15 Декември, 2016 13:30 1 910 3

Хора, които не са стъпвали в Хитрино коментират и объркват другите

  • бъчварова-
  • хитрино-
  • коментират-
  • объркват

Обективната информация за операцията в Хитрино се дава от щаба, всичко друго е въпрос на лични интерпретации, заяви Бъчварова

Хора, които не са стъпвали в Хитрино коментират и объркват другите - 1
Снимка: БТА

Обективната информация за операцията в Хитрино се дава от щаба, всичко друго е въпрос на лични интерпретации, заяви министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Тя взе участие в заседание на Общинския съвет в селото.

„Ние всеки ден по два пъти в точно определено време даваме информация от щаба, т. е. от мястото, където се събира цялата информация и се взимат решения. Успоредно с това има коментари на хора, които не са стъпвали тук, не са виждали за какво става въпрос и имат и повече време да говорят и се получава едно объркване сред хората“, обясни министърът.

По думите й до момента информират обективно и внимателно за случващото се, без да крият нещо.

Нашият интерес и амбиция е операцията в Хитрино също да се приключи по-бързо, но трябва да гарантираме условията за сигурност, заяви тя.

"Нямаше ултиматум. Имаше въпроси. Обяснихме им какво правим, защо го правим, как им помагаме, защото тук всички сме, за да им помогнем. Обяснихме им технологично решенията, които сме вземали и които не са леки, а изискват определена експертиза", каза още Бъчварова.

"Хората искат все пак някакъв ориентир кога ще могат да се върнат, но надявам се разбраха, че ние нямаме никакво желание или интерес да се бавим. Нашият интерес и амбиция е също да се приключи по-бързо, но трябва да гарантираме условията за сигурност", допълни тя.

Ще обявяваме на населението за всяка изнесена цистерна, посочи директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов.

„Така населението ще бъде по-спокойно, помолих ги за разбиране, нещата са критични и не мога да се ангажирам с конкретен срок“, каза още той. По думите му не може да се ангажира с конкретен срок за приключване на операцията на мястото на инцидента.

„Моето желание е също това да стане колкото може по-бързо, от друга страна хората трябва да имат подготвеност, че процесът е непредвидим, смятам, че ни разбраха. Хората благодариха на екипите, които са на място, знаят риска, на който те са подложени и не желаят по никакъв начин, с идеята да се върнат по-скоро в населеното място, да притискат нашите хора, да сбъркат и да има нови жертви“, каза още той.

Относно нежеланието на хората от Хитрино, цистерните да бъдат разположени при кариерата в близост до село Каменяк, Николов заяви, че очаква на 15-тия ден след като приключи операцията на мястото на инцидента, вагоните, които бъдат настанени на временната площадка, да бъдат изнесени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тука има тука нема

    3 0 Отговор
    Без да е направена оценка на щетите(защото не може да се влезе в селото) държавата отпуска щедро 10 милиона лева, ЕС - 10милиона евро, събрани от есемеси на граждани - 1,5 милиона лева. До този момент -около 31,5 милиона лева. Колко къщи са пострадали? Например 50 къщи (като селски къщи някои са били гредоред)- за всяка къща и по 100 хиляди лева !!! да обяват че струва това са 5милиона лева.Къде отиват останалите 26милиона лева? За жп.пътя в района на селото? Държавните сгради и обекти са застраховани - и застрахователя ще плати. От тези 31 милиона лева- какво ще се построи в селото и какво ще стигне до пострадалите? Както се казва - с човека е говорено, той каза "Ще видиме"
  • 2 Г(Е)РОБ

    4 0 Отговор
    Дето е било - пак ще бъде... Дето е текло порой, пак тече!

    ХРИСТО БОТЕВ : "...Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен...."
  • 3 Ник

    5 0 Отговор
    То и Бъчварова не разбира какво работи и обърква хората, но все още е на работа и получава заплата, далеч надхвърляща способностите и...
    За да направи такова изказване, тази наистина трябва да има самочувствието, че е професионалист, аз обаче пък и по голямата част нещо не сме съгласни с подобна теза.
    Както беше споменато преди седмица по адрес на същата:
    - Аман от Кифли (престарели)
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове