Last news in Fakti

19 Декември, 2016 08:05 12 678 22

Ценко Чоков e оправдан в съда по обвинение за документна измама

  • ценко чоков-
  • съд-
  • обвинение-
  • измама
Ценко Чоков e оправдан в съда по обвинение за документна измама - 1

Районният съд в Бяла Слатина оправда кмета на село Галиче Ценко Чоков по обвинение за документна измама, предаде "Конкурент". Информацията беше потвърдена от адвоката на селския първенец Светла Генова. Присъдата по дело №141/2016 г. беше прочетена в четвъртък, уточниха от районното съдилище. Делото е заведено по силата на чл.311, ал.І от наказателния кодекс, който третира документните измами.

Обвинението поддържа тезата, че Чоков, като кмет на Галиче, с измама е присвоил земеделски имот на И. Ковачева. Прокуратурата е повдигнала обвинението след сигнал, подаден от Веселин Тушинов. На съдебното заседание обаче държавното обвинение не успя да докаже по категоричен начин, че Чоков е придобил имотите чрез измама. Ковачева пък обясни, че е получила 6 000 лева за сделката, като се е подписала под договора за продажба. Графологичната експертиза от института по криминалистика и криминология на МВР също беше в полза на защитата на Чоков.

Решението на районния съд в Бяла Слатина подлежи на обжалване пред окръжните магистрати във Враца. В същото време Светла Генова, която е бивш окръжен прокурор на Враца и настоящ адвокат с успешна практика в града под Околчица, обжалва решението на районния съд, с което Веселин Тушинов беше оправдан по друго дело срещу Чоков. Процесът се води за нанесени обидни квалификации срещу кмета на Галиче, а първият епизод от съдебната битка приключи в полза на Тушинов.

През последните дни пък магистратите отхвърлиха две наказателни постановления срещу Чоков. Първото от тях е заради фалшиви адресни регистрации, а второто - за нерегламентирано сметище край белослатинското село Галиче. Така резултатът в съдебните спорове между Чоков и прокуратурата вече е 3:1 в полза на кмета на Галиче.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Тошо

    41 17 Отговор
    Мажоритарна избирателна система която Слави Трифонов подхвърли, ще даде възможност на такива образи като Чоков да си купят гласовете на селото и да станан депутати,след това става съвсем страшно, мутрите ще имат още по голяма власт че и имунитет

    Коментиран от #7, #8, #11, #12, #14

  • 2 нищо ново

    27 1 Отговор
    Интересно бившата окръжна прокурорка и настояща смела и успешна защитничка на примата , дали като оглавяваща държавното обвинение е била толкова усърдна да го залови и хвърли в затвора за каквото и да е!Явно , не , а още по-явно е , че още тогава е била на хранилка!
  • 3 Бате Любо

    34 1 Отговор
    Нашата съдебна система е такава че и Осам Бен Ладен би оправдала...Да сте чули някъде гарга на гарга око вади ли?
  • 4 Бай село

    26 1 Отговор
    Бай Тошо мажоритарната система вярно ще даде възможност на такива , , като Чоков да си купят гласове , но кажи ми в случая нима Чоков не е купил следствие и прокуратура? Каквато и система да се приложи в България гласове ще се купуват и мутри ще влизат не само в парламента , но по всички етажи на висшето общество! В България има една система наречена МАФИЯ , която се е окопала толкова здраво , че няма мърдане. Всичко друго е вятър работа!
  • 5 Гост

    22 0 Отговор
    Накрая някой ще го гръмне и Тоя
  • 6 гост

    24 0 Отговор
    Докато оправдават такива полу-човеци, които тероризират села и градове, няма да се оправи нищо в тази държава. Тези са доживотни затворници, но правосъдието е на хранилка от тях, не е надхитрено, а купено.
  • 7 барото

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Ами за това говорим, но много хора нямат нужния опит и наблюдение върху ситуацията.
    Към този момент тези местни феодали имат ноу хау от определена партия, защото партиите в България са всъщност обръчи от фирми източващи бюджета, партиите осигуряват чадър над подобни баровци, а с мажоритарното гласуване, тези феодали ще имат още по голяма власт и независимост, а партиите ще станат още по зависими от тях!
    Казано по просто, проблема с беззаконието и липсата на адекватно правосъдие не може да се реши с мажоритарни избори, а даже напротив, ще даде повече власт на локалните структури на мафията.
    Мажоритарното гласуване в условията на нашата реалност няма нищо общо с мажоритарното гласуване в Англия или Франция, ако има нещо общо е само името.:)
    Проблема не е в избора, а в системата за контрол и правораздаване.
  • 8 да ве

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Дори да приемем тезата ти за вярна то какво общо има мажоритарната система с "решенията" на съда, които случайно или не винаги са в полза на такива и ги оправдават. Ако полиция, съд си вършеха работата, какво значение има, ако въпросния мутроподобен извърши престъпление.снемат му имунитета, съдят го и ще си лежи независимо, че е избран мажоритарно ! Тая теза, че видите ли мажоритарно, ще влязат лошите мафиоти да изгонят сегашните добри мафиоти е меко казано смешна и се прокарва от сегашните такива за да не си загубят позицията.
  • 9 onq s konq

    1 26 Отговор
    Какво сте ревнали бе ? Кано е невинен естествено е да го оправдаят!Аман от русуфили тука !

    Коментиран от #19

  • 10 Гост

    14 0 Отговор
    Къде е висшият съдебен съвет да потърси отговорност от съответния съдия по делото. Ръководството на ВСС трябва да се избира също от народа и да има правомощия да потърси отговорност от всеки самозабравил се съдия. Ако чакаме чрез морал да се случат нещата нищо няма да се получи, в БГ морал няма.
  • 11 Бай гошо

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Ми сега кой има власт?
  • 12 Д-р Менгеле

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    С гласовете от селото няма как да стане депутат. Освен това, сега няма да купува цялото село, а ще отиде с парите направо в партията и ще си купи челно място в листата. И без това на партиите им е все едно кои са депутатите, като те дори не ходят на работа. Ако отидат, то ще е да раздуват клюки и да похапнат в стола на парламента. Има Президент, който харчи по 5-6 милиона годишно, а е безгласна буква. Има парламент, който гласува нещо си, което предварително е уговорено от Бойко и обкръжението му. Реално и парламента е излишен. Трябва да се избира премиер/президент и той да си назначава министрите. Тогава няма да се прехвърля топката от един на друг, а ще се знае кой се е на.рал....
  • 13 Гост

    0 3 Отговор
    То да беше само тази Мутра ЧОКОВ няма КМЕТ от ГЕРБ в БЪЛГАРИЯ А ДА НЕ ГО ВОРИМ ЗАСЕЛАТА ОТ. ТЕТЕВЕНСКО ГАЛАТА ГЛОГОВО ЧЕ КМЕТОВЕТЕ СА ЗАБРАВИЛИ ЧЕ СА ИЗБРАНИ ОТ ХОРАТА И ПОЛУЧАВАТ ЗАПЛАТА ОТТЕХНИЯ ГРЪБ ЕДИНИЯ ОТ ГЛОГОВО НАПРАВИ ПЛОЩАДА НА ПЪТНА БАЗА СКЛАД ОТ ПЯСЪК С КОЙТО ЛИЧНО ТОЙ ОПЕСЪЧАВА ТЕТЕВЕНСКИЯРАЙОН ОТ КАКТО Е КМЕТ ЖИТЕЛИТЕ НАГЛОГОВО СЕКЪПЯТ В КОРИТА И ЛЕГЕНИ ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ДВУ И ТРИ. ЕТАЖНИ ЖИЛИЩА И СЕ СНАБДЯВАТ С ВОДА ОТ СЪСЕДНИТЕ. СЕЛА А ДРУГИЯ. КМЕТ. ОТ. ГАЛАТА. ТОЙ Е ЗАБРАВИЛ И КМЕТСКИЯ СТОЛ В КОЯ СТАЯ СЕ НАМИРА. А ДА ГОВОРИМ ЧЕ ЗА ДВА МАНДАТА НЕ Е ИЗКЪПИЛ ЕДБНА УЛИЦА А ТОВА. Е НАЙГОЛЯМОТО СЕЛОВ. ЛОВЕШКА ОБЛАСТ СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕЗИ. САМОЗАБРАВИЛИ СЕ К М Е Т О В Е. БИЗНЕСМЕН И
  • 14 гост

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Тошо":

    Само дето Ценко Чоков е продукт на партийната избирателна система,и ако не се беше появил по медийте най-вероятно щеше да бъде депутат в новият парламент.
  • 15 Бай Тошо

    3 0 Отговор
    Трабва си човек от народа да управлява тая държава ,и също да не жали тия които са спомогнали за разрухата българска, от кметове до президенти всеки трябва да си плати за дяволиите
  • 16 Pedal

    0 0 Отговор
    Trqbva da se vdigne cqla bulgariq i da sednat obiknovennite hora na visokite postove
  • 17 Рlovdiv

    2 0 Отговор
    Че това новина ли е?
  • 18 Емил александров

    2 0 Отговор
    Чоков и синът му пълни озроди бандитчета селски надвиха отново правосъдието. Така е при нас правете схеми , че колкото повече пари съберете толкова по големи престъпления можете да правите
  • 19 Някой

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "onq s konq":

    Пич, ти продължаваш да не си пиеш хапчетата.
    Пий си ги и иди да ти ги сменят с нещо по-силно.
    Стига ни занимава с напъните си.
  • 20 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Добре де виждате какво е защо просто вместо да пускате тото лотарии да ходите да пиете пушите и тем подобните ненужни харчове не съберете необходимата сума а тя не е много и да поръчате неудобните кметове на някой който да ги погледне през оптиката на снайпер и готово
  • 21 Тошибиян

    0 0 Отговор
    Съберате неска 5 пари утре 10 селяните дето живееете там и кмета мошенник го елиминирате и така
  • 22 Гого

    0 0 Отговор
    Имах си аз да го вкарат в затвора какъвто премиера такива са и неговите поддръжници!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове