Last news in Fakti

14 Декември, 2016 11:25 2 702 12

Започва второто дело за референдума, ще броят повторно бюлетини в 44 секции

  • референдум-
  • слави трифонов-
  • второ дело-
  • бюлетини-
  • дело
Започва второто дело за референдума, ще броят повторно бюлетини в 44 секции - 1

С определение Върховният административен съд е дал ход на второто дело, заведено от Слави Трифонов срещу резултатите от националния референдум.

ВАС допуска съдебна метематико-статистическа експертиза, която да извърши повторно преброяване на бюлетините в посочени в иска на Трифонов 44 секции и да установи има ли грешки в протоколите с резултатите и какви са те. След което да изчисли има ли разминаване в обявените от ЦИК резултати.

Назначените вещи лица по експертизата са Александър Иванов Кюркчиев, Борислав Иванов Радайски, Лозан Кирилов Дойчев, които да дадат заключение по поставените въпроси.

ВАС е определил депозит за изготвяне на експертизата в размер на 12 000 /дванадесет хиляди/ лв., вносими от жалбоподателя в 3-дневен срок от съобщението.

Задължил е Централната избирателна комисия да осигури в сградата на ЦИК всички изборни книжа /включително пликовете и бюлетините/ от 44-те секционни избирателни комисии, описани в приложение №1 към решение №3999-НР от 11.11.2016г. на ЦИК, и да даде достъп до тях на вещите лица за извършване на повторното преброяване на резултатите от гласуването.

Вещите лица трябва да уведомят жалбоподателя, чрез неговия пълномощник адвокат Ясен Христев, за времето и мястото в ЦИК, в което ще се извърши преброяването на резултатите от гласуването в 44-те секционни избирателни комисии. Централната избирателна комисия и вещите лица да осигурят възможност на жалбоподателя, чрез неговия пълномощник, да присъства при повторното преброяване.
ВАС определя срок от 10 /десет/ работни дни на вещите лица за изготвяне на експертизата, които започват да текат от внасяне на депозита за експертизата от жалбоподателя и уведомяване на вещите лица за експертизата.
ВАС задължава Централната избирателна комисия в 7-дневен срок от съобщението да представи по делото обобщена справка за броя на нарушенията, с които са сезирани секционните избирателни комисии, районните избирателни комисии и Централната избирателна комисия по повод произведения национален референдум, и за взетите решения по тях.
След изготвяне на експертизата деловодството на Върховния административен съд да докладва незабавно делото на председателя на четвърто отделение на ВАС за насрочването му в срок в открито съдебно заседание, за което да се призоват страните по делото и вещите лица.
Определението не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Георги Стоянов

    5 1 Отговор
    Деси, Киро,Стояне и оня с коня, хайде мама, вие сте. Изходете се първи по въпроса, ама с Гоолямо разбиране. Напънете се така, че да ви излезат понгълите а ние да се посмеем на бисерите ви. Чакам.

    Коментиран от #3

  • 2 Киро

    2 4 Отговор
    Не, не и не.Не на референдума на Трифонов.

    Коментиран от #10

  • 3 Ядесереитн

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Георги Стоянов":

    Е, и какво от туй - като стане мажоритарна с-мата? Големите ще си картират избирателните райони в БГ то както им е кеф. Само в парламенто ще по-макло шарено. Прост народ угодия няма.

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Г(Е)РОБ

    0 0 Отговор
    След слънце, сняг и дъжд... политическа чалгия!
  • 5 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ядесереитн":

    Ти си яркото доказателство за това . С този умствен багаж едва ли разбираш кое е ляво и дясно и кое нагоре и надолу .

    Коментиран от #8

  • 6 Г(Е)РОБ

    0 0 Отговор
    Шегите ни са вече тъй оскъдни
    и нямат като че ли оня хъс...
    Как весело, кажи човек да пръдне
    с тоя тъжен и загрижен г.з?!!
  • 7 шоуто продължава

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ядесереитн":

    Едно е да си купиш 100 тина депутата, ако някой мине метър, друго е да си купиш милиони гласове, по лесно и евтино е.
    Ще има само една партия, която ще се отдаде на кражби и продажби, както винаги.
    Олигарсите и местните феодали ще си слагат подставени и купени лица, които да лъжат хората по места, пак ще стоят партии и мафиотски кланове зад тях и всичко пак ще си е по старому с тази разлика, че изборите ще станат по евтини и разни кръгове и обръчи ще могат да се домогват по лесно да властта да си стимулират "бизнеса" с разни пионки и лобисти.
    С една дума, "От търн, та на глог, че и по зле".
    В Българистан винаги може да стане по зле!
  • 8 Ядесереитн

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Млади момко, немам претенции за много акъл ( ама на 72г бачкам с таблет). Айде да си мерим кой има повече благинки - парички, къщи, земи, а? Това е, защото от малък знаех накъде духа ветро и съм бачкал като куче, ама в правилната посока... Сега не ми пука за държавна пенсия малка - голяма, за скъпи доктори, горива и др. Ям, пия и с...ра на корем! Родата ми е сита и изучена. Здрав съм като камък - и при -20 градуса студ одя за риба и на кадъни още налитам!
    Ако секой си гледаше работата повечето щяхте да сте добре и оттам и България щеше да е наред.

    Коментиран от #9

  • 9 Живот ли бе да го опишеш

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ядесереитн":

    Освен да ти завиждам, друго не мога да направя, драги ми дядо беловласи.
  • 10 Киро

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Ей, менте, народа каза какво иска!

    А от такива българофоби, като тебе, дето за шепа трохи лижат, каквото им се подаде, ми се повръща!

    Коментиран от #12

  • 11 Г(Е)РОБ

    0 0 Отговор
    Дето е било - пак ще бъде... Дето е текло порой, пак тече!

    ХРИСТО БОТЕВ : "...Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен...."
  • 12 кирка

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Абе казал.Ти пишеш за каквотот ти плащат.Богат ли стана?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове