Last news in Fakti

29 Ноември, 2016 18:14 1 847 10

Ще направим правителство, защото това е доброто за България

  • валери симеонов-
  • правителство-
  • доброто-
  • българия-
  • борисов-
  • росен плевнелиев
Ще направим правителство, защото това е доброто за България - 1
Снимка: Ладислав Цветков, bTV

Ако президентът Росен Плевнелиев възложи на нас третия мандат, ние ще направим правителство, защото това е доброто за България. Имаме пълното съзнание, че можем да бъдем провалени. Ще се опитаме да запазим по-голямата част от успешните министри на сегашното правителство, каза в предаването „Лице в лице” по bTV лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Ние сме принудени да се нагърбим с това да съставим кабинет, в случай че ГЕРБ и БСП не реализират своя мандат. Продължаваме разговорите и с тях, и помежду си, не е добре България да отива на избори.

Ще приемем мандата по простата причина, че това е смисълът на влизането в политиката – защо влизаш в политиката, ако, когато трябва да поемеш отговорността, ти не го правиш, каза още Симеонов.

"Винаги вярвам и правя всичко, което е възможно, за да не се постигнат загуби, кризи за страната и най-добрият изход от тази ситуация е този парламент да продължи да работи и да не се минава през първо служебно правителство, второ служебно правителство и извънредни избори. Знае се какъв ще бъде резултатът – пак ще бъдат същите играчи в парламента и отново трябва да се правят коалиции. По предварителни сметки нито БСП ще има някакъв сериозен ръст, нито ГЕРБ ще има някакъв сериозен спад", заяви Валери Симеонов и допълни:.

"Ще разчитаме на ГЕРБ, но може ли някой да гарантира, че Патриотичният фронт няма да бъде жертва, не сме полетели към властта заради постове, правим го, защото трябва да го направим".

На въпроса ще бъде ли Каракачанов премиер, Симеонов каза, че не са водени такива разговори и че остават на позиция, че не е добре за България по средата на мандата да се сменят министри.

Ако има нови министри, поне половин година те ще бъдат неефективни, докато навлязат в работата, а сегашните в по-голямата си част са компетентни и професионалисти, които си вършат работата, заяви Симеонов.

Като успешни министри лидерът на Патриотичния фронт посочи Владислав Горанов, Теменужка Петкова, Ивелина Василева, Николина Ангелкова, Лиляна Павлова, както и Петър Москов.

По думите му здравният министър е човекът, свършил черната работа на ГЕРБ по отношение на спирането на източването на Здравната каса.

Защо трябва да сменяме министри, които работят професионално, пита Валери Симеонов и уточни, че първото, което ще направят, е да се опитат да запазят по-голямата част от успешните министри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 4455

    3 2 Отговор
    Ченгеджийницата в действие.
    Боже опази България.
  • 3 onq s konq

    2 4 Отговор
    Каракачанов ясно застъпва тезата че "патриотите" са готови да съставят правителство,но БСП и ГЕРБ да се РАЗБЕРАТ ПОМЕЖДУ СИ и да подкрепят правителството...ИМ!Абе Каракачаноффф...Ако ГЕРБ можеха да се разберат с БСП,ЗА КАКВО СТЕ ИМ ВИЕ БЕ?!!Скъса си нервите с вас Бойко да ви ухажва за гласовете ви ЗА ВСЯКО ЕДНО ПРЕДЛОЖЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА,молби и увещания към Реформаторите пък -отделно! Аре у лево и на новите избори ще видим кой-кого,но там със сигурност ще има и нови играчи които ще отчупят ТОЧНО ОТ ВАШИЯ ЕЛЕКТОРАТ!

    Коментиран от #9

  • 4 семи проф

    2 2 Отговор
    Винкела Симеонов покава пред нацията ...какъв е ..Щял да запази повечето,," успешни "министри като Лиляна Павлова и Петър Москов....заради които Герб загуби президентските избори...Макар издънката на Борисов която изяде хляба на съшите успешни " министри тия ще правят всякакви номера и фитинги да продълцат да лъскат министерските крисла...било и чрез Винкела Симеонов
  • 5 дивака

    1 4 Отговор
    БРАВО
  • 6 ХАСАН

    2 4 Отговор
    То няма да е патииотично ами националистично правителство!!
  • 7 калъч

    7 0 Отговор
    Грешка г-н Симеонов, голяма грешка! Мислех, че имате поне мъничко повече акъл!? Такъв, ще ви го хлъзнат, че после и колкото на Волен последователи няма да ви останат! Не го играйте "спасител" и не ни хвърляйте същите пояси "малката винеткопродавачка" и "пръстовия отпечатък" и Бай Х зад паравана!
    Аз разбирам, че искате да тествате, колко робски ген е останал у хората и че ако теста е успешен после всички там, ще си правите ксквото си искате, ама да не останете нсприятно изненадани!
  • 8 Васичка Атанасова

    2 0 Отговор
    ууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууууу
  • 9 Евгени

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Лошото е че не си само ти, който не му е ясно че тези партии са един конгломерат и само уж се карат за пред хората .Която и да състави правителство ,нищо не се променя , те всички пак ще са добре , а народа зле .
  • 10 VMORO

    0 0 Отговор
    Xasane, tezi artisti sa tolkova natzionalisti, kolkoto BSP - sotzialisti...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове