14 Ноември, 2016 15:54 2 785 11

Радев и Плевнелиев разговаряха

  • радев-
  • плевнелиев

Двамата коментираха и настоящата политическа ситуация в страната

Радев и Плевнелиев разговаряха - 1
Снимки БТА

Новоизбраният президент ген. Румен Радев се срещна с държавния глава Росен Плевнелиев. След приключване на срещата Радев се спря да разговаря със събралите се пред „Дондуков“ 2 журналисти.

Една от основните теми, които двамата са обсъдили, е била приемствеността между двамата.

"Обсъдихме основните функции, дейностите на президента. Срещата беше изключително ползотворна", заяви Радев.

Новоизбраният президент коментира и оставката на премиера Борисов, като заяви, че сега зависи дали парламентарно представените партии ще предприемат действия.

"Нека да видим какво ще каже най-голямата (партия), какво ще каже следващата (партия)", каза още той и категорично заяви, че с Плевнелиев не са обсъждали имена за служебно правителство.

Според него е рано да се говори за имена в евентуалното служебно правителство, тъй като са минали едва няколко часа от депозирането на оставката от страна на Бойко Борисов.

На проведената между Росен Плевнелиев и Румен Радев среща, държавният глава поздрави своя приемник с избирането му за президент на Република България.

Плевнелиев го покани в кабинета си на „Дондуков“ 2, където обмениха мнения по актуалната политическа ситуация в страната след изборите и след внесената от министър-председателя Бойко Борисов оставка на правителството.

Плевнелиев и неговият приемник обмениха мнения по необходимите през следващите дни и месеци стъпки, които следва да бъдат предприети от президентската администрация и от отговорните политически фактори в страната. От изключителна важност е да бъде запазено спокойствието в България, да бъде осигурена предвидимост и яснота относно предстоящите действия на институциите, съгласно записаните в Конституцията механизми и процедури на приемственост в изпълнителната и в законодателната власт.

Росен Плевнелиев и Румен Радев обсъдиха приключилите избори за президент и вицепрезидент и националния референдум и споделиха оценката, че изборният процес е протекъл без сериозни нарушения, по демократичен и легитимен начин.

Двамата коментираха и настоящата политическа ситуация в страната, с оглед на необходимостта от координирани и максимално публични и прозрачни действия на всички отговорни институции. За да бъде избегната политическа криза в страната, е необходимо да бъдат избягвани всякакви едностранни действия, на която и да е институция, а политическият и междуинституционалният диалог са основа за преодоляване на напрежението в обществото в следизборна ситуация, беше подчертано по време на разговора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Една снимка и както казвахме в училище, разтягане на локуми и нищо конкретно. Такава статия може да я напише и гимназист.
  • 2 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор
    Добре е отишъл румен радев при президента даже още по-добре ще е да ходи всеки ден до 22 януари като стажант да се по-научи нещо защото той си е тъпо руско парче тип фуражка което бая ще има да излага България пред света!!!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Прост

    0 0 Отговор
    Случайно ли сегашният президент и антуражът му са избрали дивана под тази картина или искат да намекнат нещо?
  • 4 ХаХо

    0 0 Отговор
    Сега е време младите получили качествено образование и успели българи да направят партия и да пратят на заслужена "почивка" всичката гад грабила и унижавала народа 27 години. ХА ДАНО... и не ми се иска да продължавам!
  • 5 Интереса клати !!!

    0 0 Отговор
    То щото и чехала е западно отроче,навсякъде ръсеше тъпотий.....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ НА СРЕЩА С ЕДИН ПРОДАЖЕН ХАМЕРИКАНСКИ ПЛЕВНЬО !!! ОТ 2017 год. БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПРЕЗИДЕНТ А НЕ ПРЕДАТЕЛ !!!
  • 8 кроко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ":

    Лошото не е че евентуално ще ни излага 5 години, виж как роската го преживяхме. Лошото е че съществуват такива като теб, които ни излагат през целия си живот.

    Коментиран от #11

  • 9 Надежди празни храните братя !

    0 0 Отговор
    Руменчо е още по-зле и от Плевнелиев. Нито е политик, нито бизнесмен, нито икономист, нито инжинер, нито и военен специалист. Той е толкоз военен колкото и аз съм Командващ Гръмотевиците и Светкавиците. Гола вода - айрян без мляко. Жива мръвка е! Ще се огъва пред ЕС и САЩ посолството като ГЛИСТ!
  • 10 антрашпиц

    0 0 Отговор
    Към последния.Човекът е летец издигнал се от най ниското стъпало на йерархията до генерал а ти си един който щеси умреш от завист и освен да пишеш в нета друго неможеш...
  • 11 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "кроко":

    - Виж как влезе в президентството Гоце - гол като пушка ! На излизане беше вече с 50 милиона ЕВРО напред !!! И само как приклякаше и се дупеше на руските пари ....!

    Плевналиев влезе с пари ! Ясни ,декларирани с платени данъци.... и той имаше самочувствието е смелостта да казва това което е в интерес на народа и на България ?

    Познай какво ще направи ще направи тоя Мики Маус Р. Радев? Руснаците вече го опитват на колко ще клъвне !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове