    0 0 Отговор
    Пазят ги от народната любов!
    Едно за бай Х и едно за солт....ка му, но тоя път май ще остане без т...к и в другото броне, ще се вози пилот!
  • 20 onq s konq

    0 0 Отговор
    След като коментирате цената на МПС-тата,редно е да посочите В КОЯ ДЪРЖАВА СА ПО-ЕВТИНИ, И ДА ОБВИНИМ НАШАТА ДС,ЧЕ НЕ ГИ Е КУПИЛА ОТ ТЕХНИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛ.Вие обаче протестирате ЗАЩО ТИЯ ПАРИ НЕ СА ДАДЕНИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И СОЦ. СЛАБИТЕ,А са дадени за коли.Това значи,че би трябвало да можете да посочите ПОНЕ ЕДНА ДЪРЖАВА,КОЯТО ДА НЕ ПРИТЕЖАВА ТАКИВА БРОНИРАНИ КОЛИ ЗА ВИСШИТЕ СИ ПОЛИТИЦИ.
  • 21 Д'Мин

    0 0 Отговор
    Швеция (9.5 млн. души) има 10 държавни автомобила, Германия (80 млн. души) има малко над 900, България (7 млн. души) хиляди служебни возила…

    Информацията за точния брой у нас не е публична!

    Шведските държавни служители и политици ползват градския или собствен транспорт.

    В България всякакви съветници (на раздутите кабинети в правителството), парламентарни секретари, шефове на безбройни дирекции и териториални управления, депутати, агенции използват служебни автомобили с пари на данъкоплатците.

    Всеки автомобил си има шофьор със заплата, гараж, нови гуми всяка година, бензин, винетки, гражданска отговорност, каско… Аман!!!

    През 2014 хърватското правителство одобри радикална реформа за намаляване на разходите чрез съкращаване на служебните авомобили и начина на тяхното използване. Премиерът и вицепремиерът ще могат да използват автомобил от горен среден клас с личен и служебен шофьор 24 часа на ден. Министрите и държавни чиновници от втора група също ще използват 24 часа кола с шофьор, но само от среден клас. Държавните служители от т.нар. трета група ще имат право на кола изключително за служебни цели.
    Това достатъчно ли ти е, чифтокопитен?

    Коментиран от #23

  • 22 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Защо купуват боклуците на Ауди?! Щото Боко е фен на тия кенефи ли? Вече и в НСО ли дирижира какво да се купи, а има ли препочитания за марката на свещите и маслата? Новия S-class със същата бронировка е по-евтин и по-сигурен, ама нали "Банкя" обича Ауди, дай да купуваме, нищо че е пълна бракма!
  • 23 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Д'Мин":

    Ще повторя двата си простички въпроса:1/В КОЯ ДЪРЖАВА НЯМА БРОНИРАНИ ПРАВИТЕЛСТВЕНИ АВТОМОБИЛИ,ЗАЩОТО ФИН. СРЕДСТВА ЗА ТЯХ СА РАЗДАДЕНИ НА ПЕНСИОНЕРИ И СОЦ. СЛАБИ. 2/В КОЯ ДЪРЖАВА БРОНИРАНИТЕ АВТОМОБИЛИ СА ПО-ЕВТИНИ ОТ НАШИТЕ,ЗА ОБВИНИМ НАШАТА ДС ,ЧЕ Е СКЛЮЧИЛА НЕИЗГОДНА СДЕЛКА.Ако можеш да отговориш-отговори.Ако не можеш-кажи "не мога да отговоря".Но да ме заливаш със съмнителна и непотребна информация-боза,просто не се приема!

    Коментиран от #24

  • 24 Д'Мин

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "onq s konq":

    В Чехия бронираните автомобили на президента и министър председателя са по-евтини и по-нисък клас бронираност от българските. Бозата си я пий ти!

    Коментиран от #25

  • 25 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Д'Мин":

    Няма да те питам дали ако бяхме купили автомобили подобни на чешките дали щяхте да надигнете невъобразим вой че купуваме боклуци както самолетите от Португалия,защото знам че отговорът е ДА.А това което и двамата знаем отлично е,че не покупката на автомобилите е важна за такива като тебе,а ЗАЩО ВСЕ ОЩЕ ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е ОЩЕ НА ВЛАСТ,А НЕ ДРУГО ...ПРО-СЪВЕТСКО!Блг за съдействието ти за изясняване на нещата.

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове