Двама пловдивчани патентоваха ядлива чаша за кафе - тя е от вафлени кори и остава хрупкава за 40 минути, съобщиха от БНР.
Основната цел на изобретателите е да бъде опазена околната среда от милионите пластмасови и хартиени чашки.
Разработването на идеята отнело 3 години до създаването на чашата от натурални и екологично чисти зърнени продукти.
Очаква се производството да започне напролет. Пловдивчаните вече имат поръчки от цяла Европа.
Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 бббббб
16:08 21.11.2016
2 Morgoth
Браво!
17:21 21.11.2016
3 Диди
20:10 21.11.2016
4 Никой
20:24 21.11.2016
5 Иван
23:29 21.11.2016