1 Декември, 2016 21:13 3 337 15

Как премиерът се качи на джипа на горския ...

  • бойко борисов-
  • премиер-
  • джип
Как премиерът се качи на джипа на горския ... - 1

Точно преди година земеделският министър Десислава Танева и шефовете на държавните предприятия старателно ни убеждаваха, че на горските им трябват точно такива коли

Скъпите джипове, с които преди година скандално се сдобиха няколко горски стопанства в страната, се оказа, че в момента возят премиера, разкрива бТВ.

Три от държавните горски предприятия са предоставили напълно безплатно луксозните си придобивки на Националната служба за охрана (НСО).

Точно преди година земеделският министър Десислава Танева и шефовете на държавните предприятия старателно ни убеждаваха, че на горските им трябват точно такива коли: с кожен салон и климатизирани седалки – т.е. такива, които се затоплят и охлаждат; монитори за задните места, паркинг сензори с камера за обратно виждане и още десетки екстри, които вдигат цената на всеки от джиповете до 200 хил. лв.

Сделката с колите скандализира и с още един детайл – обществената поръчка беше спечелена от съученик на земеделския министър Десислава Танева. Възложители на поръчките са подчинените на Танева четирима директори на горски стопанства в Благоевград, Сливен, Смолян и Габрово.

И министърът, и шефовете на стопанствата тогава ни убеждаваха, че инвестицията ще се върне от платежоспособни ловци чужденци.

Сега разкриваме обаче, че всъщност возят… най-охраняваните държавни мъже. А зад волана на един от тях лично е сядал премиерът в оставка Бойко Борисов.

Колите не са останали в предприятията и три месеца, научихме от служители в стопанствата, тъй като са дадени безвъзмездно на Националната служба за охрана.

„Предоставен е за изпълнение на държавни задачи (…) Нямахме такава идея. Естествено, че го купихме за нашите нужди”, обяснява Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП – Благоевград.

Възвръщаемост на инвестицията няма и в предприятието в Сливен.

Нашият (автомобил – б.ред. ) доколкото знам, но не съм сигурен, е предоставен на НСО за употреба, каза зам.-директорът Михайл Михайлов.

В Габрово пък въобще са се разминали с придобивката – поръчката не се е състояла.

Ловци не са се качвали и в скъпия джип в Смолян. Той също е даден на службата, която охранява първите мъже в държавата. Вместо за ловни излети в гората джипът се използва в кортежа на министър-председателя.

Така в активи НСО ползва с над половин милион над бюджета си, който за тази година беше рекорден, а за догодина ще е още по-висок - 37 млн. лв.

От пресцентъра на Министерския съвет коментираха пред bTV, че за охраната и транспорта на премиера отговаря НСО.

От службата пък заявиха, че законът ѝ дава право да ползва автомобили на други ведомства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    14 2 Отговор
    Намерете, Мутрата, Финансовия и всички замесени и им задайте въпроса за горските и НСО
  • 2 Гост читател

    12 2 Отговор
    Нищо не става от нас. Чърчил има много изказвания за нас- всичките абсолютно верни.
  • 3 гост

    12 1 Отговор
    37 000 000 лева народни пари се дават за охрана на мутрите от партиите . От кого се пазят и защо ? Пазят се престъпниците които са зачернили и ограбили много хора , също като мафията в управлението през последните 27 години . Истинските държавници ходят без охрана . Само мутрите ходят с охрана .
  • 4 Нео

    11 2 Отговор
    Източване, източване, източване, но това в сравнение с КТБ и подобни си е направо кокошкарско! Ама иначе същия тоя, които уж е в оставка се надява пак да дойде на власт и отново да ни клати ли клати!
  • 5 Прост

    7 1 Отговор
    Другия път пак за Гроб гласувай те
  • 6 бббббб

    3 1 Отговор
    Боко си е нагъл крадец.Така източват хазната години наред.
  • 7 гост

    1 2 Отговор
    .аси колко сте зле всички..ама тя статията е виновна де щото е написана много тенденциозно. Само за информация - горските стопанства са на самоиздръжка и не получават и стотинка от данъкоплатеца.

    Коментиран от #8

  • 8 Дядо поп

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ти си още по зле от всички,дори и така да е ,тази самоиз-
    дръжка е от държавни гори,дивеч и т.н.т

    Коментиран от #10

  • 9 Бойко Сам си кара джипа

    3 0 Отговор
    Значи имало мигранти на лъвов мост и Не само там!Ами нормално г-н Борисов и ГЕРБ се борят с тях возят Шейховете из пущинаците да оглеждат маршрутите!
    А за джиповете конкретно ами вижте Кой внася Тойота в България
    вижте Кой изнася дърва и между дървата това-онова
    вижте на Кого са ловните стопанства и направете сметка Кое е в полза на хората!
    Имаш гора секът Я,с парите в същата гора ловуват Шейхове возени на Джипове от същата дейност!!!
    Борбата с Ислямистите е безмилостна при ГЕРБ
  • 10 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "Дядо поп":

    дадо попе, всеми помисли малко бре, тоя министър председател нали трябва да се присвижва с нещо и до колкото знам НСО нямат право да имат собствени автомобили - демек трябва да ги вземе от друго ведомство. Това е един вид спестяване от парите на данъкоплатеца защото не идват от бюджета. Вярно е, че парите са дошли от природните дадености на страната, но повярвай ми искарани са с много труд и кадърно управление.

    Коментиран от #12

  • 11 Morgoth

    4 0 Отговор
    Тази НСО трябва да я поорежат малко. Основната и задача в момента е пази народните избранници от народната любов. Нямат пари за наука, но имат в пъти повече за кортежи които да правят инциденти по пътищата.
  • 12 Ник

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Кой те излъга, че НСО не си купуват колите сами?
    - Абсолютно невярна информация!
    За да няма повече спекулации по темата ти изпращам прасен пример от сайта на НСО:
    http://www.nso.bg/procdisplay.php?id=18

    Борисов и хората около него са си осигурили допълнителен комфорт.
  • 13 БАБА ГЕНА

    3 0 Отговор
    ТЕ СИ ПРАВЯТ ПОДАРЪЦИ ЕДИН НА ДРУГ С НАШИТЕ ПАРИ.А ПЪК НИЕ ИМ ПОДАРИХМЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА.ИМАТ Я КАТО ТЯХНА ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ.НО....ТРЯБВА ДА СИ ВЪРНЕМ ДЪРЖАВАТА ,ТЯ Е НАША ,НА НАРОДА,А НЕ НА ШЕПА МАФИОТИ.
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    Много интересно как така и откъде че и защо
    Зам Министърът на Земеделието знае с точност колко коли трябвали
    за Председателстването на Е С от България
  • 15 Милиардерска наглост

    1 0 Отговор
    Бойко хрисимата душичка се вози на джиповете купени с Наши пари
    Гората частна ама я секът негови хора и продават дърва на собствениците а и изнасят
    Ловуват в частната гора и се возят на джипове за по стотици хиляди платени с наши пари че и от поръчката комисионна както и за всичко друго
    е Кое е в полза на Народа аааааааааа
    А сега вече като Милиардер да си ги прехвърли на горскитеси авери
    та да си се вози пак в тях!
    Дали Не е долен и лукав
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове