Last news in Fakti

13 Декември, 2016 11:50 4 082 21

Реформаторите взеха мандата

  • росен плевнелиев-
  • мандата
Реформаторите взеха мандата - 1
Снимка: БТА

Реформаторският блок взе проучвателния мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-ия парламент. Президентът Росен Плевнелиев връчи мандата на Румен Христов, Борислав Великов, Костадин Марков и Александър Христов от Реформаторския блок.

Рано тази сутрин стана ясно, че Реформаторският блок ще вземе проучвателния мандат за съставяне на правителство. Това бе решено на Изпълнителен съвет на парламентарната група.

Държавният глава каза в началото на срещата, че ще се радва, ако бъде направено усилие в рамките на 43-ия парламент да се сформира правителство.

Понякога "един процент шанс може да бъде 100 процента шанс", така че си заслужава да опитаме, още повече в светлината на рекорден брой кризи, които се разиграват около нас, в региона и по света, каза президентът и пожела успех на Реформаторския блок.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че не трябва да се допуска изоставане на подготовката на Българското председателство на Европейския съвет през първата половина на 2018 г.

На срещата са също заместник-председателят на ПГ на Реформаторския блок Борислав Великов, депутатът и заместник-председател на СДС Костадин Марков и Александър Христов, член на Постоянното присъствие на БЗНС.

Нагърбихме се заедно с партньорите от ГЕРБ да съставим правителство в този състав на правителството. Това заяви пред журналисти Румен Христов.

Демократичната автентична десница не е получавала мандат от 19 години. По тази причина ние ще подходим сериозно. По тази причина ще искаме да проведем разговори с ръководството на ГЕРБ и г-н Бойко Борисов. Нужно е да се опитаме да намерим формулата за създаване на ново реформаторско мнозинство. Преди две години заедно с ГЕРБ тръгнахме на път, на който в момента сме на средата.

Не трябва да забравяме, че на Балканите има несигурност и атентати. България беше остров на стабилност и продължаваме да бъдем така. Европейските лидери имат доверие в лицето на Бойко Борисов, посочи Румен Христов. Той не пропусна да отбележи, че Турция е разтърсвана от атентати, а Гърция от криза. Македония и Румъния са изправени пред предизвикателство да съставян кабинет.

Без политическа партия ГЕРБ не може да се търси съставянето на ново правителство.

Румен Христов припомни, че президентът връчва третия мандат на избрана от него парламентарна група, а това не изисква присъствието на лидерите от Реформаторския блок.

Смятаме, че е нормално след като каним ГЕРБ на разговори, то те като по-голяма партия да предложат и името на премиера, посочи Румен Христов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 перфоратори

    27 0 Отговор
    Политическа порнография от най-ниско ниво!
  • 2 бббббб

    17 0 Отговор
    Последен напън да гепят нещо ,ако мине номера.
  • 3 681

    16 0 Отговор
    Една част от разсипващите България взеха мандата за да го поделят с другите Улигофрени. Всичко наред ли е???
  • 4 681

    7 0 Отговор
    Една част от разсипващите България взеха мандата за да го поделят с другите Улигофрени. Всичко наред ли е???
  • 5 681

    12 0 Отговор
    Ти го е..ш, то си мисли.че му тупаш прахта.....
  • 6 1111

    15 0 Отговор
    Меглена явно е решила да прави "промени" освен в букварите и на наш гръб. Да сме живи и здрави да им ринем фекалиите.
  • 7 бати

    11 0 Отговор
    Разбира се че ще го вземат, гладни са за власт и пари. И ще оцапат положението още повече. Лично аз се надявам новия президент да е човек на място и поне в някаква степен да бъде коректив на безобразията дето сътворяват тия боклуци.
  • 8 Бсп

    12 3 Отговор
    И вие заминавате в историята със сатрапа герб
  • 9 законен

    5 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Смятаме, че е нормално след като каним ГЕРБ на разговори, то те като по-голяма партия да предложат и името на премиера, посочи Румен Христов.
    Защо ли си мисля , че Борисов скоро няма да е "премиера в оставка" а само "премиера" , отново !
  • 10 хайл

    10 1 Отговор
    Май ще стане:
    България правителството си мени,но премиера не!
  • 11 чисто нови

    4 2 Отговор
    Сие ДС, другият тумор на компартията взе властта да облажи някой лиев, нали са най-новият проект на другарите от БКП.
  • 12 батман

    7 0 Отговор
    А да видим ся колко пари ще свият, каква "нова" далавера са замислили.
    Нека кражбата започне, сега!
  • 13 Гоуст

    6 1 Отговор
    Каква е тая пародия: управляваща партия подава оставка и след това отново и връчват мандата... При служебните правителства се краде най-много
  • 14 mediator37

    6 1 Отговор
    Ако ГЕРБ и БСП бяха върнали мандата след като им изтечеше едноседмичният срок, щеше да бъде спечелено доста време, за да не се налага Плювналиев да съставя служебен кабинет с годност 10 дни. Щеше и тай да топа топката и направо Радев да съставя служебен кабинет като встъпи. Сега една тъпня ще стане- господин за един ден.
    Ама и ГЕРБ и БСП са едни позьори щеславни, дето никъде ги няма. Вземат папката и показно на секундата я връщат, демек, вижте ни колко сме велики и над нещата.

    Коментиран от #18

  • 15 ЕКСПЕРТ

    10 1 Отговор
    Как да им го обясним на тези тъпи политици, че не ги искаме!!!
    Правителство на всяка цена - михлюзиии...

    Коментиран от #16

  • 16 onq s konq

    1 6 Отговор

    До коментар #15 от "ЕКСПЕРТ":

    Как пък да ви се обясни на "ВАС",че след като беше измислено гласуването,всякакви приказки и обяснения станаха излишни?
  • 17 БОКО

    5 2 Отговор
    Какви са тия перфоратори,каква е тая сбирщина,какво правителство ,какви 5-лева?Връщайте ш...ния мандат и всичко да започне от начало,тогава народа ще определи ,кой ще кара влака.Вие искате на готово бебе бащи да ставате!По добре КРАЙ,от колкото агония БЕЗКРАЙ!
  • 18 законен

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "mediator37":

    Пак не си в час , никой не иска служебни правителства и предсрочни избори , а Борисов с нов кабинет в този парламент и с мандат на друга партия , вече няма да го питат кой носи "политическата" отговорност
  • 19 гост

    6 0 Отговор
    НА ПРАКТИКА НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ , ПАК ГЕРБ И РБ И СЪС ОСТАНАЛИТЕ БОКЛУЦИ ЩЕ УПРАВЛЯВАТ . САМО 7,62 Е УПРАВИЯТА НИЩО ДРУГО .
  • 20 Патето Яки

    6 0 Отговор
    Не могат да се разделят с кокала, особено като знаят че им е за последно.
  • 21 Г(Е)РОБ

    0 0 Отговор
    На.раха се за власт, иначе предсрочните и мажоритарния вот ще ги пратят на боклука на историята. Телевизия "СКОТ" сътвори Волен а сега ги бълва на поточна линия!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове