Last news in Fakti

22 Декември, 2016 06:33 7 364 12

20 000 тира карат из страната по галоши

  • tir-
  • тир-
  • кабинет

Преглед на печата

24 часа

Майстори къртели дъски от падналата сграда на “Алабин”

Работници къртили дъски и дюшеме от сградата убиец на ул. “Алабин” 39 преди нейното падане, казаха в Софийския градски съд охранители, които са пазели постройката. Тя се срути на 19 септември 2006 г. и уби две момичета, съобщи в. „24 часа”.

Преди два месеца делото срещу собственика на сградата Георги Кирчев и още трима тръгна в съда. Според двамата пазачи част от дървения материал отивал във вилата на един от колегите им.

Труд

България в компютрите на терористи в Мосул

При бойните действия за освобождаването на иракския град Мосул от "Ислямска държава" са открити компютри с информация, че се подготвя поредица от атентати в няколко държави, сред които и България. "Разбра се, че и ние заедно с Русия, Франция, Германия, Турция и Италия сме в пъклените планове на терористите", заяви за "Труд" бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. Сигурен източник от тайните служби потвърди думите му, че тази информация не бива да се подценява.

Стандарт

Слагат таван на такса „юрисконсулт"

С промени в Гражданския процесуален кодекс ще се сложи таван на таксата „юрисконсулт". Това решиха депутатите от парламентарната Комисия по правни въпроси, като на заседанието й присъства и омбудсманът Мая Манолова. Съдът ще преценява какъв да бъде размерът на възнаграждението на юрисконсултите по Закона за правната помощ, за да не се плаща за дълг от 20-30 лв. сума от 300-400 лв., както е по досегашния ред.

Монитор

20 000 тира карат из страната по галоши

Около 20 000 тира бродят из пътищата на страната по галоши – с изтъркани гуми и без вериги. Това е общата бройка на камионите, които работят в сивия сектор – т.е. нямат нужните разрешителни да извършват превоз и съответно в масовия случай не покриват законовите изисквания. Това научи „Монитор“ от председателя на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов.

По думите му това са обикновено тирове, които превозват товари във вътрешността на страната, например камиончета, които пътуват от Смолян до Пловдив, да речем. Според него там нещата не са като хората, като обикновено става дума за собственик с един камион или две по-малки превозни средства.

Сега

Много данни за корумпирани политици - нула разследвания

Прокуратурата разполага с много данни за високопоставени корумпирани политици, но няма нито едно разследване. Държавното обвинение не действа в ключови моменти. Делата срещу силните политически фигури у нас се разследват в зависимост от успеха им на изборите. Това са най-скандалните констатации на независимата европейска ревизия на българската прокуратура според обобщения доклад, оповестен от Министерството на правосъдието. В анализа се препоръчва да се направят цялостни разследвания на скандалите с подслушване, в които беше намесен премиерът Бойко Борисов, както и да се създаде независимо звено по румънски модел, което да разследва корупцията.

Дума

Плевнелиев наруши Конституцията

След провала на Реформаторския блок да състави кабинет в това НС, Росен Плевнелиев реши да пренебрегне разписанията в Конституцията и отказа да състави служебен кабинет. "Няма да назнача трето служебно правителство. С две служебни правителства за месец ще станем за смях", заинати се той. Президентът обеща да разпише "на секундата" кабинет, предложен от новоизбрания държавен глава Румен Радев.

Валери Жаблянов от БСП се възмути, че без основания в Конституцията Плевнелиев създава хаос, водейки безпринципни политически преговори и договорки. Лидерът на АБВ Георги Първанов припомни, че в чл. 99, ал. 7 от Конституцията е изрично записано, че в случай на несъставяне на кабинет президентът е длъжен да свика и организира служебно правителство.

Капитал дейли

"Дънди прешъс металс" откри още злато в Челопеч

"Дънди прешъс металс" е открила нова зона с високо съдържание на медно-златна минерализация в мината си в Челопеч. Това стана ясно от съобщение на канадския собственик Dundee Precious Metals (DPM). Откритието е направено в рамките на програмата на компанията за развитие на ресурсите. Като част от концесионните си договори всички добивни дружества правят проучвания, които често увеличават запасите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    20 2 Отговор
    Поредните мераци на транспортната мафия да премахне
    конкуренцията,20 000 тира,че в БГ са останали не повече
    от 200 населени места обитавани от работещи хора.Излиза
    че средно има по 100 тира в градчета като Ихтиман
    примерно.Ръсят лъжи за да използват държавата да пре-
    махне дребосъците работещи най-вече за насъщния.
  • 2 MADMAX

    21 3 Отговор
    Тоя където е писал стататия и той е голям умник,TIR няма такъв камион TIR е международна конвенция.И стига сте писали поръчкови статии!
  • 3 гост

    22 1 Отговор
    Един самостоятелен превозвач е по-вероятно да си поддържа камиона отколкото крупните такива, които плащат, за да не ги проверяват и да увеличават краткотрайните си печалби. Когато имаш един камион или бус и насъщния ти зависи от него само глупец ще си позволи да рискува без гуми, обслужване, такси, или рисково каране. Най-лошите шофьори са на големите компании, камионите им минават технически прегледи само на хартия, а спестените пари от консумативи са много и отиват в джоба на шефа.
  • 4 Land Cruiser 100

    2 14 Отговор
    Който и да е тираджия, където и когато и да го пребиеш, все ще има защо... трябва да се разстрелват на място, 70% от загиналите по пътищата, и 99% от големите задръствания с верижни катастрофи, са по вина на тия !

    Професионалните шофьори са на дъното на социалната стълбица, по-долу от охранителите и полицаите...

    Коментиран от #9

  • 5 кмета

    6 0 Отговор
    Що не проверите ЗЕМЕ ВЛАДЕЛЦИТЕ да видим имат ли документи за техника и на кого се плаща за протекция, ам дърварките претоварени пъплят 30-40 как се хора без мозък стоя на отсрещната страна.

    Коментиран от #8

  • 6 Слаби крави!

    4 1 Отговор
    Защо гонят с превишена скорост? Низко платени, непостоянно осигурени с товари, едва връзват двата края, изнасилени с множество такси, документи и застраховки, високи цени за ремонт подръжка и обслужване, вложил почти всичко каквото е имал за да започне свой бизнес но икономика и държавна защита и гаранция че е се създадат благоприятни условия - няма. Тогава се получава ефекта-"падане на пердето". Караш дор де можеш, ден за ден. Казват че живота ги е докарал до туй дередже. А философски казано: Средата в която живееш, определя съзнанието! И пак опира до Средата в която живеем. Кой определя Средата? ЕЛИТА! Кой е ЕЛИТА? Каква е средата която ЕЛИТА ни предлага? Може ли да се живее и работи в тази Среда? Вижте истината, честният е финансово слаб а там където има шеметно преуспяване, по честен път едва ли е възможно! Не управлавдавам рисковете създавани по магистралите и ги отричам. Но шофьора е човек също и уважение към него също трябва да има. ДА ама НЕ! България е в ръцете на корумпиран ЕЛИТ, който работи в своя полза. Затуй ще си останем всички като народ -" Слаби крави " и ще се обвиняваме един друг. Аз мисля така. А Вие?
  • 7 bad company

    3 1 Отговор
    Лалов пак са му искали мнението в пияно състояние! Аман от дето са на някакви постове при това измислени, които като им дадат трибуна и започват да плещат всевъзможни глупости! Не се наядоха и все пари не им стигнаха! Онръзна ми да говорят от мое име и за моя сметка разни празноглавци! Аз имам един камион( а не както журналята пишат "тирове". за тях мога да кажа само, че е много смешно образовани хора да казват тирове вместо камиони. За справка TIR e режим, под който се превозват товари. Какви са тези журналисти незнам! Образование нулево!) с който си храня семейството или поне се опитвам да го правя. От този камион се хранят всички около мен, само не и аз. Като започнем ДАИ,КАТ,бензиностанции, сервизи, АПИ, счетоводители, паркинги, данъчни, банки, лизинга... ако съм изпуснал някой да не се сърди. Искам да заявя, че нито една браншова организация по никакъв начин не стои зад мен. Никога не е защитила мен и бизнеса ми. Само гледат собствените си облаги. Вече не издържам в тази държава! Едвам се удържам да зарежа всичко и да емигрирам завинаги! Имам две деца и искам да са българчета и да живеят тук, но тук само пумия се излива върху нас ежедневно!
  • 8 bad company

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "кмета":

    Искам да дойдеш и да ме пребиеш! Незнам изобщо защо се наемам да ти отговарям при положение, че поста ти говори много за твоята личност. И все пак съм християнин и ако мога да ти променя мнението към по-добро макар и малко ще е успех дори за теб. В камионите има хора с техните съдби и несгоди. Те търпят огромни лишенияза да хранят своите семейства. Ако не са тези хора магазини, бензиностанции и каквото друго се сетиш ще е празно. Те са важен елемент от икономиката. Те са кръвоносната система на този организъм. Замисли се преди да се изказваш! Ти какво работиш? В вашата гилдия всички ли сте супер? Там боклуци няма! Така ли?
  • 9 bad company

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Land Cruiser 100":

    Отговора ми бе за теб, но стана грешка.

    И да добавя... гадно е да се скапваш от работа и да си работещ беден само със задължения и без права!
  • 10 onq s konq

    3 0 Отговор
    Може тировете по галоши из страната да са 20хил,но не се споменава колко катаджии по терлици ги дебнат
  • 11 Шофьор

    1 0 Отговор
    За 2500 км. единственото място където започна да върти задника е София булевард Европа .За уточнение камиона е евро 5+ с гуми на един месец м+s firestone ремарке фабрично ново на месец с гуми fulda .Температури от Германия Koln до София през Сърбия от -5 до -2 . Платното буквално беше покрито с лед .Което означава че не е опесъчено. А там се движат 10 тина линии на градския транспорт. Познайте обаче кой ще искарат виновен фурашките ако стане нещо?! Това е България .
  • 12 jullliann72

    0 0 Отговор
    Land Cruizer ти какво работиш та си се поставил толкова високо в социалната стълбица бе?И плюеш по шофьори,полицаи и охранители.Най-вероятно те издържат мама и татко и никога не си работил абсолютно нищо.Безделник.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове