Факти.БГ

ДСБ стартира ново политическо обединение на 26 ноември

Анатоли Стайков

ДСБ ще даде началото на ново политическо обединение на 26 ноември. Това става ясно от резолюция на Разширения Изпълнителен Съвет на ДСБ, изпратена до медиите.

Текстът съдържа 5 точки, като първа в него се посочва, че ДСБ призовава членовете и симпатизантите си да гласуват по съвест на втория тур на президентските избори. Като втора точка се посочва, че след изтичане на споразумението за Реформаторския блок и политическото изчерпване на коалицията, ДСБ няма да подпише ново споразумение с партии участващи в сегашното правителство.

Изпълнителният съвет на ДСБ възлага на Националното и Областните ръководства на партията да започнат интензивна работа по привличане на авторитетни опозиционни политици и личности от центъра и дясното и подготовка за мажоритарни парламентарни избори.

От ДСБ посочват, че от 2004 г. тяхна кауза е свикването на ВНС и приемането на нова конституция на българската Република и проведеният на 6. ноември референдум, потвърждава необходимостта от коренна промяна на политическата система.

Според последната точка на резолюцията ИС насрочва Национално съвещание на ДСБ на 26 ноември, на което да бъде дадено начало на ново обединение на свободните хора и демократите в България за постигане на целите от предходната точка.
 

София / България