Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 12:19 1 331 2

БСП настоя правителството в оставка да прекрати кадровите промени

  • жельо бойчев-
  • бсп-
  • прекрати-
  • кадровите-
  • промени
БСП настоя правителството в оставка да прекрати кадровите промени - 1

„Само една седмица откакто подаде оставка това правителство сме свидетели на разпоредителни сделки и кадрови назначения. Настояваме това отиващо си правителство, загубило доверието на българските граждани, да спре всякакви разпоредителни сделки и кадрови назначения”. Това заяви пред журналисти в НС говорителят на ПГ на БСП Жельо Бойчев.

Той обясни, че в проектната компания „Ай Си Джи Би”, която се занимава с газовата връзка с Гърция, е била назначена съпругата на Николай Младенов. „В Министерство на външните работи министър Митов е отличник”, заяви социалистът и поясни, че освен, че двама от неговите зам.-министри заминават посланици - Валентин Порязов в Швеция и Румен Александров в Холандия, има и други постижения.

Той допълни, че постоянният секретар също заминава посланик. По думите му това, което правят в Министерство на външните работи, е да отворят назначения на всички позиции, като се започне от постоянен секретар, което е най-висшата дипломатическа длъжност, ръководител на инспекторат, генерален директор на всички ключови дирекции в министерството. „Какво ще прави новият министър, когато дойде и какви възможности ще има за провеждане на политика”, попита говорителят на ПГ на левицата.

Бойчев заяви, че БСП настоява министър Ненчев да спре подготовката за продажбата на над 200 декара земи на атрактивни места на българското Черноморие, за които се твърди, че са с отпаднала необходимост за Министерство на отбраната. „Това разграбване на българската държава, този опит всички политически кадри на ГЕРБ да бъдат назначени от това отиващо си правителство, трябва да спрат”, каза още той.

„Тази политика на назначаване на калинки трябва веднъж завинаги да бъде преустановена”, заяви пред медиите народният представител от ПГ на БСП и член на ИБ на НС на БСП Драгомир Стойнев. Той подчерта, че левицата още юли е внесла предложение за Закон за публичните предприятия. „Управляващите не желаят този законопроект да бъде гледан поради една единствена причина – ще спре корупцията и ще спре назначаването на калинки както в държавни, така и в общински предприятия”, категоричен бе бившият министър на икономиката и енергетиката. Той даде като пример ВМЗ-Сопот, което генерира печалба, където е сменен голяма част от борда и е назначен Атанас Трифонов, който е временно изпълняващ председател на ГЕРБ-Сопот.

Стойнев обясни, че е сменен и целият борд на Ел Би Булгарикум, при положение, че предприятието е печелившо и носи дивидент на държавата. „В Държавна консолидационна компания са назначени две лица, които нямат никакъв опит – Красимир Тенев и Лъчезар Калбуров, с цел само да се граби”, каза още той. Стойнев обясни, че има и информация за подготвяни концесии за жълти стотинки.

„Всички действия на отиващото си правителство ще бъдат извадени на показ и няма да остане без последствия”, заяви депутатът от левицата Атанас Зафиров. По думите му има информация за даване на концесия на апетитни плажове по ускорена процедура и с предвидими победители. Според него подготовката за продажба на тези земи става ясна от смяната на техния статут – от публична държавна в частна държавна собственост. Зафиров каза, че продаването на тези земи има и морален дефицит – от дълги години в Черноморец, където са голяма част от тези земи, има хора, които са с основателни инвестиционни претенции към МО, които не са били удовлетворени. „Ръководството на министерството няма моралното право да прави подобни сделки”, категоричен бе той. По думите му има подадени данни и за чистки в МО, явно с цел замитане на следи.

Депутатът от Бургас заяви и, че са били сменени бордът и изпълнителният директор на МБАЛ Бургас без никакви аргументи и неясно по какви критерии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мечока

    0 0 Отговор
    Ето този на снимката, жельо бойчев е представител на "лошият материал" за който спомена Борисов, лошото е че народът не може да разпознава фигурите от този лош материал и нещо повече, склонен е да гласува за тях
  • 2 Ттт

    0 0 Отговор
    На калпава ракета облаците и пречат
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове