Last news in Fakti

17 Декември, 2016 06:31 14 197 7

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските

  • влак-
  • левове

Преглед на печата

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските - 1

24 часа

Горивата на Марешки - 136 000 лв. загуба и 1,09 млн. задължения

За 15 г. “Лукойл” е платил в България близо 31,5 млрд. лв. данъци и осигуровки. Нека г-н Марешки да каже той колко данъци е платил за горивата за последната година. Това заяви в сряда пред депутатите от комисията за пазара на горива Валентин Златев - председател на петролната асоциация и шеф на “Лукойл България”. “Дали държавата е защитила своите интереси и кой може да гарантира, че от този търговец, продаващ на по-ниска цена, си е събрала ДДС и акциза”, допълни Златев.

И посочи, че Марешки е феномен, който е проблем на българската държава, а не на бранша, защото нито една проверка срещу него не е завършена до този момент. В четвъртък по Нова тв Марешки отговори, че нямало чадър над него.

Труд

Съдебната реформа е заложник на политически интереси

“Съдебната реформа е заложник на корпоративно-политически интереси, които се стремят да парцелират съдебната власт.” Това се казва в доклад, наречен “По някои актуални въпроси на съдебната власт”, който бе представен вчера пред журналисти и магистрати от проф. Емилия Друмева, Борислав Цеков и Здравка Кръстева. Той е изготвен от самите тях и от други учени юристи, обединени в новосъздадения форум “Право и справедлибост”.

“Опитите да се прехвърля топката за незадоволителното качество на правосъдието от съда на прокуратурата и обратно забавят провеждането на съдебна реформа”, подчерта проф. Емилия Друмева. Докладчиците акцентираха на няколко “приоритета на съдебната реформа”.

Стандарт

Чуждите инвестиции паднаха с 46%

Преките чужди инвестиции в страната за периода януари–октомври 2016 г. възлизат на 942 млн. евро (2,1% от БВП), като са по-ниски с 806,2 млн. евро (46,1%) спрямо същия период на миналата година, обявиха от БНБ. Само през октомври чуждите инвестиции намаляват с 25,2 млн. евро, при увеличение със 137,8 млн. евро за октомври 2015 г.

Дяловият капитал (преведени/изтеглени парични и апортни вноски на чужди компании в/от капитала на български дружества, както и сделки с недвижими имоти) възлиза на 302,8 млн. евро за януари–октомври 2016 г.

Монитор

Библиофили чакат две години за хитови заглавия

По две години чакат реда си за заглавие книгомани в регионалната библиотека "Стилиян Чилингиров" в Шумен. На "опашки", които могат да се сравняват по време само с реда за леки коли при социализма, се редят над 600 души от общо 5 хилядите читатели на книгохранилището. Причината - от най-хитовите заглавия библиотеката рядко може да си позволи повече от 1-2 екземпляра, а срокът за заемане на една книга е един месец с възможност да удължаване до три.

Сега

Само 5% от фирмите са песимисти за 2017 година

Изненадващ оптимизъм демонстрират българските фирми на фона на политическата нестабилност в края на годината. Само 5% от тях прогнозират влошаване на бизнес климата през 2017 г. Каквато и да бъде политическата конфигурация, не се очаква влошаване на прогнозите. Надявам се това да насърчи инвестициите, съобщи вчера председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов. Той представи годишното проучване на Европалати за очакванията на бизнеса за 2017 г., в което България е представена за 18-и път.

Дума

Продават 50 локомотива по-евтино от джипките на горските

Преди седмица стана ясно, че БДЖ обявили търг с тайно наддаване за продажба на 50 локомотива и електромотрисни влакове. Любопитното е, че обявените цени за почти целия подвижен състав в списъка за продан са по-евтини от джиповете "Тойота Секвоя", за които горските стопанства платиха по 200 000 лева за бройка, а след това се оказа, че са отстъпени на НСО и че обслужват дори премиера в оставка Бойко Борисов.

Вчера Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт подаде три сигнала в прокуратурата за предстоящи сделки с имущество на БДЖ. Едната е за търга за продажбата на въпросните 50 локомотива и електромотрисни влакове, който е насрочен за понеделник. От инициативата са категорични, че част от подвижния състав е годен за експлоатация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    30 1 Отговор
    МАФИА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 2 gost

    9 25 Отговор
    Аз ще ти отговоря господин Златев:
    1. Бензина, който продава е боклук;
    2. За чадъра сам си отговори, като вземеш предвид на кого предаде гласовете на своите поддръжници.
  • 3 незнайко

    21 0 Отговор
    Може би ще продават дизелите, защото са по трудни за поддръжка. Циганите ще играят с удоволствие за тях. Ще дойде време, когато ще съжаляват за продажбата им.
  • 4 да бе да

    39 2 Отговор
    Платили Лукойл данъци трънки,плащаме ги ние начислени в горивата!
    Златев от джоба си ги изкарал и платил...ти да видиш!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гощо

    3 0 Отговор
    Кучето си лае кервана си върви!!!!!!
  • 7 увя

    1 0 Отговор
    решено е кой ще спечели търга за това са на тази цена
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове