11 Декември, 2016 04:30 6 202 13

Емигранти изпратиха 848 млн. евро в България

  • емигранти-
  • пари

Интересното е, че жители на България са изпратили в чужбина само 4 млн. евро за година

Българи, които живеят в чужбина, са изпратили на роднини и близки в страната 848 млн. евро през 2015 г., сочат данните на Евростат, цитирано от в. "Стандарт". Като 542 млн. евро от тях са получени от хора, които живеят в страните от ЕС, а 306 млн. евро са изпратени от жители на държави извън Общността.

Интересното е, че жители на България са изпратили в чужбина само 4 млн. евро за година, като това ни нарежда на последно място в ЕС. В класацията най-близо до нас е Естония, откъдето са изнесени над 7 пъти повече капитали - 29 млн. евро през 2015 г.

Като цяло личните трансфери, които са направили жителите на ЕС към страни извън Общността, са 31,339 млрд. евро. А изпратените пари към страните от ЕС са 10,952 млрд. евро. Това е довело до нетен износ от ЕС на 20,4 млрд. евро към останалата част на света. Нетно най-много капитали са изнесени от Франция - 9,519 млрд. евро.

На следващо място се нарежда Великобритания, откъдето нетно са изнесени над 5 млрд. евро. На следващите две места са Италия и Германия, откъдето нетно са изнесени 4,222 млрд. евро и 3,53 млрд. евро. Най-много капитали са изпратени към Полша (нетно 2,971 млрд. евро), Португалия (2,781 млрд. евро) и Румъния (1,747 млрд. евро). На следващото място сме ние с нетни постъпления от българи в чужбина в размер на 844 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    11 2 Отговор
    И тука е мястото човека с голямата глава да цъфне с усмивка и гордост да заяви колко се е надул брутния вътрешен продукт в следствие на политика водена от най-силната и велика партия на света и да спрем да хленчим и да се огледаме колко по-добре сме започнали да живеем.

    Коментиран от #2

  • 2 Лъки Луканков

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "некойси":

    Тиквуций сега лежи в джакузи и ближе рани от изборната президентска загуба, след като стадото му показахме,ч е не обожаваме есесовската кукла от неопределен пол кандидат за Мама. Това така го изуми, че вероятно е на алкохолен делириум от мъка? Това което показват статистическите данни показва колко отвратитгелно жалка държавна адмвинистрация имаме. само следи да гепне на някого парите ид а си отхрани унуците на паразитни постове. Те това е държавата отдавна тук като постове.... Ето как следи кой колко парици припечелва за да ги обложи и да нарани чааветата си накачулени по тивите и какво ли не. А ние балъците викаме патриотично - СЛАВА! Слава друг път! Горките емигранти? Тия паразити ги прогониха, а сега дебнат парите им за да ги гепнат и тях.

    Коментиран от #3

  • 3 Бат Ваню

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Лъки Луканков":

    Абе и ти си прав ама.... Кой, кой, кой (хах ха ха) по-добър от Бойко? Орешарски (е взел пари да стане премиер и да бъде кукла на конци) и зароби България с 10 млрд. Знаеш ли колко хора изгърмяха в КТБ а? Същото е с Радев платено му е да стане президент + заплатка + други бонуси... Синовете и дъщерите на всички са им в чужбина.... така си е... но ако и ти можеш да се намърдаш някъде на топло а? ;-) .... Тя темата е дълга... Кой по-добър от Бойко, кой? Курнелия ли , Марешки ли Карадайъ ли Рада ли ... или някой платен от БСП и ДПС за премиер? Бойко трябва да изкара 2 мандата самостоятелно... и пенсионерите да се поразредят ха ха ха... и ше почнеме да се оправяме. Има още магистрали да се правят....
  • 4 Вазичка Аданазова

    1 0 Отговор
    Бисер на Сере гей Станишев 8 Май, 2012
    Лидерът на БСП обяснява различията си с доскорошния държавен глава по време на пресконференция:

    Смятам за погрешна тезата и убеждението на президента и другар Първанов, че Бойко Борисов и ГЕРБ могат да бъдат победени в сблъсък на титаните, които вадят два меча и започват да се налагат публично в пряк сблъсък."
  • 5 КПСС

    7 0 Отговор
    Сега разбрахте ли защо нито на ГЕРБ ,нито на БСП им пука за хората които са в България.Всяка година почти милиард евро постъпват в страната ,ей така, от роднините ,за да подпомогнат семействата си.Как тогава няма да стимулираш емиграцията.Колкото повече българи зад граница,толкова повече кинти ще постъпват в България от българи които блъскат в чужбина.Не се налага на нито едно правителство да подписва договори или да спазва изисквания на ЕС.Кинтите си пристигат.
  • 6 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Жалко е, че хората РБ не могат да " вържат двата края" и се налага, за да просъществуват, техни близки, робуващи из европейските / и не само/ страни, да им пращат финансови средства! Още по-жалко е това, че гурбетчиите ни си мислят, че гласувайки за този, или онзи политик в България по избори, ще я оправят!?!? И най-жалкото е, че нашите пишман-политици начело с "независимите " от ВКС позволяват това да се случва ,в противоречие с Конституцията ни. Това пък идва да каже на шараните като мен, че Йожен Поатие много точно е написал : " Крадецът плячката не връща, и властелинът свойта власт!" Ако хората от България са извели извън страната някакви жалки 8 млн. лева, то дава ли ни някой информация колко милиарда източват от страната ЕРП-та, търговски фирми, продавачи на бензин и нафта от най-долна проба и т.н. и т.н. Сигурно сме ракордьори на Гинес, ама никой не ти казва...... и ....смееш ли да питаш.....
  • 7 стоян георгиев

    3 2 Отговор
    ревете сега против ес скъпи соцносталгици.850 милиона сухи парици ви пращат от ес и сащ вашите деца и братя.от рева ,дето ни източвали,преди да влезем в ес когато не ни източваха повече ли пари имахте а?

    Коментиран от #9

  • 8 onq s konq

    1 1 Отговор
    Не е коректно да се обявяват само сумите постъпили от Европа в ЕВРО,а да се премълчават РУБЛИТЕ,постъпили в БГ от Русия!СЛАВА РУСИИ!

    Коментиран от #10, #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ква Русия, кви пет, беш, лева.Ти добре ли си с главата?
  • 11 Доктор Ох Боли

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    Ти си оня с коня... ама от колхоза .... ха ха ха.... Слава на България уе! .... редовна апчитата! ха ха ха.....
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Jicata

    0 0 Отговор
    Dobre ce ima xora navan inace njama i darzava da ima 😩😩😩
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове